İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, Türkiye'de her üç öğrenciden birinin okula aç gittiğini belirtti. İBB, bu sorunu hafifletmek amacıyla 2 milyon beslenme paketi dağıtma kararı aldı. Gökce, bu sorunun yalnızca yerel yönetimlerin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini ve okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek sunulmasının şart olduğunu vurguladı. İPA'nın araştırmasına göre, öğrencilerin yüzde 60'ı haftada en az bir gün kahvaltı yapmıyor ve yüzde 19,2'si parasızlık nedeniyle haftada en az bir gün aç kalıyor.
10 Eylül 2024

İspanya'da ünlü San Fermin Festivali'ne bir gün kala, boğa güreşi karşıtı örgütler Pamplona kentinde eylem düzenledi. Anima Naturalis ve PETA gibi örgütler, boğa güreşlerinin 'Orta Çağ işkencesi' olduğunu savunarak, güreşlerin yasaklanması için imza kampanyası başlattı. İspanya'da her yıl 18 bin ile 20 bin arasında boğanın arenalarda öldürüldüğü ve İspanyolların yüzde 50'sinden fazlasının boğa güreşlerinin yasaklanmasını ya da kısıtlanmasını istediği belirtildi.
5 Temmuz 2024

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde Junagadh Tarım Üniversitesi'nin biyoenerji laboratuvarına bir leopar girdi. Öğrenciler panik içinde laboratuvarı boşaltarak kapıyı kilitledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde leoparın laboratuvarda koşturduğu görüldü. Yetkililer, leoparı sakinleştirici iğneyle uyutarak güvenli bir şekilde binadan çıkardı.
12 Temmuz 2024

Kanada'nın Toronto şehrinde bulunan Toronto Music Garden'da yaban arıları çiçeklerden polen toplarken görüntülendi. Bu olay, bahçenin biyolojik çeşitliliğini ve ekosistem sağlığını vurguluyor. Yaban arıları, polen toplama faaliyetleriyle bitkilerin tozlaşmasına katkıda bulunarak bahçenin ekolojik dengesini koruyor.
21 Haziran 2024

Kolombiya kongresi, boğa güreşini yasaklayan ve boğa güreşi arenalarının rekreasyon, spor ve kültür alanı olarak kullanılmasını öngören tasarıyı 93'e karşı 2 oyla kabul etti. Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, bu kararı destekleyerek hayvanların ölmesinden keyif alanların sonunda insanların ölmesinden de keyif alacağını belirtti. Tasarı, cumhurbaşkanının onayının ardından 2027'de yürürlüğe girecek. Ancak, geçimini boğa güreşlerinden sağlayan binlerce kişi bu yasa tasarısına tepkili ve hükümetin bu kişiler için istihdam sağlaması talep ediliyor.
30 Mayıs 2024
İşaretlediklerim