BBC Kültür Servisi, çocuk kitaplarının önemine dikkat çekerek 'Dünyanın En İyi 100 Çocuk Kitabı' listesini hazırladı. Listede, Maurice Sendak'ın 'Vahşi Şeyler Ülkesinde' kitabı ilk sırada yer alıyor. Listede ayrıca 'Alice Harikalar Diyarında', 'Pippi Uzunçorap', 'Küçük Prens' gibi klasikler de bulunuyor. BBC, çocuk ve yetişkin kitapları arasındaki ayrımın yanı sıra, erken yaşlarda kaliteli eserlerle karşılaşmanın önemini vurguluyor.
24 Mayıs 2023

Amerikalı heavy metal grubu Metallica, altı yıl sonra piyasaya süreceği yeni albümü '72 Seasons'ın ikinci teklisi 'Screaming Suicide'ı dijital müzik platformlarında yayımladı. Şarkının video klibi de YouTube üzerinden izleyicilere sunuldu ve klip Tim Saccenti tarafından yönetildi. Grup, daha önce albümden 'Lux Æterna' isimli bir başka şarkıyı da tekli olarak piyasaya sürmüştü. Yeni albüm, 12 parçadan oluşacak ve 77 dakika sürecek.
20 Ocak 2023

Twitch'in tanınmış yıldızlarından Félix 'xQc' Lengyel ve Kaitlyn 'Amouranth' Siragusa, içerik üretici dostu olarak tanımlanan yeni Kick platformuna geçiyor. Lengyel'e 100 milyon dolarlık bir anlaşma teklif edilirken, Siragusa'nın anlaşma detayları henüz açıklanmadı. Kick platformu, Twitch'in gelir paylaşımı politikalarından hoşnutsuz olan yayıncılar için daha iyi anlaşmalar sunmayı hedefliyor. Şu anda Kick'in en büyük yayın kategorisi kumar içeriği ve platform, kumar yayıncısı Tyler 'Trainwreck' Nikman ve bir kumar sitesi kurucusu Ed Craven tarafından kuruldu.
23 Haziran 2023

Hollywood aktörü Brad Pitt, 'Apex' adlı yeni filmi için Formula 1 pilotu Sonny Hayes karakterini canlandıracak. Filmde, 30 yıl aradan sonra yarışlara dönen bir pilotun hikayesi anlatılacak. Britanya'daki F1 Grand Prix yarışlarında gerçek bir Formula 2 aracı kullanacak olan Pitt'e, gerçek yarış dinamiklerini filme aktarması için Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton danışmanlık yapacak. Filmin çekimleri 2023 Formula 1 sezonu boyunca sürecek.
7 Temmuz 2023

Disney'in 1928 yapımı Steamboat Willie filmindeki Mickey ve Minnie Mouse karakterlerinin telif hakları süresi dolmuş ve karakterler 1 Ocak itibarıyla kamu malı haline gelmiştir. Bu durum, karakterlerin telif hakkı olmadan kullanılmasına olanak tanımakta, ancak ürünlerin Disney malı olarak gösterilmemesi gerekmektedir. Duke Center Kamu Malı Çalışmaları Direktörü Jennifer Jenkins, bu olayın sembolik bir öneme sahip olduğunu belirtmiştir. Modern Mickey ve Minnie Mouse karakterlerinin telif hakları ise hala Disney'e aittir.
1 Ocak 2024

ABD'li oyuncu Edward Norton, PBS kanalındaki 'Kökenlerini Bulmak' programında Pocahontas'ın 12. dereceden büyükannesi olduğunu öğrendi. Norton, çocukluğunda ailesinden duyduğu Pocahontas ile ilgili hikayelerin gerçek olduğunu keşfetti. Ayrıca, programda atalarının köle sahibi olduğunu öğrenince bu durumun kendisini rahatsız ettiğini ifade etti. Tarihçi Henry Louis Gates Jr. tarafından sunulan bu bilgiler, yazılı ve sözlü tarihsel belgelerle destekleniyor.
5 Ocak 2023

Oscar'dan dokuz adaylık kazanmasına rağmen ödül alamayan 'The Banshees of Inisherin' filmi, 8-bit bir video oyununa dönüştürüldü. İrlanda İç Savaşı dönemini arka plana alarak iki erkeğin sona eren arkadaşlığını konu alan film, Martin McDonagh yönetmenliğinde Brendan Gleeson ve Colin Farrell'ın başrollerini paylaştığı bir yapımdır. Oyun uyarlamasında, Colm karakteri Pádraic'ten kaçarken labirent benzeri bir alanda parmaklarını toplayıp pub'a ulaşmaya çalışıyor. Oyun internet üzerinden oynanabilir.
22 Mart 2023

1964 yılında televizyonda yayımlanan ilk 'Addams Family' dizisinde Wednesday karakterine hayat veren Amerikalı oyuncu Lisa Loring 64 yaşında vefat etti. Loring, felç geçirdikten sonra üç gün yaşam destek ünitesinde kaldı ve son nefesini kızları Vanessa Foumberg ve kız kardeşi yanında verdi. Loring, Addams ailesinin çizgi romanından uyarlanan sitcom'da altı yaşındayken rol almış ve karakteri iki yıl boyunca canlandırmıştı.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim