Rusya'nın Dağıstan bölgesinde Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği bilinmeyen saldırganlar tarafından üç ayrı noktaya saldırı düzenlendi. Saldırılarda altı polis ve bir rahip hayatını kaybetti, 12 polis yaralandı. Çatışmalarda iki saldırganın da öldüğü bildirildi. Rusya, saldırılarda Ukrayna'nın parmağı olduğunu doğruladı ve bölgede olağanüstü hâl ilan edildi.
23 Haziran 2024

ABD'nin Moskova'daki vatandaşlarına kalabalık alanlardan uzak durma çağrısının ardından, Britanya, Almanya, İsveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore gibi ülkeler de benzer uyarılarda bulundu. Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına Rusya'ya seyahat etmemelerini şiddetle tavsiye ederken, İsveç güvenlik durumunun kötüleştiğini belirtti. Çekya ve Kanada da vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. ABD'nin uyarısı, aşırılık yanlılarının Moskova'daki kalabalık alanları hedef alma planlarına dayanıyordu.
9 Mart 2024

Radikal İslamcı örgüt IŞİD, Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonunda düzenlenen ve en az dört kamuflajlı ve ağır silahlı saldırganın insanlara ateş açtığı saldırıyı üstlendi. Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) göre, saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırganlar henüz yakalanmadı. ABD ve diğer ülkeler, bu ay başında Moskova'daki vatandaşlarına kalabalıklardan uzak durma çağrısında bulunmuştu.
23 Mart 2024

Gürcistan parlamentosu, fonlarının yüzde 20'sinden fazlasını yurt dışından alan kuruluşların 'yabancı etki ajanı' olarak kayıt yapmasını zorunlu kılan 'yabancı etkinin şeffaflığı' yasasını onayladı. Muhalifler, bu yasayı ülkenin Avrupa ile bütünleşme yolunda ilerlemesi ile Rusya'ya yönelmesi arasında bir sınav olarak değerlendiriyor. Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabiçvili'nin veto ettiği yasa, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi tarafından yeniden sunularak kabul edildi. ABD ve Avrupa Birliği, yasanın Gürcistan'ın AB'ye katılma hedefine zarar vereceği gerekçesiyle Gürcistan hükümetini defalarca uyarmıştı.
3 Haziran 2024

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabiçvili, fonlarının yüzde 20’sinden fazlasını yurt dışından alan kuruluşların 'yabancı etki ajanı' olarak kayıt yapmasını zorunlu kılan yasa tasarısını veto etti. Muhalifler, bu yasayı ülkenin Avrupa ile bütünleşme yolunda bir engel olarak görürken, Zourabiçvili yasayı 'Rus yasası' olarak nitelendirdi. ABD ve Avrupa Birliği, Gürcistan hükümetini bu yasadan vazgeçmesi için defalarca uyarmıştı. Parlamento, cumhurbaşkanının vetosunu geçersiz kılmak için yeniden oylama yapabilir.
19 Mayıs 2024

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı taşıyan helikopter, olumsuz hava şartları nedeniyle Vanadzor kentine zorunlu iniş yaptı. Paşinyan, her şeyin yolunda olduğunu ve yolculuğuna kara yoluyla devam ettiğini belirtti. Başbakan, araçla Tashir'e doğru yola çıktı.
25 Mayıs 2024

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde Mahaçkale ve Derbent kentlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 15 polis ve bir papaz hayatını kaybetti. Saldırılar sonrası bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırıların terör eylemi olduğunu ve dış güçlerce planlandığını belirtti. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Haziran 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Holl alışveriş ve eğlence merkezinde en az üç kamuflajlı kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırının Crocus City Holl içerisindeki bir konser salonunda gerçekleştiği kaydedildi.
22 Mart 2024
İşaretlediklerim