Şarkıcı Kalben Sağdıç, evinde uyuşturucu madde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul'daki Cihangir semtindeki evine narkotik şube ekipleri tarafından operasyon düzenlenmişti. İstanbul başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Kalben'e yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.
9 Mayıs 2024

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde dağ keçisi avlayan üç kişiye toplam 694 bin lira para cezası verildi. Jandarma tarafından yakalanan F.Y., Y.S. ve O.K.'nın yanında derisi yüzülmüş ve poşetlere konulmuş yaban keçisi ve av tüfeği bulundu. Kaçak avcılara 650 bin lira tazminat ve 44 bin lira idari para cezası kesildi. Avcılar serbest bırakılırken, tüfek ve yaban keçisi etlerine el konuldu.
5 Ağustos 2024

İstanbul'da Filistin'e destek mitinginde 'Kelime-i Tevhid' bayrağı açan İsmail Aydemir'i yumrukladığı için yargılanan Ege Akersoy hakkında beraat kararı verildi. Olay, Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde düzenlenen ve 308 sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir eylem sırasında gerçekleşti. Akersoy, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ancak daha sonra tahliye edilmişti. Mahkeme, bu suçlamadan beraatine karar verirken, 'kasten yaralama' suçundan 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.
21 Şubat 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe mahallesinde muhtar adayı olan manken Simurg Sarsılmaz, sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sarsılmaz, adaylık açıklamasının ardından sosyal medyanın gündemine oturmuş ve geniş bir ilgi görmüştü. Ancak, aldığı tehditler ve cinsel içerikli hakaretler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Sarsılmaz, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
28 Şubat 2024

İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Seçil Erzan'ı taşıyan cezaevi aracı Büyükçekmece'de kaza yaptı. Olay yerine çağrılan midibüsle Seçil Erzan adliyeye sevk edildi. Kazanın detayları ve olası yaralanmalar hakkında henüz bilgi verilmedi. Olayla ilgili güncellemeler bekleniyor.
24 Mayıs 2024

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Berat Apaydın'ın 24 Şubat'ta eldivensiz, maskesiz ve bonesiz bir şekilde ameliyat gerçekleştirdiğini gösteren fotoğraf ve videoların yer aldığı haber sansürlendi. Haberde, Apaydın'ın uyarılara rağmen bu davranışını sürdürdüğü ve hastane yönetimine şikayet edildiği belirtilmişti. Sansür kararı, Apaydın'ın talebi üzerine alındı.
1 Mart 2024

Gaziantep'te, 6 Şubat depremleri sonrası ailesiyle birlikte kent dışına çıkan ve bu nedenle işine üç gün gidemeyen işçi Ö.E, kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarıldı. İşe çağrıldığı halde evinde hasar tespit çalışmaları ve ailesinin yanında kalması gerektiğini belirterek süre isteyen ancak olumsuz yanıt alan Ö.E, hukuk mücadelesi başlattı. Gaziantep 6'ncı İş Mahkemesi, işçinin haklı bir sebebe dayanan devamsızlığını maruz görerek Ö.E'nin lehine karar verdi ve işçi yaklaşık 70 bin lira kıdem tazminatını faiziyle birlikte almaya hak kazandı.
19 Mart 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ağabeyi E.G, İstanbul'a getirildi. E.G'nin kolundaki ısırık izinin kız kardeşine ait olup olmadığı Adli Tıp Kurumu tarafından incelenecek. Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolmuştu ve arama çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı, soruşturmada sonuca yaklaştıklarını belirtti.
29 Ağustos 2024

Jandarma Genel Komutanlığı, Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'a kötü muamele yapıldığı iddialarını yalanladı. Komutanlık, bu iddiaların kamuoyunu yanıltmaya ve kurumun itibarını zedelemeye yönelik olduğunu belirtti. Tayfun Kahraman'ın MS hastalığı nedeniyle cezaevi koşullarında zorlandığı ve doktor kontrolüne götürülürken kelepçeli halde bekletildiği iddiaları üzerine açıklama yapan Jandarma, tüm işlemlerin yasalara uygun yapıldığını ve herhangi bir darp raporu bulunmadığını ifade etti.
30 Ağustos 2024

Narkotik polisi tarafından dün gerçekleştirilen bir baskında evinde uyuşturucu madde bulunan şarkıcı Kalben Sağdıç, kısa süreliğine gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı. Olayın ardından sosyal medya üzerinden bir video yayınlayan Kalben, sağlık durumunun iyi olduğunu ve daha da iyi olacağını belirtti. Ayrıca, kamuoyunu bu durumla ilgili endişelendirdiği için üzgün olduğunu ifade etti ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
9 Mayıs 2024

