ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayındaki seçimler öncesi ilk canlı yayın tartışmasında rakibi Donald Trump karşısında zayıf bir performans sergiledi. Biden, bu durumu 'jet-lag'e bağlayarak, tartışmadan önce çok fazla seyahat ettiğini ve bunun akıllıca olmadığını belirtti. Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre ise Biden'ın tartışma günü soğuk algınlığı geçirdiğini ve bu nedenle sesinin kısık olduğunu söyledi. Demokratlar arasında Biden'a 'çekil' çağrıları artarken, Amerikalıların yüzde 72'si Biden'ın zihinsel sağlığının başkanlık için yeterli olmadığını düşünüyor.
3 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden’ın yapay zeka tarafından oluşturulmuş sesiyle seçmenleri arayan Steven Kramer adlı kişiye 6 milyon dolar ceza verildi. Kramer, sahte kimlik oluşturmak ve seçmenleri kandırmakla suçlandı. Federal İletişim Komisyonu, Kramer’e 6 milyon dolar ceza verirken, aramaları yaptığı Lingo Telecom adlı şirkete de 2 milyon dolar ceza verdi. Kramer’in ayrıca 23 Ocak’taki New Hampshire ön seçimleri öncesi binlerce seçmene yapay zekayla üretilmiş, Biden’ı taklit eden otomatik aramalar nedeniyle 13 suçtan yargılanması istendi.
24 Mayıs 2024

Jeffrey Epstein'ın fuhuş ağı mağdurları, FBI'ı 1996'dan beri Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerinden haberdar olmasına rağmen herhangi bir adım atmamakla suçlayarak dava açtı. Davacılar, FBI'ın ihmalinin kendilerinin fuhuş ticaretine maruz kalmasına, tehdit edilmesine ve cinsel istismara uğramasına yol açtığını iddia ediyor. Epstein, 2019'da hücresinde ölü bulunmuş ve ölümü intihar olarak açıklanmıştı. Epstein davası dosyaları, aralarında Prens Andrew, Bill Clinton, Donald Trump gibi ünlü isimlerin de yer aldığı birçok kişinin Epstein ile ilişkisini ortaya koymuştu.
15 Şubat 2024

ABD'de ABC News/Ipsos tarafından yapılan bir ankette, seçmenlerin büyük bir çoğunluğu, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ı bir dönem daha başkanlık yapacak kadar yaşlı bulduğunu ifade etti. Ankete katılanların yüzde 86'sı Biden'ın ikinci dönem için 'çok yaşlı' olduğu görüşünde. Aynı ankette, seçmenlerin yüzde 59'u eski Başkan Donald Trump'ın da ikinci bir dönem için çok yaşlı olduğunu belirtti.
12 Şubat 2024

Brezilya'da, Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes'in talimatıyla, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun ekibine, 30 Ekim 2022'deki seçim sonuçlarını kabul etmeyerek Luiz Inacio Lula da Silva hükümetine darbe girişiminde bulunmak ve organize suç örgütü kurmak suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda, eski bakanlar ve üst düzey askerler de dahil olmak üzere birkaç kişi gözaltına alındı. Bolsonaro'nun pasaportunu teslim etmesi istendi ve kendisi daha önce 8 Ocak'taki kongre baskınında kışkırtıcılık suçlamasını reddetmişti.
9 Şubat 2024

ABD'de 2024 seçimleri öncesinde, New Hampshire'da yapılan ön seçimden bir gün önce seçmenlere, ABD Başkanı Joe Biden'a aitmiş gibi gönderilen sahte bir ses kaydı, yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu ortaya çıktı. Ses kaydını oluşturan kişi, New Orleans eyaletinde sihirbazlık yapan Paul Carpenter olarak tespit edildi. Carpenter, ses kaydını yapay zeka tabanlı bir program kullanarak oluşturduğunu ve bu işlem için sadece 1 dolar harcadığını, toplamda ise 150 dolar aldığını belirtti. Ses kaydının dağıtımı ve kullanımı hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti.
24 Şubat 2024

Geçen yıl hayatını kaybeden Sinéad O’Connor’ın ‘Nothing Compares 2 U’ şarkısı, Donald Trump’ın seçim kampanyası etkinliklerinde kullanıldı. Şarkının hak sahibi Chrysalis Records, Trump’ın şarkıyı kullanmayı bırakmasını talep etti. Chrysalis Record yetkilileri, O’Connor’ın bu durumdan iğreneceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini belirtti. Trump’ın bu talebe uyup uymayacağı ise belirsiz.
5 Mart 2024
İşaretlediklerim