Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan sinema ve dizi oyuncusu Merve Kayaalp, başına ateş ederek hayatına son verdi. Olay, Kayaalp'in yaşadığı dairenin balkonundan silah sesi duyan çevredekiler tarafından yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, Kayaalp'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kayaalp, 'Sakarya Fırat', 'Küçük Kıyamet', 'Düşler ve Umutlar', 'Elif', 'Şeref Meselesi' ve 'Savaşçı' dizilerinde rol almıştı.
19 Eylül 2023

Britanya'da yaşayan Sian Sexton, 11 yıl önce kaybolan kedisine kavuştu. Kedi Daisy, Sexton'la birlikte 2012'de Dorset bölgesindeki Caerphilly kasabasına taşındıktan kısa bir süre sonra evden kaçmıştı. 11 yıl sonra Caerphilly'deki bir veteriner, Sexton'a mikroçip takılmış sahipsiz bir kedinin getirildiğini bildirdi. Bu sayede Sexton, 11 yıldır kayıp olan kedisine kavuştu.
26 Eylül 2023

Dünyanın en yaşlı insanı unvanına sahip olan 118 yaşındaki Fransız rahibe Lucile Randon, Fransa'nın Toulon kentindeki bir bakımevinde hayatını kaybetti. Rahibe Randon, 25 Nisan 2021'den itibaren bu unvanı taşıyordu ve 2021 yılının başında Covid-19'u atlatmıştı. Bakımevi yetkilileri, Rahibe Randon'un ölümüyle ilgili üzüntülerini dile getirirken, Randon'un uzun süredir ölümü arzuladığını belirttiler.
18 Ocak 2023

Oscar’a aday gösterilen ve 'Rocky' filmiyle tanınan Burt Young, 83 yaşında hayatını kaybetti. Young, 'Rocky Balboa' karakterinin dostu 'Paulie Pennino' olarak tanındı. Ölüm haberini kızı Anne Morea Steingieser, New York Times’a verdi. Young'ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.
19 Ekim 2023

Klasik çocuk masalı karakteri Sindirella, ChampDog Films tarafından çekilecek olan 'Sindirella'nın Laneti' adlı korku filmiyle katil bir karakter olarak izleyici karşısına çıkacak. Louisa Warren'ın yönetmenliğini yapacağı filmde, Sindirella'nın kötü kalpli üvey annesi ve üvey kız kardeşlerine karşı korkunç cinayetler işlemesi bekleniyor. Film, Ekim 2023'te vizyona girmesi planlanıyor. Bu türdeki ilk film, telif süresi dolan 'Winnie the Pooh' karakterinin katil olarak yer aldığı 'Winnie-the-Pooh: Kan ve Bal' filmiydi.
23 Mayıs 2023

Altın Ahududu Ödülleri, 'Firestarter' filmindeki performansı nedeniyle 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong'u 'En Kötü Kadın Oyuncu' dalında aday gösterdi. Bu karar, sosyal medyada ve sinema sektöründen birçok kişi tarafından zorbalık ve acımasızlık olarak eleştirildi. Ödüllerin kurucu ortağı John Wilson, adaylığın komik olmayı amaçladığını ancak yanlış anlaşıldığını belirtti. Tepkiler üzerine ödül komitesi özür dileyerek Armstrong'un adaylığını geri çekti ve 18 yaş altı bireylerin değerlendirilmeye alınmayacağını duyurdu.
27 Ocak 2023

Vegan beslenme savunucusu ve sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova, 39 yaşında hayatını kaybetti. Yakınları, Samsonova'nın sadece egzotik meyve diyetiyle beslendiği için 'açlıktan' öldüğünü iddia etti. Samsonova'nın son dört yıldır tamamen çiğ vegan bir diyet uyguladığı ve yedi yıldır yalnızca jackfruit ve durian meyveleriyle beslendiği belirtildi. Annesi, Samsonova'nın ölümünü 'kolera benzeri bir enfeksiyon'la ilişkilendirdi ancak otopsi raporu henüz açıklanmadı.
1 Ağustos 2023

1950'ler ve 60'larda Avrupa sinemasının önde gelen isimlerinden İtalyan oyuncu Gina Lollobrigida, 95 yaşında hayatını kaybetti. Roma'da tedavi gördüğü klinikte yaşamını yitiren Lollobrigida, Hollywood'un ünlü isimleriyle birçok filmde rol almış ve 'La Lollo' olarak tanınmıştı. Oyunculuğu bıraktıktan sonra fotoğrafçılığa yönelen ve siyasete atılmak isteyen Lollobrigida, siyasette başarı elde edememişti. İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, Lollobrigida'nın cazibesinin ebedi kalacağını belirterek onu andı.
16 Ocak 2023

Japonya'nın Osaka kentinde, toplam değeri 100 milyon yeni (665 bin dolar) aşan ticari oyun kartlarını çaldıkları gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı. Çalınan kartlar arasında çoğunluğu Pokemon çizgi karakterli kartlar olmak üzere, bazı kartların değeri 40 bin dolara kadar çıkabiliyor. Şüpheliler, Temmuz 2023'te bir mağazadan 3 bin 800 kart çalmakla suçlanıyor ve aleyhlerindeki delillerle savcılığa sevk edildiler.
18 Şubat 2024

81 yaşındaki tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Ulay, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Ulay, son olarak 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' ve 'Mahkum' adlı dizilerde rol almıştı. 1942 doğumlu sanatçı, 1963'te Devlet Tiyatroları'nda sanat hayatına başlamış ve Ankara Sanat Tiyatrosu, Oldwick Theater gibi önemli kurumlarda görev yapmıştı.
5 Eylül 2023

