Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle Merkez Bankası'nda üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni isimler atandı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman iken, yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu değişiklikler, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kendi ekibini kurduğuna işaret ediyor.
28 Temmuz 2023

Paraguay'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçüncü sırada yer alan Paraguayo Cubas, seçim sonuçlarına itiraz ederek yeniden sayım talebinde bulunmak için düzenlenen protestolara liderlik ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Uluslararası kuruluşlar, seçimlerin doğruluğundan şüphe edilecek bir durum olmadığını belirtti. Başsavcılık, Cubas'ı 'huzuru bozmak' gibi suçlarla itham etti. Cubas, sosyal medyada paylaştığı bir videoda tutuklanma anını ve düşüncelerini ifade etti.
6 Mayıs 2023

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP'nin seçimlere 65 gün kala cumhurbaşkanı yardımcılığı için Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek isimlerini değerlendirdiğini yazdı. Fırat, iktidarın deprem sürecindeki eleştiriler nedeniyle düşen desteğini toparlamak ve muhalefetin aday belirsizliğini aşmasına karşılık olarak 'sürpriz hamleler' planladığını belirtti. Ayrıca, Hüda-Par’a kontenjan verilmesi ve Yeniden Refah Partisi ile uzlaşma sağlanması gibi ittifak stratejilerinin de gündemde olduğunu aktardı.
10 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya verdiği röportajda, parti yetkili kurullarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamadığını belirttikten sonra, sözlerinin maksadını aşan yorumlara neden olduğunu ifade ederek istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Paçacı'nın kendi iradesiyle istifa ettiğini ve bu saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilediğini açıkladı.
26 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve diğer bazı genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Atama yapılan isimler arasında Atilla Toros, Önder Bakan, Hüseyin Kök, Gözde Özkorul, Bayram Yalınsu, Yaşar Aksanyar, Ramazan Seçilmiş ve Mustafa Fırat Taşolar bulunuyor. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise İrfan İpşir, Ömer Abdullah Karagözoğlu, Murat Baştor ve Enver Mamur atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan iki üst düzey yönetici ise görevlerinden alındı.
15 Temmuz 2023

Yunanistan'da en az 40 kişinin hayatını kaybettiği bir tren kazasının ardından Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti. Türkiye'de sosyal medya kullanıcıları ve bazı kamuoyu önderleri, bu istifayı Türkiye'deki benzer felaketler sonrasında yaşanan istifa eksikliğiyle kıyaslayarak eleştirdiler. Özellikle Türkiye'de yaşanan büyük depremde 45 bin kişinin ölmesine rağmen herhangi bir istifa olmaması tepki çekti. Karamanlis'in istifasını, sorumluluk almanın bir göstergesi olarak değerlendiren paylaşımlar yapıldı.
1 Mart 2023

Yeni Zelanda'da Jacinda Ardern'ın görevi bırakmasının ardından İşçi Partisi'nin yeni lideri Chris Hipkins, başkent Wellington'da düzenlenen yemin töreniyle resmi olarak başbakanlık görevine başladı. Hipkins, aynı zamanda Ulusal Güvenlik ve İstihbarat Bakanlığı görevini de üstlendi. Yeni Zelanda'da 14 Ekim'de genel seçimlerin yapılması planlanıyor. Ardern, başbakanlık görevini bıraktığını ve Ekim'deki seçimlerde yarışmayacağını açıklamıştı.
25 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'Caniyahu' olarak nitelendirerek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu en az 109 kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına sebep olduğunu belirtti. Bahçeli, Türk milletinin Filistin'deki duruma sessiz kalmayacağını ve 'Gönüllü Kudüs Sevdalıları'nın her türlü göreve hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in tazminat ödemesi gerektiğini ve Netanyahu'nun adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
1 Aralık 2023

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından bakanlıkta üst düzey atamalar gerçekleştirildi. İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve AFAD'ın çeşitli genel müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul görevden alındı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine Yunus Emre Karaosmanoğlu atandı.
18 Ekim 2023

Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, istifa çağrılarına karşı çıkarak görevine devam edeceğini ifade etti. Kınık, Kızılay'ın depremzedelere çadır ve gıda malzemesi satışı yapmasının ardından gelen eleştirilere, başarılarına atıfta bulunarak ve 'goygoycuların lafı ile hareket etmeyeceğini' söyleyerek yanıt verdi. Ayrıca, şu anda üretilen her çadırın AFAD'a gönderildiğini ve depolarında çadır kalmadığını belirtti.
28 Şubat 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisi dahil 10 kişi tutuklandı. MHP, cinayetle ilgili uzun süre sessiz kaldı ve taziye mesajı yayımlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, Bahçeli'nin mafya ile ilişkilendirilen kişilerle fotoğraf çektirmeye devam etmesi durumunda yanındaki gençlerin de bu yola teşvik edileceğini belirtti ve Bahçeli'yi sessizliğini bozmaya çağırdı.
6 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını savunarak eski içişleri bakanı Sadettin Tantan'dan açıklama yapmasını istedi. Tantan, HÜDA-PAR'ın geçmişte terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve bugün siyasi partiye dönüştüğünü belirterek, Bahçeli'nin HÜDA-PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl kabullendiğini sorguladı. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu ve 1990'larda işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğu ifade edildi. HÜDA-PAR, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ı destekleme ve milletvekili seçimlerine AKP listesinden katılma kararı aldı.
26 Mart 2023

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifaları kabul edecek ve yeni görevlendirmeler yapacak. Parti kaynaklarına göre istifalar Kılıçdaroğlu tarafından istendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarının grup başkan vekilliğine aday olmalarını eleştirdi ve bu durumun parti meclisi üyeliklerini etkileyebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimleri MYK'ya alabileceği ifade ediliyor.
31 Mayıs 2023

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçiminde, Arslan sekiz oy alarak yeniden başkan seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üyeliğe atadığı ve başkanlık için istediği bilinen İrfan Fidan ise beş oyda kaldı. Arslan, 2015 yılından bu yana başkanlık görevini sürdürmekte olup, görev süresi 12 yıl olan AYM üyeleri arasında yaklaşık bir buçuk yıl daha başkanlık yapacak.
2 Şubat 2023

Ekvador'da 20 Ağustos'ta yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinde aday olan Fernando Villavicencio, başkent Kito'da bir seçim çalışması sırasında silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Villavicencio'nun arabasında saldırıya uğradığı ve silahlı saldırganlar tarafından başına üç el ateş edilerek öldürüldüğü belirtildi.
10 Ağustos 2023

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, enerji sektöründe yolsuzluk iddiaları üzerine 7 Kasım'da istifa etti. Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, meclisi feshetme ve 10 Mart'ta erken seçime gitme kararı aldı. Cumhurbaşkanı, siyasi partilerin liderleri ve Devlet Konseyi ile görüşmeler yaptıktan sonra bu kararı verdi. İktidardaki Sosyalist Parti'nin başka bir adayı başbakan yapma önerisi kabul edilmedi. Costa ve bazı kabine üyeleri, lityum ve yeşil hidrojen projeleriyle ilgili yolsuzluk, yalan söyleme ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla soruşturma altında.
10 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın üç başkan yardımcısını görevden alarak, yerlerine yeni isimler atadı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman oldu. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.
28 Temmuz 2023

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de bir helikopter baskını ile IŞİD yöneticisi ve operasyon planlayıcısı Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali'nin öldürüldüğünü açıkladı. Operasyonun, IŞİD'in yabancı ülke yetkililerini kaçırma planlarına ilişkin istihbaratın değerlendirilmesi sonucu gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklama, CENTCOM'un Twitter hesabından da teyit edildi.
18 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarla, büyükelçilikler, Diyanet İşleri Başkanlığı, Basın İlan Kurumu, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda çeşitli görevlere atamalar yapıldı ve bazı görevliler görevden alındı. Atamalar arasında büyükelçiliklere ve genel müdürlük pozisyonlarına yapılan değişiklikler bulunmaktadır.
1 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrasında Türkiye'nin birçok siyasi lideri afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve destek mesajları yayınladı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden bir gün sonra Twitter üzerinden OHAL ilanını destekleyen ve taziye mesajları içeren bir paylaşım yaptıktan sonra herhangi bir ziyarette bulunmadı ve beş gündür herhangi bir açıklama yapmadı. Diğer siyasi liderlerin aksine sahaya inmeyen tek lider olarak dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim