CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki başarısızlık sonrası yükselen değişim talepleri ve genel başkanlık yarışı hakkında konuştu. Özel, kuvvetli özeleştirinin gerekliliğini, değişim taleplerinin parti mensupları ve vatandaşlar tarafından dile getirilme hakkını vurguladı. Ayrıca, genel başkanlık için birden fazla adayın yarışabileceğini veya bir uzlaşının mümkün olabileceğini belirtti. Kendisinin genel başkan adayı olma konusunda ısrarcı olmadığını, ancak değişim için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.
13 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İstanbul il başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alan Cemal Canpolat, adaylığını Twitter üzerinden duyurdu. Daha önce de Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 27 ilçe başkanının desteğiyle adaylığını açıklamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' dalgası İstanbul'daki kongrelerde öne çıkıyor.
25 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran'da aldığı kararla 4 Haziran öncesi çalışmaya başladığı tüm danışmanlarıyla yollarını ayırmıştı. Ardından Özgür Yici ve Mustafa Bilgiç'i başdanışman olarak görevlendirdi. Yici ve Bilgiç'in yerel seçimler ve kurultay sürecinde rol alacağı belirtildi. Kurban Bayramı sonrası CHP'de yeni görevlendirmelerin olması da bekleniyor.
23 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partide köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu ifade etti. Tezcan, genel başkan ve liderlik kadrosunun değişmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, parti stratejik olarak yeniden yapılanması gerektiğini ve yeni bir liderlik ihtiyacının olduğunu vurguladı.
27 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu, vatandaşlara açtığı tüm davaları çekeceğini duyurdu. Kendisine açılan davaların hızla kabul edildiğini, ancak kendisinin açtığı davaların çoğunun reddedildiğini veya kabul edilenler için altı ay sonraya gün verildiğini belirtti. Kaftancıoğlu, kabul edilen davaların çoğunun, iktidarın kutuplaştırma ve hedef göstermelerinin etkisiyle hareket eden ve sonradan pişman olduklarını belirten vatandaşlar tarafından yapıldığını ifade etti.
17 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında başladığı genel başkanlık görevi boyunca izlediği 'denge ve değişim' stratejisi inceleniyor. Kılıçdaroğlu'nun, parti içindeki muhalefetle dengeli bir yol izleyerek, muhafazakar ve Kürt kimliğiyle tanınan isimleri partiye dahil ettiği, ancak bu süreçte parti içindeki bazı isimlerle yollarını ayırdığı belirtiliyor. 'Adalet Yürüyüşü' ve sonrasında izlediği politikalarla toplumun farklı kesimlerine hitap etmeye çalıştığı, ancak 2023 seçimlerindeki cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde yaşananlar ve seçim sonuçları sonrası partideki 'değişim' taleplerine karşı yeni bir denge arayışı içinde olduğu ifade ediliyor.
5 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanan CHP, kampanya sürecinde görev değişikliklerine gitmeye karar verdi. Kampanya ve söylem sürecini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yürütecek. Sandık güvenliği ve veri girişleri konusunda ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sorumlu olacak. Ancak Kaftancıoğlu'nun basın danışmanı Can Poyraz, henüz resmi bir görevlendirme yapılmadığını belirtti. CHP'nin yeni stratejisi, mevcut cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görevinin devamı durumunda yaşanabilecek olumsuzluklara işaret etmeyi ve toplumun CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı endişelerini gidermeyi hedefliyor.
16 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan değişim tartışmaları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etme niyetinde olduğu, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkanlık ihtimalinin göz ardı edilmediği belirtiliyor. Parti içinde 'abi' formülü olarak adlandırılan, hem Kılıçdaroğlu hem de İmamoğlu'nun rıza göstereceği bir ismin genel başkanlığa işaret edilmesi gibi çeşitli formüller konuşuluyor. Özgür Özel ve Engin Altay'ın bu formül için öne çıkan isimler olduğu ifade ediliyor.
13 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliği sorgulanmaya başlandı. Parti içinde ve kamuoyunda değişim çağrıları yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun yola devam etme kararlılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim mesajları dikkat çekiyor. Reuters haber ajansı, seçim sonrası CHP'deki durumu ve Kılıçdaroğlu'na yönelik artan baskıyı ele alan bir haber yayımladı. Haberde, uzman görüşlerine de yer verilerek, muhalefetin Mart 2024'teki yerel seçimler öncesinde büyük bir ittifak kurma zorluğu ve müttefiklerin Kılıçdaroğlu'na az katkıda bulunduğu belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararını açıklaması ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısında bulunmasının ardından yapıldı. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem sonrası çalışmalar nedeniyle katılmadı. Görüşmenin fotoğrafı CHP'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
4 Mart 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun hakkındaki siyasi yasak kararı onandıktan sonra doğal delege olarak yazılması üzerine bir partili, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurarak düzeltme talep etti. Bazı hukukçular, YSK'nın bir düzeltme yapması durumunda kongrenin yenilenmesine kadar varabileceği görüşünde. Ancak, bazıları seçme ve seçilme hakkının ayrı olduğuna dikkat çekerek, YSK kararının herhangi bir etkide bulunmayacağını savunuyor. YSK henüz konu hakkında bir karar vermedi.
6 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifak masasını terk etmişti. Ancak İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde karar alınmasıyla yaşanan kriz çözüldü. CHP'li vekiller, bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'Bütün taşlar yerine oturacak' ifadesini sosyal medyada tekrar gündeme getirdi.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 4,5 saat süren beşli masa toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bütün renklerini birleştirerek demokrasi, adalet ve huzuru getirmek için toplandıklarını ve aynı inançla yollarına devam ettiklerini ifade etti. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, 'yarının Türkiye'si'ni inşa etme kararlılığı vurgulandı ve ittifakın 'kaybedeni olmayan bir zafer'e doğru ilerlediği belirtildi.
4 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023
İşaretlediklerim