İstanbul'un Şile ilçesinde yaşanan şiddetli fırtına ve sağanak yağış sonucu dere taşmış ve birçok iş yeri su altında kalmıştır. Meydana gelen su baskını ve fırtına nedeniyle ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrilmiştir. Bu olumsuz hava koşulları sebebiyle Şile'de ilk ve orta dereceli okullar 20 Kasım Pazartesi günü için tatil edilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel için idari izin uygulanacaktır.
19 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Muğla ve Mersin illerine sarı kodlu hava durumu uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
11 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illeri için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ayrıca vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen bölgeler olan Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Elazığ ve Kilis için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın bu gece Hatay'da, yarın sabah ise diğer illerin belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Yer yer 70-90 kilometre/saat hızında fırtınaların olabileceği tahmin ediliyor ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
5 Mart 2023

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS'nin yapılacağını açıkladı. Daha önce bu bölgelerde sınavların yapılmayacağı belirtilmişti. Ancak yapılan yeni incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime devam etme kararı sonrasında, bu dört ilde sınavların tekrar düzenlenmesine karar verildi. Ersoy, bölgedeki öğrencilerin güvenli bir şekilde sınavlara girebilmeleri için gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.
30 Mart 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak, dolu yağışına dönüştü. Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde kısa süreli dolu yağışı yaşanırken, Çeşme'de dolu etkisini artırarak cadde, sokak ve plajları kapladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan hava olaylarını iklim kriziyle ilişkilendirerek sosyal medyada fotoğraflar paylaştı ve itfaiyenin olumsuzluklara anında müdahale ettiğini belirtti.
6 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya için 'turuncu', beş il için ise 'sarı kod'lu hava durumu uyarısı yayınladı. Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyden, doğu kesimlerde güneyden esmesi ve bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor.
17 Mart 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle Ereğli ve Devrek güzergahlarında heyelanlar ve su taşkınları meydana geldi. Valilik, vatandaşlara zorunlu olmadıkça bu yolları kullanmamaları uyarısında bulundu. Karadeniz Ereğli yolunda ve Ankara güzergahında ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Devrek ilçesindeki Karşıyaka Mahallesi sular altında kaldı ve bazı köprüler hasar gördü.
9 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar dönemini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. Akademisyenler ve öğrenciler, depremzedeler için alınan bu kararın yeni mağduriyetlere yol açacağını belirtiyor. YÖK Başkanı Erol Özvar, uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini ve nisanda hibrit eğitimin değerlendirileceğini açıkladı. Ancak akademisyenler, hibrit eğitime nisandan önce geçilebileceğini ve dönemin ortasında sistem değiştirmenin anlamsız olacağını ifade ediyor. Öğrenciler de sosyal medyada #nisandegilmart etiketiyle tepkilerini dile getirerek, okulların martta açılabileceğini savunuyor.
19 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK'ün kararıyla üniversitelerin bahar dönemi ertelenmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini duyurdu. KYK yurtları depremzedeler için kullanıma açılacak. Akademisyenler, veliler ve öğrenciler bu karara tepki göstererek, toptancı yaklaşımın yanlış olduğunu, depremzedeler için yeterli altyapının olmadığını ve pandemi tecrübesinden ders alınması gerektiğini belirtiyorlar. Ayrıca KYK yurtlarının aileler için uygun olmadığı ve alternatif çözümler sunulması gerektiği ifade ediliyor.
11 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 30 ilini turuncu, 36 ilini ise sarı kodla uyararak kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olumsuz hava koşullarının etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar, ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
18 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerden sonra Hatay'da yaşanan sorunlar hala çözülemedi. Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, devletin varlığının özel harekat ve asker ile sınırlı olduğunu, temiz su, elektrik, tuvalet ve sağlık hizmetlerinde ciddi eksiklikler olduğunu belirtti. AFAD'ın kurduğu tuvaletlerin Asi Nehri'ne atık bıraktığı, çevre kirliliğine yol açabileceği ifade edildi. Hatay'da enkazların olduğu gibi durduğu, temiz su ve barınma imkanlarının yetersiz olduğu, sağlık hizmetlerinin gönüllü hekimler tarafından yürütüldüğü ve diğer illere göre devletin bakış açısında ciddi farklar olduğu aktarıldı.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası üniversitelerin bahar dönemi ertelenmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini duyurmuştu. Bu kararla birlikte KYK yurtları depremzedeler için kullanıma açılmış ve öğrenciler yurtlardan ayrılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtlarında kalan öğrencilere 20 Şubat'a kadar olan dönem için ücret iadesi yapılacağını Twitter üzerinden açıkladı. CHP Milletvekili Murat Emir ise bu kararın daha önce alınması gerektiğini belirterek tepki gösterdi.
9 Mart 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul başta olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak yapılan açıklamada, yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı öngörüldü.
12 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına, Türkiye'nin doğu bölgelerinde ise toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Sabah saatlerinde Hatay'ın batı ilçelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenirken, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı etkili olacak. Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma ve hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
9 Nisan 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023
İşaretlediklerim