Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimlerde CHP ve AKP'nin ardından en çok oy alan üçüncü parti oldu. Toplamda 2 milyon 583 bin 987 oy alarak %6,07 oy oranına ulaştı ve MHP, İYİ Parti ve Dem Parti'yi geride bıraktı. YRP, Şanlıurfa ve Yozgat'ta AKP'den büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, çeşitli illerde 36 ilçe ve 20 belde belediye başkanlıklarını da kazandı. Bu başarı, YRP'nin genel seçimlerde 'cumhur ittifakı'nı desteklemesinin ardından, yerel seçimlere ittifaksız girme kararının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.
1 Nisan 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada paylaşılan ve CHP İl Başkanlığı binasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerini ele alarak, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum için oy talebinde bulundu. CHP, görüntülerin 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunarak iddiaları yalanladı. İstanbul başsavcılığı bu görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Tunç, bir iftar programında yaptığı konuşmada, Murat Kurum'un belediyecilik ve kentsel dönüşüm konularında uzman olduğunu belirterek, İstanbul için olumlu değişiklikler vaat etti.
20 Mart 2024

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kurultayında ikinci turda seçimden çekilmediğini belirtti. İlk turda Özgür Özel'in az bir farkla önde olmasına rağmen salt çoğunluğa ulaşılamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Kılıçdaroğlu, ikinci turda adaylıktan çekilme kararını bir tweet ve bir muhtarın 'hakkını helal etmeme' ifadesinin etkilediğini ifade etti. İkinci turda Özel, CHP'nin yeni genel başkanı olarak seçildi.
8 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

Yaşar Aydın, Cumhur ittifakı içinde uzun süredir devam eden gerilimi ve bu gerilimin CHP ile olan ilişkisini ele alıyor. Meral Akşener’in Saray’a gitmesi, Sinan Ateş cinayeti, Bahçeli’nin ve Dervişoğlu’nun Meclis Grup konuşmaları gibi olaylar, Türkiye’nin siyasi rotasına dair ipuçları veriyor. Erdoğan’ın CHP’yi ziyareti ve Hürriyet gazetesinin manşetleri, iktidar elitlerinin mevcut durumun sürdürülebilir olmadığının farkında olduğunu gösteriyor. Bahçeli’nin Erdoğan’a verdiği mesaj ise ittifak içindeki gerilimi daha da belirgin hale getiriyor.
13 Haziran 2024

Nurcan Gökdemir, Türkiye'de siyasi partiler arasındaki farkların giderek azaldığını ve bu durumun siyasi sığlaşmaya yol açtığını eleştiriyor. AKP'nin uzun yıllardır siyaset sahnesini domine etmesi ve muhalefetin de toplumdaki muhafazakarlaşma nedeniyle benzer bir dil kullanmaya başlaması, partiler arası kimliksizleşmeyi ve birbirinden farklılıkların azalmasını beraberinde getirmiş. Gökdemir, bu durumun toplumun yarısına yakınının iktidarı değiştirme hayallerini her seçimde boşa çıkardığını belirtiyor.
10 Mart 2024

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Optimar anket şirketinin son anket sonuçları, Türkiye'de ekonominin en önemli sorun olarak görüldüğünü ve CHP'nin ekonomi konusunda AKP'den daha fazla güven aldığını ortaya koydu. Anket sonuçları, AKP ve Erdoğan için ciddi bir sarsıntı yaratırken, bu sonuçların Erdoğan'ın güvendiği kalemlerden biri olan Abdülkadir Selvi'nin köşesinde sansürsüz yayınlanması dikkat çekti. Ayrıca, seçmenlerin yüzde 53.7'si belediyelerde kayyuma karşı çıkarken, yüzde 53'ü seçim sonuçlarından memnun olduğunu belirtti.
12 Nisan 2024

Osman Ulagay, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) ekonomi politikalarını eleştirdi. 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi sonrası, AKP'nin 'biz ve onlar' anlayışıyla hareket ettiğini ve ekonomide yandaş firmalara öncelik verdiğini belirtti. Devlet ihaleleri ve kur garantili projelerin bu firmalara verildiğini, devlet kaynaklarının bu firmaların büyümesi için seferber edildiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz politikalarının enflasyonu artırdığını ve devlet bankalarının düşük faizle yandaş firmaları desteklediğini vurguladı.
20 Mart 2024