Diyabet, bariatrik ve metabolik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Alper Çelik, uygun olmayan hastalara ameliyat yapmak ve sonucunda ölümlere sebebiyet vermek suçlamalarıyla üç yıl süreyle meslekten men edildi. İstanbul Tabip Odası'nda Çelik hakkında çok sayıda şikayet dosyası bulunmakta ve soruşturma devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslekleri Kurulu, Çelik'e verilebilecek en ağır cezayı uygulayarak, onu meslekten geçici olarak men etti. Ayrıca, Çelik'i koruyan ve hastanesini denetlemeyen sağlık çalışanlarına da ceza verildi.
9 Mayıs 2024

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındı ve Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. DEM Parti, bu durumu halk iradesine yönelik bir gasp olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Hakkari Valiliği, 3-12 Haziran tarihleri arasında çeşitli protesto eylemlerini yasakladığını duyurdu. Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri, belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri aldı ve belediyeye girmek isteyen partililere izin vermedi.
3 Haziran 2024

15 Haziran'da Kuzey Kıbrıs'ta alkollü olarak araç kullanan TSK askeri Mehmet Eren Erdoğan, aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek Pakistan uyruklu Naveed Akbar'a çarptı ve Akbar hayatını kaybetti. Erdoğan, olay sonrası polis merkezine götürüldü ancak mahkemeye çıkarılmadan askeri birliğine teslim edildi. Akbar'ın ailesi ve arkadaşları adalet çağrısı yaparken, Türkiye Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Erdoğan'ın Türkiye'ye gönderilerek tutuklandığını açıkladı. Sürecin detaylarına dair bilgi verilmedi.
30 Haziran 2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle yurt dışındaki programını yarıda kesme kararı aldı. İliç ilçesindeki bir altın madeninde toprak kayması sonucu dokuz maden işçisine ulaşılamıyor. Bakan Bayraktar, kriz merkezinde gelişmeleri takip ettiklerini ve arama kurtarma çalışmalarını yakından koordine etmek için bölgeye geçeceğini duyurdu. Ayrıca, madenle ilgili daha önce yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiği ve çeşitli güvenlik endişeleri dile getirildiği belirtiliyor.
13 Şubat 2024

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bir Kuran kursunda çocuğu dövdüğü görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından gözaltına alınan imam, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İmama yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla imza atma zorunluluğu getirildi. Olay, sosyal medyada geniş çapta tepki topladı.
19 Nisan 2024

Madagaskar’da beş yıldır faaliyet gösteren Gönüllü Vesileler Derneği Başkanı Ahmet Temel, 17 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. Türk yetkililerin yerel makamlarla yaptığı görüşmeler sonucunda Temel, savcılıkta ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı. Bu olay, Türkiye ve Madagaskar arasındaki diplomatik ilişkilerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
22 Ağustos 2024

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, eleştiriler ve tartışmalı fotoğraflar nedeniyle emekli edildi. Yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı ve hakkında 'Menzilci' olduğu iddiaları yeniden gündeme geldi. Çardakçı bu iddialara dair henüz bir açıklama yapmadı. Yeni atamalarla birlikte belirli isimlerin tasfiye edildiği ve bazı tarikat mensuplarının yükseldiği gözlemlendi.
20 Ağustos 2024

Erzincan Başsavcılığı, 13 Şubat'ta Erzincan İliç'te yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı maden faciasıyla ilgili olarak sekiz şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, olayda kusuru olduğu değerlendirilen Kanadalı firma yetkilisi de bulunuyor. Faciada toprak altında kalan dokuz işçiyi bulma çalışmaları devam ederken, Sivas Valiliği Erzincan'a gidişleri yasaklayarak protesto istemiyor.
15 Şubat 2024

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla emekli edilen Tuğgeneral Bilal Çokay, Şanlıurfa Akçakale Başsavcılığı'nın talimatıyla Ankara'da gözaltına alındı ve tutuklandı. Milli Savunma Bakanlığı, insan kaçakçılığı iddialarını doğrulamış ve Çokay hakkında inceleme başlatmıştı. Çokay'ın makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları üzerine emekli edildiği belirtilmişti.
27 Haziran 2024

Mezopotamya Ajansı'nın internet sitesi, 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle Erzurum 1'inci Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Mart tarihli kararıyla erişime engellendi. Ajans, Kürtçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde yayın yapmaktadır. Erişim engeli kararı, Free Web Türkiye tarafından duyuruldu.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim