Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararının verildiği maçın ardından hakemlerle yapılan bir toplantıya katıldığı iddia edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Büyükekşi'nin bu toplantının yapılmadığını söylediğini belirtmiş, ancak toplantının ses ve görüntü kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda, Büyükekşi'nin toplantıda olduğu ve hakemlerin penaltı kararı hakkında hata yaptıklarını itiraf ettikleri görülüyor.
26 Mart 2024

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamalar, cinsiyetçi ifadeler içeriyordu. Kartal, maçın ardından erkek oyuncuların 'erkek gibi' oynadığını belirterek, dolaylı yoldan kadınlığı aşağıladı. Bu ifadeler, futbol medyası tarafından eleştirilmedi ve cinsiyetçilik futbol camiasında bir kez daha olağanlaştırıldı. Faruk Bildirici, bu durumu eleştiren bir yazı kaleme aldı.
26 Şubat 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray’ın Konyaspor galibiyeti sonrası sosyal medya hesaplarından Fenerbahçeli taraftarlara küfreden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, Meral Güven'in canlı video kaydında sarf ettiği sözlerin TCK’nın 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğunu belirtti. Soruşturma, sosyal medyada çok kez paylaşılan bu sözler üzerine re’sen başlatıldı.
27 Mayıs 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin derbi galibiyetine rağmen takımın genel performansını ve disiplin anlayışını eleştirdi. Yazısında, Dzeko'nun takımdaki önemli rolüne değinirken, diğer oyuncuların performansından memnun olmadığını belirtti. Özellikle Batshuayi ve Dzeko'nun birlikte sahada verimli olamamaları ve Gedson'un düşük performansı eleştirildi. Ayrıca, takımın son dakikalarda yaşadığı zorluklar ve genel olarak yenilgiye alışmış bir görüntü sergilemeleri üzerinde duruldu.
28 Nisan 2024

Galatasaray, Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal ve TGRT haber sunucusu Cem Küçük'ü, hakem toplantısının montajlanmış görüntülerini yayınlamak ve algı operasyonu yapmakla suçlayarak RTÜK ve ilgili kurumlar nezdinde gerekli işlemleri başlattığını duyurdu. Kulüp, her iki medya mensubunun da gerçekler ortaya çıkmasına rağmen montajlanmış görüntülere yer vererek basın etiği ve dürüst habercilik ilkesini ihlal ettiğini iddia etti. Bu durum, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararıyla sonuçlanan maçın ardından yaşananların bir devamı olarak görülüyor.
28 Mart 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından, bordo-mavili taraftarların sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara ve teknik heyete saldırması, futbolda şiddet olaylarının yeni bir örneği oldu. Bu sezon yaşanan diğer şiddet olaylarıyla birlikte, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve geleceği sorgulanmaya başlandı. Hilmi Türkay, yaşanan bu olayları futbolda bir kara leke olarak nitelendirerek, sporda artan şiddetin zirve noktasına ulaştığını belirtti.
19 Mart 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen bir maçlık men ve 19 bin 500 lira para cezasına tepki gösterdi. Fenerbahçe, bu cezanın hafif olduğunu ve tarafsız olması gereken kurumların bu duruşuyla Türk futbolunda bir takımı kayırma eğiliminde olduğunu iddia etti. Kulüp, bu durumun sadece Ankaragücü tribünlerine değil, Türk sporuna ve tüm sporseverlere yapılan bir saygısızlık olduğunu belirtti.
26 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a verilen cezalarda indirime gitti. İlk olarak altı maç seyircisiz oynama ve 3 milyon liralık para cezası verilmişken, bu cezalar sırasıyla dört maça düşürüldü ve para cezası 448 bin liraya indirildi. Fenerbahçe oyuncuları Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a verilen bir maçlık men cezalarında ise değişiklik yapılmadı.
6 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Faruk Bildirici, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahürata katılmasını ve futbol medyasının bu tür tezahüratları görmezden gelmesini eleştirdi. Bildirici, küfürlü tezahüratların taraftarları birbirine düşman ettiğini ve medyanın bu tür davranışları eleştirmesi gerektiğini vurguladı. Okan Buruk, eleştirilerden ders çıkararak özür diledi. Bildirici ayrıca futbol medyasının eleştirel yaklaşım sergileyememesini ve gazetecilerin basın toplantılarında soru sormak yerine söylev çekmelerini de eleştirdi.
10 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u 4-1 yendiği maçtaki hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, hakem Kadir Sağlam'ın kararları, TFF ve kurullarının tutumu, yayıncı kuruluş ve maçı anlatan spikerin davranışları eleştirildi. Ayrıca, VAR hakemi Alper Çetin'in yetkisi olmamasına rağmen penaltı kararı verdiği iddia edildi. Galatasaray, TFF'nin Türk futbolu adına gerçekleri ve adil kararları paylaşma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçeli futbolculara yönelik herhangi bir soruşturma olmadığını belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle 38 kişinin tespit edildiğini ve bu kişilerle ilgili adli sürecin devam ettiğini ifade etti. Daha önceki açıklamalarında futbolcuların da soruşturulabileceğine dair bir izlenim veren Tunç, bu son açıklamasıyla durumu netleştirdi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, sahaya atılan yabancı maddeler ve taraftarların sahaya inmesi büyük tepki çekmişti.
19 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023
İşaretlediklerim