2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, çeyrek finalde Güney Koreli rakibine 6-4 mağlup olarak elendi. Bu sonuçla Gazoz, olimpiyatlardaki mücadelesine veda etti. Türkiye'nin olimpiyat programında yer alan diğer etkinlikler ve sporcuların performansları da dikkat çekiyor.
4 Ağustos 2024

Fenerbahçe, 29 Ekim'deki Pendikspor maçına Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir formayla çıkacak. Forma, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini ve 1923 yılında kullanılan formadan ilham alınarak tasarlandı. Formanın yakasındaki ipler, bağımsızlık mücadelesi veren halkı temsil ediyor. Formanın arkasında ise Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm fertleri için 'imza' bir fotoğraf bulunuyor.
28 Ekim 2023

Borusan Kocabıyık Vakfı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamak için 'Cumhuriyetin Yüzü' adlı bir sergi düzenliyor. Sergi, 1922-1942 yıllarına odaklanıyor ve 3 Mart 2024'e kadar Galataport O2 Blok'ta görülebilecek. Sergi, Erken Cumhuriyet Dönemi'nin kültürel disiplinlerine geniş bir bakış sunuyor ve 'kuruluş, kurtuluş' temalarına özel vurgu yapıyor. Sergi kapsamında bir belgesel film de izlenebilecek.
1 Kasım 2023

Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye kadınlar 4×200 metre serbest bayrak takımı, 8.01.58'lik dereceyle 19+ yaş Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazandı. Gizem Güvenç, Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir ve Zehra Duru Bilgin'den oluşan milli takım, Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen şampiyonada Avrupa üçüncüsü oldu. Sporcular, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için mücadele ediyor.
17 Haziran 2024

UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı, 2026 Avrupa Ligi ve 2027 Avrupa Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu karar, İstanbul'un uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapma kapasitesini ve önemini bir kez daha vurguluyor. İstanbul, daha önce de çeşitli UEFA finallerine ev sahipliği yapmıştı.
22 Mayıs 2024

Türkiye'nin kadın voleybol takımı Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları elemeleri B Grubu’ndaki ikinci maçında Bulgaristan’ı 3-0 yendi. İlk seti 25-20, ikinci seti 25-19 ve üçüncü seti 25-15 önde tamamlayan milli takım, olimpiyat elemelerindeki ikinci maçını da set vermeden kazanma başarısı gösterdi. Ay yıldızlılar gruptaki üçüncü maçında 19 Eylül Salı günü TSİ 07:00’de Peru’yla karşılaşacak.
17 Eylül 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının Seine Nehri'ndeki ikinci antrenmanı, nehrin kirliliği nedeniyle iptal edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için canlı yayında nehre atlamıştı, ancak şiddetli yağışlar nehrin kirliliğini artırdı. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar dolara rağmen sosyal sorunların göz ardı edilmesinden şikayetçi. Triatlon sporcularının 30-31 Temmuz'da nehirde yarışması planlanıyor.
29 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç'den oluşan Atıcılık 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takımı, gümüş madalya kazandı. Elemelerde 582 puanla 1’inci olarak finale yükselen milli takım, finalde Sırbistan'a 16-14 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, atıcılık dalında Olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını elde etti.
30 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'yı 3-1 mağlup ederek 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmayı garantiledi. Bu sonuçla takım, önemli bir başarıya imza attı.
23 Eylül 2023

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcu Aysel Önder, kadınlar 400 metre T20 sınıfında dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükseldi. Stade de France'da yapılan yarışta Önder, 54.96'lık derecesiyle birinci oldu ve önceki dünya ve paralimpik rekorlarını geride bıraktı. Önceki dünya rekoru Hindistan'dan Deephti Jeevanji'ye, paralimpik rekoru ise ABD'li Breanna Clark'a aitti. Önder'in final yarışı bugün 20.08'te başlayacak.
3 Eylül 2024

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayan bir mesaj paylaştı. Twitter üzerinden bir video paylaşan Karakurt, Cumhuriyet'in Türk çocuklarına sayısız fırsat verdiğini belirtti. Ayrıca, Atatürk ve şehitlere minnettar olduğunu ifade etti.
28 Ekim 2023

Türk milli okçu Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanırken kullandığı oku, Türkiye'deki depremzedelere yardım amacıyla açık artırmaya sundu. Açık artırmanın geliri, depremden etkilenen çocukların eğitimi için kullanılacak. Şu anki teklif 80 bin lira olup, açık artırmaya katılmak isteyenler SocratesSahada.com web sitesini ziyaret edebilirler.
15 Şubat 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda dünya gençler rekoru kırarak beşinci olan milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Seine Nehri'nin kirliliğinden şikayet etti. Tunçelli, suyun çok pis olduğunu, kokusunun ve tadının kötü olduğunu belirtti. Yarış sırasında suyun içini göremediğini ve bu durumun performansını olumsuz etkilediğini ifade etti. Tunçelli, aldığı olumlu mesajlardan dolayı mutlu olduğunu ve gelecekte daha iyi sonuçlar elde etmeyi umduğunu söyledi.
9 Ağustos 2024

Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle pop müzik sanatçısı Tarkan, Instagram hesabından Cumhuriyetin 100. yılı ve Mustafa Kemal Atatürk için yazdığı marşın bir bölümünü paylaştı. Paylaşımda Atatürk'ün bir fotoğrafı ve marşın sözleri yer aldı. Sözler, Atatürk'e olan sevgi ve bağlılığı ifade ediyor ve onun izinde yürüme sözü veriyor.
19 Mayıs 2023

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda dünya gençler rekoru kırarak beşinci olan milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Seine Nehri'nin kirliliğinden şikayet etti. Tunçelli, suyun çok pis olduğunu, kokusunun ve tadının kötü olduğunu belirtti. Yarış sırasında suyun içini göremediğini ve bu durumun performansını olumsuz etkilediğini ifade etti. Tunçelli, aldığı olumlu mesajlardan dolayı mutlu olduğunu ve gelecekte daha iyi sonuçlar elde etmeyi umduğunu söyledi.
9 Ağustos 2024

Darphane, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel bir hatıra parası bastı. Parada, AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı' sloganı ve icraatlarına yer verildi. Parada ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanından bu yana görev yapmış 12 cumhurbaşkanının rölyefleri, Atatürk rölyefi, savunma sanayi ve ulaştırma projeleri, İslamiyet'in simgesi, tarımsal yenilikler, kadın hakları, Türk milleti ve bilim insanlarına yer verildi. Hatıra paralar, 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren Darphane'nin e-mağaza sitesinden ya da Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Beşiktaş mağazasından temin edilebilir.
28 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bugün son 16 turunda Fransa-Belçika ve Portekiz-Slovenya maçları oynanacak. Fransa-Belçika maçı Düsseldorf Arena'da saat 19.00'da, Portekiz-Slovenya maçı ise Frankfurt Arena'da saat 22.00'de oynanacak. Her iki maçın da hakemleri ve muhtemel 11'leri açıklandı. Tur atlayacak takımlar çeyrek finalde birbirleriyle karşılaşacak.
1 Temmuz 2024

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times, İstanbul'u '2023'te gidilecek 52 yer' listesine ekledi. Listede, İstanbul Modern'in yeni müze binası ve şehrin diğer yenilenen sanat merkezleri vurgulandı. İstanbul Modern'in yeni binası, ünlü mimar Renzo Piano tarafından tasarlandı ve bu yıl içinde açılması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul'daki diğer tarihi yapıların yenilenmesi de haberde yer aldı.
14 Ocak 2023
İşaretlediklerim