Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 959'uncu haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti ve en az 31 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimleri Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
12 Ağustos 2023

Samsun'un Çarşamba ilçesi ile Ordu'nun Perşembe ilçesinin futbol takımları olan Çarşambaspor ve Perşembespor, Bölgesel Amatör Lig'in 7. haftasında karşılaştı. Perşembe İlçe Stadı'nda oynanan maçta ev sahibi Perşembespor, ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı. İkinci yarıda Çarşambaspor'un attığı iki golle maç 3-3 berabere sonuçlandı. Çarşambaspor Teknik Direktörü Zekeriya Köklükaya, hakeme itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.
26 Kasım 2023

Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yönetiminde ikinci yarıya iki değişiklikle başladı ve maç boyunca stresli anlar yaşadı. Mert Hakan'ın uzaktan attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Weilton'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak Batshuayi'nin girmesi ve VAR'dan gelen penaltı kararı sonucu kazanılan golle maçı kazanmayı başardılar. Bu galibiyetle Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Gökhan Aktürk, eğer tüm maçlar deplasmanda oynansaydı Fenerbahçe'nin lider olabileceğini belirtti.
11 Mart 2024

A Milli kadın voleybol takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasındaki son maçında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir başarı elde etti. Bu galibiyetle birlikte takım, Milletler Ligi'nde altıncı galibiyetini almış oldu ve ikinci haftayı 4'te 4 yaparak tamamladı. Maç sonrasında TRT Spor'un ağır çekimde ekrana verdiği bir görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türk taraftarların sevinci gündem oldu. Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacakları üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.
3 Haziran 2024

AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın (Filenin Sultanları) fotoğrafını sansürleyerek Twitter'da paylaştı. Gürcan'ın bu paylaşımına sosyal medyadan tepki geldi. Tepkilerde, bir kadın akademisyenin ve milletvekilinin voleybolcu kadınların bacaklarını sansürlemesinin kabul edilemez olduğu belirtildi.
26 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir sevinç yaşattı. Maç sırasında bir kadının sevinç görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. TRT Spor, bu görüntülerin rahatsız edici olduğunu belirterek, çekimlerin ABD'li yayın kuruluşu tarafından yapıldığını ve kendilerinin müdahale imkanı olmadığını açıkladı. TRT Spor, bu durumdan duyulan rahatsızlığı ABD'li yayın kuruluşuna ilettiklerini belirtti.
3 Haziran 2024

Antalya Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Avrupa Kupası final rövanş maçında İspanyol takımı Atletico Guardes'i 33-20 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Avrupa hentbolunun kulüp düzeyindeki üçüncü büyük organizasyonunun final maçı Antalya Spor Salonu'nda gerçekleşti. Konyaaltı Belediyespor, maçın ilk yarısını da 16-7 önde tamamlamıştı. Şampiyonluk sonrası düzenlenen törenle takıma kupa ve madalyaları takdim edildi.
8 Mayıs 2023

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık iki bin taraftar tarafından karşılanan takım, geniş güvenlik önlemleri altında Trabzon'dan ayrılmıştı. Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, taraftarlara teşekkür ederek Fenerbahçe'nin büyüklüğünün şampiyonluklarla ölçülemeyeceğini belirtti. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, taraftarları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.
18 Mart 2024

TFF 3. Lig'de Yeni Mersin İdmanyurdu'nun şampiyon olmasının ardından, tribünleri selamlamak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, taraftarlar tarafından protesto edildi. Taraftarlar, 'Meclis'te Hizbullah istemiyoruz' sloganları atarak Nebati'yi yuhaladılar. Bu protesto, Hizbullah'ın ardılı olduğu iddia edilen HÜDA-PAR'ın milletvekili adaylarının seçimlerde başarı kazanmasının ardından gelen tepkilerin bir parçası olarak görülüyor.
20 Mayıs 2023

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maç sonrası, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Maç boyunca tribünlerden atılan su şişeleri, meşaleler ve bozuk paralar nedeniyle bazı Fenerbahçeli oyuncular yaralandı. Güvenlik güçleri, sahaya inen taraftarları kontrol altına almakta yetersiz kaldı.
17 Mart 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem Dündar, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen 'Uluslararası Cesur Kadınlar' ödülüne aday gösterildi. ABD İstanbul Başkonsolosluğu Konukevi'nde düzenlenen resepsiyonda, Dündar'a adaylığı için bir plaket verildi ve kadınların güçlendirilmesi konusundaki önemli katkılarından dolayı övgü aldı. Dündar, adaylığının kendisi için büyük bir onur olduğunu ve takım arkadaşlarının da bu başarıda büyük payı olduğunu belirtti.
26 Mart 2024

Batman Petrolspor ve Siirtspor arasında oynanan ve TRT Kürdi tarafından canlı yayınlanan maç sırasında Batman Petrolspor taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlar atmasının ardından gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Bazı futbol kulüpleri ise stadyumlarda siyaset yapılmasını kınayarak tepki göstermişti.
28 Şubat 2023

Diyarbakır merkezli gerçekleştirilen bir operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları serbest bırakıldı. Tiyatro, serbest bırakılan oyuncularla ilgili bilgiyi Twitter hesabından Kürtçe ve Türkçe olarak paylaştı ve yaklaşan oyunları için davet yaptı. Operasyonda gazeteci, avukat, siyasetçi ve sanatçıların da aralarında olduğu en az 128 kişi gözaltına alınmış ve baskınlarda üç bine yakın polis görev yapmıştı.
28 Nisan 2023

TFF 2'nci Lig'de Şanlıurfaspor'un şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından düzenlenen kutlamalarda, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, takımın başkanı Emin Yetim'den şampiyonluk kupasını alarak tartışma yarattı. Vali Ayhan'ın bu hareketi tepki toplarken, Yetim Twitter üzerinden yaşananları kamuoyu ile paylaştı ve valinin tutumunu saygısızlık olarak nitelendirdi. Şanlıurfaspor, Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek TFF 1'inci Lig'e yükselmişti.
16 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere kısa bir süre kala '#Annelerseçecek' etiketiyle bir reklam filmi paylaştı. Videoda, bir anne kızına hitaben, 14 Mayıs'ta sadece cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda çocuklarının geleceğini de seçeceğini ifade ediyor. Anne, adil bir dünyada, şiddet ve öfkenin çocuğuna dokunmadığı bir hayat ve okul sistemi istediğini belirtiyor ve Anneler Günü'nde kızına geleceğini hediye edeceğini söylüyor.
12 Mayıs 2023

İsmail Kartal ve Alexander Blessin'in takımlarının çeyrek final öncesi stratejileri ve maçtaki performanslarına dair görüşleri aktarılmıştır. Kartal, ilk maçın farklı kazanılmasına rağmen çeyrek finali garantilemediklerini belirtirken, rotasyon yaparak farklı oyuncuları sahaya sürmüştür. Blessin ise oyuncularına anın tadını çıkarmalarını söylemiş, maçın sonucuna bakmaksızın yarını kutlayacaklarını ifade etmiştir. Maç, her iki takımın da tempolu oyunu ve stratejik hamleleriyle dikkat çekmiş, ancak ilk yarı golsüz sona ermiştir.
15 Mart 2024

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Yusuf Kerim'in tedavi gördüğü hastanede 'Annemi istiyorum' diye ağladığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, sanatçılar ve siyasetçiler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a seslenerek annenin cezasının ertelenmesi çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu destek verirken, change.org'da imza kampanyası başlatıldı ve sosyal medyada #YusufAnnesineKavuşsun etiketiyle destek mesajları paylaşıldı.
26 Şubat 2023

Ankara başsavcı vekili Halil Maçkaya, Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü hafta buluşmasını engelleme talimatı veren dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki şikayeti işleme koymadı. Maçkaya, Soylu'nun bakanlık görevi kapsamında hareket ettiğini ve soruşturulabilmesi için TBMM'nin kararı gerektiğini belirtti. Aydoğan'ın şikayeti, Soylu'nun görevi kapsamında olduğu gerekçesiyle işleme alınmadı ve itiraz yolu öngörülmedi. Cumartesi Anneleri'nin eylemleri, polis müdahalesi ve AYM'nin kötü muamele yasağını ihlal kararlarına rağmen engellenmeye devam ediyor.
9 Kasım 2023

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ve taraftarlardan özür dilediğini belirtti. Koç, takımın sezon başında iyi bir performans sergilediğini ancak son dört haftada düşüş yaşadığını ifade etti ve taraftarlara umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını ve takımın inişli çıkışlı dönemlerden geçebileceğini söyledi.
9 Ocak 2023
İşaretlediklerim