Türk rock müzik camiasının önemli isimlerinden Replikas grubunun solisti ve kurucu üyesi Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Akçelik, Replikas ile beş albüm yayınladı ve birçok Avrupa ülkesinde konserler verdi. Ayrıca, 'Takva' filmi için bestelediği müzikle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Müziği Ödülü'ne layık görüldü.
11 Ağustos 2024

Ranker üzerinden yapılan bir ankette, televizyon tarihinin en nefret edilen dizi karakterleri seçildi. Ankete 30 bin yakın izleyici katıldı ve 'Game of Thrones' dizisinin karakterleri listeye hakim oldu. Joffrey Baratheon, ankette en üst sırada yer alırken, diğer popüler dizilerden karakterler de listeye girdi. Türkiye'de de popüler olan çizgi dizi 'Caillou'nun baş karakteri, sinir bozucu bulunarak listeye dokuzuncu sıradan giriş yaptı.
30 Kasım 2023

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Ünlü oyuncu Ünal Silver, 75 yaşında hayatını kaybetti. Silver, 'Muhteşem Yüzyıl', 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Yalancı Yarim', 'Bir Bulut Olsam', 'Poyraz Karayel', 'Hokkabaz', 'Dedemin İnsanları' gibi birçok dizi ve filmde rol almıştı. Oyuncunun ölüm haberini menajeri Renda Güner sosyal medya hesabından duyurdu.
29 Ağustos 2023

Filistin asıllı model Bella Hadid, Hamas-İsrail savaşında sessiz kaldığı için özür diledi ve her gün ölüm tehditleri aldığını belirtti. Hadid, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, kendisini ve ailesini güvende hissetmediğini, ancak 'korkunun bir seçenek olmadığını' ifade etti. Ayrıca, Filistin'deki insanların ve çocukların, özellikle Gazze'dekilerin, sessizliği kaldıramayacağını belirtti. Hadid, hem İsrailli hem de Filistinli aileler için yas tuttuğunu ve sivillere yönelik her türlü terör saldırısını kınadığını söyledi.
27 Ekim 2023

Dame Edna Everage karakteriyle tanınan Avustralyalı komedyen Barry Humphries, 89 yaşında hayatını kaybetti. Mart ayında geçirdiği kalça ameliyatının ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Humphries'in ölümü, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese tarafından da üzüntüyle karşılandı. Humphries, sahne ve ekran kariyeri boyunca birçok önemli yapımda yer aldı ve 'Kayıp Balık Nemo' gibi animasyon filmlerinde seslendirme yaptı. Dört kez evlenen ve dört çocuk babası olan sanatçı, geride eşi Lizzie Spender'ı bıraktı.
22 Nisan 2023

OpenAI araştırmacıları, GPT-4o gibi yapay zeka sohbet motorlarının kullanıcılar üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarıyor. Bu motorların gerçekçi ve insan sesine benzeyen sohbet şekli, kullanıcıların yapay zekaya insan gibi güvenmesine ve yanlış bilgilere inanmasına yol açabilir. Özellikle yalnız bireylerin yapay zekaya duygusal bağımlılık geliştirebileceği ve bu durumun insanlarla sağlıklı ilişkiler kurma ihtiyacını azaltabileceği belirtiliyor. Şirket, Scarlett Johansson’ın sesine benzetilen Sky ses seçeneğini durdurmuştu.
11 Ağustos 2024

Shining filmiyle tanınan aktris Shelley Duvall, 75 yaşında Teksas'taki evinde diyabetin yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle uykusunda hayatını kaybetti. Uzun zamandır birlikte olduğu Dan Gilroy, Duvall'ın ölüm haberini duyurdu. Duvall, kariyerine yönetmen Robert Altman'ın filmleriyle başlamış ve en bilinen rolünü Stanley Kubrick'in Shining filminde Wendy Torrance karakteriyle canlandırmıştı. 2002'de oyunculuğu bırakan Duvall, 2023 yapımı bağımsız korku filmi The Forest Hills ile beyazperdeye dönmüştü.
12 Temmuz 2024

ABD'nin Teksas eyaletinde çim biçerken üzerine yılan düşen 64 yaşındaki Peggy Jones, yılanı yakalamaya çalışan bir şahinle karşılaştı. Şahin, yılanı Jones'un kolundan çekmeyi başardı ancak bu süreçte kadının yüzünü pençeleriyle yaraladı. Jones, hastanedeki müdahalenin ardından taburcu edildi. Yılanın, şahinin veya başka bir kuşun gagasından düştüğü tahmin ediliyor.
9 Ağustos 2023

'Açlık Oyunları' serisinin yeni filmi 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Baladı', serinin önceki olaylarından 64 yıl öncesini konu alıyor. Filmde, gelecekte 'kötü adam' olarak tanınacak Coriolanus Snow'un gençliği ve akıl hocalığı yaptığı Lucy Gray Baird'in hikayesi anlatılacak. 17 Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanan filmde Tom Blyth ve Rachel Zegler başrolleri paylaşırken, Peter Dinklage, Hunter Schafer ve Viola Davis gibi ünlü isimler de kadroda yer alıyor. İlk 'Açlık Oyunları' filmi 2012 yılında gösterime girmiş ve Suzanne Collins'in roman üçlemesinden uyarlanmıştı.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim