Voys video-haber ekibi, Türkiye'de artan metamfetamin kullanımına dikkat çeken bir video dosya yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Met salgını' ifadelerine yer verilen dosyada, madde bağımlıları ve satıcılarıyla yapılan röportajlar, ses kayıtları ve gizli kamera görüntüleri bulunuyor. Voys ekibi, bir AMATEM'den uyuşturucu satın alarak iddiaları doğruladı ve bir satıcının günde 80-100 kişiye metamfetamin sattığını belgeledi.
15 Ocak 2023

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir operasyonda, İran uyruklu iki zanlı, mide ve bağırsaklarında bulunan iki kiloya yakın uyuşturucu ile yakalandı. Zanlılar, otobüs kontrolü sırasında şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı. Hastanede yapılan muayene ve tomografi çekimlerinde mide ve bağırsaklarında çok sayıda yabancı cisim bulunduğu tespit edilen zanlıların midesinden 242 kapsül halinde çıkarılan 1 kilo 919 gram afyon sakızına el konuldu. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
5 Ağustos 2023

Panama'da Pasifik ve Karayip kıyılarında yapılan üç ayrı operasyonda toplam 2,3 ton kokain ele geçirildi. Bu uyuşturucuların İspanya'nın Valencia limanına gönderilmesi planlanıyordu. Kokainin bir kısmının Ekvador'un Guayaquil kentinden konteynerlerle Panama'ya getirildiği belirlendi. Daha önce de Kolombiya, Panama ve ABD güvenlik güçlerinin iş birliğiyle Karayip Denizi'nde yapılan bir operasyonda 5,5 ton kokain yakalanmıştı.
15 Temmuz 2023

Brezilya'nın Rio de Janeiro, Sao Paulo ve Bahia eyaletlerinde polis, uyuşturucu çetelerine karşı baskınlar düzenledi. Rio de Janeiro'da çıkan çatışmada 10 kişi öldü, aralarında bir çete liderinin de bulunduğu belirtildi. Sao Paulo'da beş gün süren Kalkan Operasyonu'nda 16 kişi, Bahia eyaletinde ise 19 şüpheli öldü. Operasyonlar sonucunda 58 kişi gözaltına alındı ve 385 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.
3 Ağustos 2023

Ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye'ye giren kaynağı belirsiz döviz girişlerinin 10-15 milyar dolarlık kısmının narkotik ticaretinden geldiğini belirtti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın kaynağı belli olmayan 52 milyar dolarlık para girişi hakkındaki sorularına cevap veren Yeşilada, bu paranın bütçeye gitmediğini ve dağıtılmadığını, ayrıca narkotik ticaretinin yanı sıra faturalanmayan turizm gelirleri, yurt dışındaki paraların ülkeye getirilmesi ve Rusya-Ukrayna savaşı sırasında iş adamlarının yaptığı döviz transferleri gibi faktörlerin de kaynağı belirsiz döviz girişlerine katkıda bulunduğunu ifade etti.
17 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol tarafından mavi bültenle aranan uluslararası uyuşturucu karteli lideri Christijan Palic'in İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yakalandığını açıkladı. Palic, Avrupa'da faaliyet gösteren kartellerle işbirliği yaparak Güney Amerika'dan kokain temin etmek, suç örgütleriyle bağlantı kurmak ve suç gelirlerini aklamakla suçlanıyor. Avrupa ve Brezilya'nın talebi üzerine çıkarılan Interpol mavi bülteniyle aranan Palic, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen Kartel-3 operasyonuyla yakalandı.
19 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

Avrupa Birliği tarafından yapılan bir analiz, AB'ye ithal edilen balların yaklaşık yarısının doğal bal özellikleri taşımadığını gösterdi. Analizde, Çin, Türkiye ve İngiltere'den ithal edilen balların büyük bir kısmının hileli olduğu belirlendi. Türkiye'den alınan 15 numuneden 14'ü, Britanya'dan alınan 10 numuneden ise tümü AB standartlarına uymadı. 2022'de Türkiye, 59 ülkeye yaklaşık 46 milyon dolarlık bal ihraç etti.
25 Mart 2023

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Otoyolu İzmit kesiminde durdurulan bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Narkotik köpeği 'Zeyna'nın tepki vermesi üzerine aracın arka koltuk alt bölmesinde yoğunlaştırılan aramalar sonucunda 150 pakette 76 kilo 500 gram eroin bulundu. Olayla ilgili altı şüpheli gözaltına alındı.
5 Eylül 2023

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte dolar basıp Afrika ülkelerine çıkarmaya hazırlanan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Kağıthane'deki bir depoda yapılan baskında, İsveç, Britanya, Gana ve Türk vatandaşlarından oluşan altı kişi suçüstü yakalandı. Depoda, Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlanmış 100'lük banknotlar halinde 1 milyar dolarlık sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin kiraladığı lüks villalarda yapılan aramalarda miktarı belirtilmeyen para ve ziynet eşyasına el konuldu.
9 Haziran 2023

Hollanda polisi, Lahey'den Türkiye'deki depremzedelere yardım götüren altı TIR'dan birinde uyuşturucu madde buldu. TIR'lar, arama yapılmak üzere Rotterdam yakınlarındaki gümrük sahasına çekildi ve yola devam etmelerine izin verilmedi. Ele geçirilen uyuşturucu imha edildi ve araçlar, Lahey'deki bir nakliye şirketine ait olduğu belirtildi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini ve henüz kimsenin gözaltına alınmadığını açıkladı. Hollandalı yetkililer, incelemelerin ardından yardım malzemelerinin yardım kuruluşuna iade edileceğini duyurdu.
10 Şubat 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda Brüksel'den gelen bir yolcunun valizinde 3 milyon 590 bin lira değerinde kaçak lüks marka eşyalar ele geçirdi. Yabancı uyruklu şüphelinin valizleri x-ray cihazında tarandı ve içerisinde ticari miktar ve nitelikte 195 eşya ile 29 kilogram ambalaj bulundu. Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
5 Aralık 2023

Eurostat'ın 2022 verilerine göre, Avrupa Birliği'ne iltica başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 150 artarak 58 bine ulaştı. Bu artışla Türkiye, AB'ye en çok iltica başvurusu yapılan ülkeler listesinde üçüncü sıraya yükseldi. İlk iki sırada Suriye ve Afganistan bulunuyor. AB'ye toplam ilk iltica başvuruları ise 2021'e göre yüzde 64 artış gösterdi.
6 Temmuz 2023

Mersin Uluslararası Limanı'nda, Mısır'dan gelen Malta bandıralı bir gemideki patates yüklü konteynerde yapılan aramada 45 kilogram kokain bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Mersin başsavcılığının koordinesinde bir operasyon düzenledi. Narkotik dedektör köpeklerinin de kullanıldığı aramada, kokainin soğutucu kısmında saklandığı tespit edildi. Kokainin Belçika'dan Mısır'daki gemiye yüklendiği belirlendi.
6 Ocak 2023

Kozmetik firması sahibi iş insanı Ali Osman Akat ve diğer dört sanık, 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ithal etme' suçlamasıyla yargılandıkları davada yeterli delil bulunamadığı için beraat etti. Tutuklu sanık Süleyman Yekenkunrul da delil yetersizliğinden beraat edip tahliye edildi. Diğer sanık Tevfik Akan Atak ise suçlu bulunarak 25 yıl üç ay 22 gün hapis ve 262 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ele geçirilen uyuşturucuların müsaderesine karar verdi.
30 Ocak 2023

Eurobarometer anketine göre, Avrupa Birliği vatandaşlarının %74'ü ulusal kamu kurumlarında yolsuzluk yapıldığını düşünüyor. En yüksek yolsuzluk algısı %97 ile Yunanistan'da görülürken, en düşük oran %13 ile Finlandiya'da kaydedildi. Türkiye'de yapılan bir ankette ise yolsuzluk yapıldığını düşünenlerin oranı %74,8 olarak belirlendi. Türkiye, Yolsuzluk Algı Endeksi'nde son 10 yılın en düşük puanını alarak 180 ülke arasında 101. sıraya gerilemiş.
5 Temmuz 2023

Şırnak'ta Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), uyuşturucu satışı yaptığı gerekçesiyle bir şüpheliyi takibe aldı. Yaklaşık bir aylık takip sonucunda, şüpheli H.A'nın aracında 200 gram sentetik uyuşturucu bulundu. Gözaltına alınan ve Beytüşşebap ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinin müdürü olduğu belirlenen H.A, adli makamlarca tutuklandı.
25 Haziran 2023

Adana'da polis, deprem bölgesine yardım malzemesi götürdüklerini iddia eden iki kişinin bulunduğu kamyoneti durdurdu. Araçta yapılan aramada, su, çocuk bezi ve ayakkabı kolileri arasına gizlenmiş 107 kilo 100 gram marihuana bulundu. Araçtaki M.K. (44) ve F.B. (37) isimli şüpheliler gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
12 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes Operasyonu' ile 15 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah ve malzeme temini sağlayan 24 farklı suç grubunun çökertildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 307 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını ve her an enselerinde olacaklarını ifade etti.
6 Ekim 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim