Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs'taki genel seçimlerde beklenen oy oranının altında kalmasının ardından bazı bölgelerde usulsüzlükler tespit ettiklerini duyurdu. Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Batman, Mardin ve Diyarbakır'da, partinin aldığı oyların başka partilere yazıldığına dair örnekler paylaşıldı. Parti, bu usulsüzlüklere karşı gerekli girişimlerde bulunduğunu ve süreci takip ettiğini belirtti.
16 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde büyükşehirler dahil tüm illerde aday çıkaracaklarını belirtti. 2019 yerel seçimlerinde HDP, büyük şehirlerde aday çıkarmayarak AKP'nin kaybetmesini sağlamıştı. 2023 genel seçimlerinde ise Yeşil Sol Parti listesiyle girmiş ve cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemişti.
30 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'li Gültan Kışanak'ın Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) yönelik ortak liste çağrısını destekleyerek, Türkiye'nin sosyalist ve demokratlarını Yeşil Sol Parti'de birleşmeye çağırdı. Kışanak, TİP'e seçim ittifakı kapsamında ortak liste oluşturma çağrısında bulunmuş ve herhangi bir oyun heba edilmemesi gerektiğini belirtmişti. Demirtaş, sosyalistlerin ve demokratların parlamentoda güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm Kürt partilerini de Yeşil Sol Parti'de buluşmaya çağırdı.
3 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kazanacak aday' tartışmalarının ardından bir araya geldi. İki liderin görüşmesi sonucunda ortak aday konusunda büyük oranda uzlaşıldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi ve Meclis grubundan tam yetki alarak görüşmeye katıldığı, Akşener'in endişelerini ve beklentilerini aktardığı belirtildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgi verilmedi.
27 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa tartışmaları sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp ayrılmasının ardından HDP yönetimi olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası Mithat Sancar, HDP'nin üzerine düşen sorumlulukların farkında olduğunu ve demokratik siyaseti savunacaklarını ifade etti. Sancar, demokratik değişim umudunu büyütmek ve baskıcı sistemi değiştirmek gerektiğini vurguladı ve HDP'nin politik ilkeleri ve halka karşı sorumluluğu önceleyen bir gelecek tahayyülüne sahip olduğunu belirtti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılması ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma şansını riske attığı belirtiliyor. Yöneylem Araştırma koordinatörü Derya Kömürcü, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için olumlu olduğunu ifade ediyor. Araştırmacı İbrahim Uslu ise Akşener'in daha önce masadan kalkmanın siyasi maliyetinin ağır olacağını söylediğini hatırlatıyor ve İYİ Parti'nin bu kararı bilerek aldığını belirtiyor. Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapması, siyasi bir suikast olarak değerlendiriliyor ve İYİ Parti'nin merkez parti olma iddiasından vazgeçtiği yorumları yapılıyor.
3 Mart 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin birinci yüzyılını beş maddede değerlendirerek, ikinci yüzyılı için beklentilerini sıraladı. Demirtaş, muhalefetin Kürt sorununa ve HDP'ye olan yaklaşımını eleştirerek, siyasi çözüm arayan bir siyasetçi olduğunu ve muhalefetin 'terörle mücadele personeli' gibi davranmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 'Altılı Masa'ya daha cesur olmaları gerektiğini belirtti ve yeni öykü kitabının şubat başında çıkacağını duyurdu.
20 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü saat 13:00'te HDP'yi ziyaret edecek. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündemi konusunda anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini ifade etti. Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınladı.
15 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin oy oranındaki düşüşü değerlendirdi. Demirtaş, devletin imkanlarının sınırsız kullanımı, AKP-MHP iktidarının mühendislik çalışmaları ve Türklük inşası gibi faktörlerin yanı sıra, HDP'nin seçim stratejilerindeki amatörlüğü ve kurumların işlememesini eleştirdi. Ayrıca, Kürt siyasi hareketinin toplumdaki değişimleri doğru analiz edemediğini ve sloganlarla ilerlemenin mümkün olmadığını belirtti. Demirtaş, partinin yeniden yapılanma süreci başlatması gerektiğini vurguladı.
31 Mayıs 2023

Antalya'da açılan sandıkların yüzde 98'ine göre, Emek ve Özgürlük İttifakı üyesi Yeşil Sol Parti, 2018 seçimlerinde kazandığı milletvekilliğini korudu. 2018 seçimlerinde HDP'nin yüzde 7,23 oy alarak bir vekil çıkardığı Antalya'da, 2023 seçimlerinde Yeşil Sol Parti yüzde 4,69, ittifakta yer alan TİP ise yüzde 4,53 oy aldı. Bu sonuçlara göre TİP'in adayları Yunus Başaran ve Barış Atay milletvekili seçilemedi.
15 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaya ilişkin AKP ve MHP'den herhangi bir açıklama gelmezken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devletin cinayeti aydınlatması gerektiğini belirtti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek, ülkede siyasi saldırı girişimlerinin olup olmadığına ve seçimlerin gergin bir atmosferde yapılmasının istenip istenmediğine yönelik endişelerini dile getirdi ve toplumsal barış çağrısında bulundu.
1 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin çözüm sürecindeki önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa tartışmaları sonrası HDP yönetimi olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, değişim ve kazanım için birlikte hareket etme vurgusu yaptı. Demirtaş ise HDP'ye kulak verilmesi gerektiğini, çözümün birlikte ve güçlü demokraside olduğunu belirtti ve halkın inandığı yolda yürümesi gerektiğini ifade etti.
4 Mart 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi bu hafta ziyaret edeceğini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar daha önce Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini belirtmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak bu görüşmenin İYİ Parti'nin bulunduğu masaya getirilemeyeceğini ifade etti. Oluç, HDP'nin kapatılması durumunda Yeşil ve Sol Parti ile seçime gireceklerini de belirtti.
14 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da yaptığı ve Millet İttifakı'nı tehdit olarak nitelendiren açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Giresun'da yaptığı konuşmada, Afrin'i geri almak isteyenlerin PKK ve HDP olduğunu, İYİ Parti liderinin de bu konuda yanıt verdiğini ifade etti. Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nu PKK'nın adayı olarak nitelendirerek, Topal Osman'ı övdü ve gerekirse herkesin Topal Osman gibi vatanı için mücadele edeceğini söyledi. Ayrıca, Topal Osman'ın tarihteki rolüne ve suçlamalara dair bilgiler verildi.
10 Mayıs 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı belirlenememesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in toplantıdan ayrılma kararı almasının ardından, CHP'li politikacılar sosyal medya üzerinden umutlu mesajlar yayınladı. Akşener'in kararı iktidar kanadını memnun ederken, muhalefet içinde tepkilere neden oldu. CHP'li politikacılar, seçimlerin kazanılacağına ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağına dair inançlarını ifade ettiler.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da düzenlenen partisinin ikinci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık AK Partililer ve diğerleri olarak bir ayrım olduğunu ve devletin zorbaların eline geçtiğini belirtti. Akşener, devletin vatandaşına korku saçmak yerine güven vermesi gerektiğini ve İYİ Parti'nin cumhuriyeti sahiplenme, silahlara veda etme ve musibetlere karşı birlik olma konularında var olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ve bunun için herkesle birlikte çalışacaklarını söyledi.
21 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Melih Aydın olduğunu duyurdu. Akşener, adaylığı Eskişehir il başkanlığında açıkladı. Eskişehir'de son milletvekili seçimlerinde CHP, AKP'yi yaklaşık 1 puanla geçmiş, İYİ Parti ise yüzde 13,81 oy almıştı.
5 Ekim 2023
İşaretlediklerim