İhsan Aktaş, İran rejiminin bugünkü durumunu Türkiye’deki tek parti dönemine benzeterek, İran'ın iki büyük sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti: ABD ile yaşanan gerilimler ve meşruiyet sorunu. İran'ın nükleer çalışmalar nedeniyle ambargolarla mücadele ettiğini ve bu durumun ekonomiyi olumsuz etkilediğini vurguladı. Ayrıca, İran'da seçimlere katılımın düşük olduğunu ve halkın desteğinin azaldığını ifade etti. Aktaş, İran'daki muhafazakâr temsilcilerin Türkiye'deki CHP'lilere benzer bir zihinsel yapıya sahip olduğunu öne sürdü.
21 Mayıs 2024

Ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaptığı konuşmada, Türk milliyetçilerinin ve Atatürkçülerin Türkiye'deki siyasi dengeleri eline aldığını ve HDP'nin 'anahtar parti' konumunu kaybettiğini savundu. Oğan, bu durumun kendi siyasi görüşlerinin toplumda karşılık bulduğunu ve bu yüzden mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca, HDP'nin denge partisi olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu ve bu durumun siyasete atılma sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2023

Adıyaman'da, 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan milletvekilliği seçimlerinde, uzun yıllardır AKP ve tarikatların etkili olduğu bölgede, CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin sürpriz bir şekilde 51.299 oy alarak seçimi kazanması dikkat çekti. AKP adayı Ziya Polat 28.285, Yeniden Refah Partisi adayı Nazif Atalay ise 14.173 oy aldı. Deprem sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar ve deprem yardımlarının kesilmesi gibi faktörler, halkın tepkisini ve oylarını CHP'ye yönlendirdi.
5 Nisan 2024

Deniz Zeyrek, iktidarın gerçek gündemi saklamak için çeşitli yapay gündemler yarattığını ve bu çabaların perde arkasındaki ekonomik kaosu gizleyemediğini belirtiyor. İktidarın yanlış ekonomi politikalarının yoksulları daha da yoksullaştırdığını ve küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeleri zor durumda bıraktığını ifade ediyor. Ayrıca, iktidarın yabancı yatırım bulamaması nedeniyle iç kaynak yaratma çabalarının sıkılaştırılacağını ve bunun halk üzerinde zamlar şeklinde yansıyacağını öngörüyor. Zeyrek, 31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin ikinci parti olmasının ve Metropol'ün son araştırmasında iktidarın oylarının yüzde 20'lere düşmesinin bu durumun göstergesi olduğunu vurguluyor.
27 Mayıs 2024

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, seçimlerde tüm sandıklara hakim olunamadığını ve bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebilecek sandık sayısı olduğunu ifade etti. Cumhur İttifakı'nın milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısına değinildi. Ayrıca, CHP'li Mustafa Sarıgül'ün Erzincan'daki sandıkların %15'inde ıslak imzalı tutanaklara ulaşılamadığına dair önceki açıklamasına atıfta bulunuldu. Günaydın, CHP'nin bilişim sisteminde eksiklik olmadığını, ancak sandıklara hakimiyet ve tutanak toplama konusunda eksiklikler olduğunu belirtti.
31 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri ilk turda bitirme hedefine ilişkin açıklamalarına cevap verdi. İnce, Kılıçdaroğlu'nu abisi ve genel başkanı olarak nitelendirerek, onun sözünü dinleyeceğini ve memnuniyetle görüşeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Halk TV'de yaptığı açıklamada, Millet İttifakı olarak seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini ve Türkiye'yi ikinci bir seçimle yormak istemediklerini belirtti.
23 Mart 2023

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında iktidarın yetersiz müdahalesini eleştirerek, vatandaşların kanının iktidarın elinde olduğunu söyledi. 'Asrın felaketi Erdoğan'dır' ifadesini kullanarak, hiçbir sorumlunun istifa etmediğini belirtti ve seçimlerin ertelenmesi talebinin demokrasiye darbe olacağını ifade etti. Ayrıca, tek adam rejiminin sorumlu olduğunu ve İletişim Başkanlığı'nın propaganda çalışmalarını eleştirdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini ve seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı.
15 Şubat 2023

Fikri Sağlar, 31 Mart seçimlerine günler kala, CHP'nin Türkiye için aydınlık bir gelecek sunabilecek tek parti olduğunu belirtiyor. AKP'nin 21 yıldır ülkeye verdiği zararları ve demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış adına yaptığı mücadeleyi vurguluyor. Sağlar, 16 Nisan 2017'deki referandumun Türkiye Cumhuriyeti'nin rejiminde önemli bir kırılma noktası olduğunu ve laik demokrasi ile sosyal hukuk devletinin zarar gördüğünü, ekonominin çökertildiğini ve adaletsiz bir düzenin kurulduğunu ifade ediyor.
26 Mart 2024
İşaretlediklerim