Hac ibadeti sırasında sağlık sorunları yaşayan 13 Türk vatandaşı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir uçakla Türkiye'ye getirildi. Hastalar, Etimesgut Askeri Havaalanı'na indikten sonra Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerine nakledildi. Suudi Arabistan'da aşırı sıcaklar nedeniyle 1301 hacı adayının hayatını kaybettiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzman doktorlar da hastalara eşlik etti.
28 Haziran 2024

Katar'dan İrlanda'ya giden bir uçak, Türkiye hava sahasında şiddetli türbülansa girerek 12 kişinin yaralanmasına neden oldu. Uçak, Dublin Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yaptı. Uzmanlar, türbülansların kabin görevlileri için daha tehlikeli olduğunu belirtiyor. İklim değişikliğinin, türbülans olaylarının şiddetini artırdığı ve gökyüzünün daha engebeli hale geldiği tespit edildi.
26 Mayıs 2024

Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti ve Espiritu Santo eyaletlerinde şiddetli yağışlar toprak kaymalarına yol açtı, 12 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, son 24 saat içinde çok sayıda toprak kayması ihbarı aldıklarını ve bazı bölgelerde tahliye çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Rio de Janeiro'da şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle acil durum ilan edildi, Petropolis kentinde bazı evler yıkıldı ve 500 kişi evlerini terk etti. Sivil savunma ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı.
24 Mart 2024

Singapur Havayolları'nın Londra-Singapur seferini yapan uçak, şiddetli türbülansa girerek 37 bin feet yükseklikten 31 bin feete düştü. Uçakta bulunan 211 yolcu ve 18 mürettebattan 41 yolcu hastaneye kaldırıldı, 20'si yoğun bakımda. Yaralanmalar arasında kafatası ve beyin yaralanmaları, omurga yaralanmaları ve kemik, kas ve diğer yaralanmalar bulunuyor. Dokuz yolcu omurilik yaralanması nedeniyle ameliyata alındı.
24 Mayıs 2024

Slovakya'da hükümet toplantısından sonra dört el ateş açıldı. Reuters'ın aktardığına göre Slovakya Başbakanı Robert Fico yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganın yakalandığı bildirildi. Olayla ilgili daha fazla bilgi güncellenecek.
15 Mayıs 2024
İşaretlediklerim