AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın İzmir mitingine katılanları hedef alarak ağır ifadeler kullandı. Şahin, mitinge gidenleri 'Millet İttifakı militanı' olarak nitelendirip, HDP ile ilişkilendirerek hakaretlerde bulundu. Ayrıca, bu kişilere 'haysiyetsiz' diyerek, 14 Mayıs'ta seçimlerde onlara bir ders vereceklerini ima etti.
30 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Amed' isminin ve Amedspor'un varlığını kabul etmediğini ifade etti. Bahçeli, Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olayları ve stadyumda terör yandaşlarının tahriklerini eleştirdi. Ayrıca, Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye çalışanları kınadı ve Bursaspor taraftarlarını milli duruşlarından dolayı tebrik etti. Bahçeli, aynı konuşmasında ittifak siyaseti ve İYİ Parti lideri hakkında da eleştirilerde bulundu.
7 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sonrası millet ittifakının parlamenter sistem hayalinin suya düştüğünü ve siyasi kriz yıllarının geride kaldığını ifade etti. Bahçeli, MHP'nin iki yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifini anımsatarak, AKP'nin yeni anayasa mesajlarına destek verdi. Teklifte, 'Türk tipi başkanlık modeli' ile uyumlu bir yürütme yapısı ve Anayasa Mahkemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni statüleri öngörülüyor.
13 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti dönüşünde dile getirdiği yüzde 50+1 seçim barajının kaldırılması önerisine açık bir destek ifade etmedi. Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın devamından yana olduklarını ve ittifakın bozulmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın pazarlık veya ihtilaf içermediğini ve bir planın ürünü olmadığını vurguladı. Bahçeli, Erdoğan'ın seçim sistemiyle ilgili eleştirilerini anlamlı bulduğunu ancak MHP'nin bu konudaki tutumunun değişmediğini ifade etti.
21 Kasım 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen eski bakan Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin başına geçmeyi kabul ettiğini bildirdi. Türkiye'nin ekonomik göstergeleri ve siyasi belirsizlik nedeniyle yabancı yatırımcıların ülkeyi terk ettiği bir dönemde, Erdoğan'ın faizleri düşürme konusundaki ısrarı devam ediyor. Erdoğan, seçim zaferinin ardından yaptığı balkon konuşmasında uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi hedeflediğini belirtmişti. Selvi'ye göre Şimşek, Merkez Bankası yönetimi ve faiz konusunda Erdoğan'dan güvence alarak görevi kabul etti.
2 Haziran 2023

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz'ın Osmanlı hakkındaki sözleri ve İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz darbesiyle ilgili tweet'i üzerinden sessiz kalmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin geçmişteki cesur konuşmalarına atıfta bulunarak, şimdi Atatürk'e dil uzatanlara karşı sessiz kaldığını belirtti ve Türkiye'nin yönetim şekli ile ilgili tartışmaların 29 Ekim 1923'te son bulduğunu vurguladı.
21 Şubat 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisi dahil 10 kişi tutuklandı. MHP, cinayetle ilgili uzun süre sessiz kaldı ve taziye mesajı yayımlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, Bahçeli'nin mafya ile ilişkilendirilen kişilerle fotoğraf çektirmeye devam etmesi durumunda yanındaki gençlerin de bu yola teşvik edileceğini belirtti ve Bahçeli'yi sessizliğini bozmaya çağırdı.
6 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteciye 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili sorusuna da 'Beni dinlememişsiniz herhalde' diyerek yanıt veren Bahçeli, ardından Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruya tahammül edemeyip gazeteciyi azarladı. Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali, gazeteciyi iterek oradan uzaklaştırdı.
24 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrasında Türkiye'nin birçok siyasi lideri afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve destek mesajları yayınladı. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremden bir gün sonra Twitter üzerinden OHAL ilanını destekleyen ve taziye mesajları içeren bir paylaşım yaptıktan sonra herhangi bir ziyarette bulunmadı ve beş gündür herhangi bir açıklama yapmadı. Diğer siyasi liderlerin aksine sahaya inmeyen tek lider olarak dikkat çekiyor.
12 Şubat 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın döviz kurlarını baskılamak için rezervlerini erittiği iddialarını reddetti. Bu iddialar, Merkez Bankası'nın eski başekonomisti Hakan Kara tarafından ortaya atılmıştı. Şimşek, Kara'nın iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve Hazine ile Merkez Bankası'nın sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek için çalıştıklarını belirtti.
31 Ağustos 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın MHP ve AK Parti hakkındaki eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille cevap verdi. Yalçın, Arınç'ı cumhur ittifakını sabote etmekle suçlayarak, onun FETÖ ile işbirliği yaptığını ve MHP'ye karşı kin beslediğini iddia etti. Ayrıca, Arınç'ın politik sahnede milli görünüp gayrimilli unsurlara hizmet verdiğini ve cumhur ittifakına zarar verdiğini belirtti. Bülent Arınç ise daha önce yaptığı açıklamalarda MHP'yi ve siyasi ilişkileri eleştirmiş ve Sinan Ateş cinayeti hakkında bilgi sahibi olduğunu ancak bunları paylaşmak istemediğini ifade etmişti.
20 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında deprem yardımları yapan Ahbap Derneği ve Babala TV'yi eleştirdi. Oğuzhan Uğur, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, devlet kurumlarıyla koordineli çalıştıklarını ve birçok MHP'li ve ülkücü arkadaşlarının kendilerine destek verdiğini belirterek Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiğini düşündüğünü ifade etti. Haluk Levent de Bahçeli'ye, bir MHP milletvekilinin sözleriyle yanıt vererek sivil toplum örgütlerinin ve devlet kurumlarının yardımlarının önemini vurguladı.
14 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol maçları sırasında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarına tepki olarak Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bu durum, sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, Bahçeli'nin istifasını ve futbol maçlarının seyircisiz oynanması yönündeki talebini ti'ye aldılar. Ayrıca, deprem felaketinin ardından hükümete yönelik eleştirilerin arttığı ve bu bağlamda istifa çağrılarının futbol tribünlerine de yansıdığı belirtildi.
26 Şubat 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Gopinath tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu ve Türkiye ile dünya ekonomisinin görünümü üzerine yapılan mükemmel bir sohbet olarak nitelendirildi. Gopinath, paylaşımında Mehmet Şimşek'i etiketleyerek, görüşmenin içeriğine dair olumlu bir mesaj paylaştı.
20 Nisan 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sözcü gazetesini memnun etmek için bisiklete binmeyi düşünebileceğini belirtti. Bakanlık, bakanların makam araçlarının tasarruf tedbirlerinden muaf tutulduğunu ve Şimşek'e tahsis edilen makam aracı ile ilgili iddiaların siyasi kaygılarla kurgulanmış bir aldatmaca olduğunu açıkladı. Şimşek, makrofinansal istikrarı tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulaşmak ve daha adil gelir dağılımını sağlamak için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.
25 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF toplantılarında kendisini ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ı 'toplantıların yıldızları' olarak nitelendiren ekonomist Timothy Ash'e teşekkür etti. Şimşek, Türkiye'nin güçlü bir hikayesi olduğunu belirterek, fiyat istikrarının sağlanması, mali sağlığın yeniden sağlanması ve yapısal reformların uygulanması taahhütlerini yerine getirmeye kararlı olduklarını ifade etti. Bu taahhütler, Türkiye'nin ekonomik krizden çıkış stratejisinin bir parçasıdır.
13 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin son dönemde kamuoyu önünde az görünmesini eleştirerek, 'Kayıp bakan Nemo'nun nerede olduğunu bilen var mı?' diye sordu. Akşener, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski bakan Mehmet Şimşek'e ekonomi politikaları konusunda yanaştığını ancak Şimşek'in bu teklifi reddettiğini belirtti. Akşener, atanmış bakanların milletvekili olma peşinde olduklarını ve devletin kaynaklarını kullanarak seçime gireceklerini iddia etti.
29 Mart 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimlerin ardından Türkiye'ye fon akışının ciddi şekilde artacağını ifade etti. Şimşek, yabancı yatırımcıları çekmek için Körfez ülkeleri ve Batı'da çeşitli toplantılara katıldı. Ayrıca, Türkiye'nin dalgalı kur rejimine sahip olduğunu ve kur hedeflerinin olmadığını, kur korumalı mevduat sistemi (KKM) vergi teşviklerinin gözden geçirileceğini belirtti. Bakanın önümüzdeki dönemde New York ve Davos'a ziyaretlerde bulunması bekleniyor.
24 Kasım 2023

Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, seçim öncesi AKP'yi eleştirdiği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından istifaya zorlanmıştı. Sancaklı, yerel seçimlerde cumhur ittifakının kan kaybetmesinin ardından Bahçeli'nin davetiyle partisine geri döndü. Bahçeli'nin bu daveti, parti içi dinamikler ve ittifak politikaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
15 Nisan 2024
İşaretlediklerim