Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Muğla ve Mersin illerine sarı kodlu hava durumu uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
11 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin 32 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar olması öngörülüyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı halkı dikkatli olmaya çağırdı.
13 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için yağmur ve rüzgar uyarısı yaparak, yedi il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hatay, İzmir, Manisa, Muğla, Osmaniye, Aydın, Çanakkale, Mersin ve Kahramanmaraş'ta gök gürültülü sağanak yağış; diğer illerde ise rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
16 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerini kapsayan 26 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde hava sıcaklığının yağışla birlikte iki ila dört derece azalacağı öngörülüyor.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Balıkesir ve İzmir için turuncu, diğer 20 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Aydın, Muğla ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış; Kastamonu, Kütahya, Sinop, Zonguldak, Düzce, Bolu, Çanakkale, Ordu, Samsun, Bartın ve Karabük'te şiddetli rüzgar bekleniyor. Diğer illerde hem sağanak yağış hem de şiddetli rüzgar öngörülüyor. Vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar konusunda uyarıldı.
29 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir hava durumu beklendiğini duyurdu. 24 il için turuncu, 32 il için sarı kodlu uyarı verilirken, kuvvetli yağış ve rüzgarın yanı sıra bazı bölgelerde toz taşınımı ve çığ tehlikesi riski olduğu belirtildi. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.
29 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illeri için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ayrıca vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Edirne'yi sarı kod, Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli'ni ise turuncu kod ile yağış konusunda uyardı. Bu illerde yağmur beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerinin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
15 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarıda bulundu. 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu uyarı verildi. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca iç kesimlerde pus ve sis beklenirken, rüzgarın bazı bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
17 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısını kapsayan 10 il için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği, batı kesimlerde hafif bir artışla mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
21 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Beş il için 'turuncu', 10 il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Bu uyarılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz, ve diğer bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca Şırnak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riskine dikkat çekildi.
19 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il için sarı kodlu yağış uyarısı yayınladı. MGM, Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Manisa, Yalova, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.
2 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerini kapsayan 13 il için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.
21 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, iki il için 'turuncu', 16 il için ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Kahramanmaraş, Karaman ve diğer bazı illerde etkili olması öngörülüyor. Ayrıca Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiği ve hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
7 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 17 kenti sarı ve turuncu kodla uyararak kuvvetli yağış ve rüzgar beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu iller arasında Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, Manisa ve Muğla yer alırken, turuncu kodlu iller Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli olarak belirtildi. Vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.
16 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Dört il için sarı, yedi il için turuncu kodlu uyarılar yayınlandı. Rüzgarın Batı Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
11 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023
İşaretlediklerim