Yükseköğrenim derecesine sahip veya geliri belli bir seviyenin üstünde olanların faydalanabildiği Mavi Kart'la Almanya'ya göçte Türkiye ikinci sırada yer alıyor. 2022'de bu şekilde Almanya'ya giden en kalabalık grup 26 bin kişiyle Hintler oldu. Hintleri 5 bin 900 kişiyle Türkiye’den gidenler takip etti. Mavi Kart, AB üyesi olmayan ülkelerden gelen ve üniversite eğitimini tamamlamış kişilere verilen özel oturma izni olarak tanımlanıyor.
22 Temmuz 2023

1. Lig'de Kocaelispor'un oyuncusu İbrahima Breze Fofana, Altay ile oynanan maçta rakibi Ceyhun Gülselam'ı ısırdığı için üç maç men cezası aldı. Ayrıca Fofana'ya 11 Bin 700 TL para cezası da verildi. Fofana, bu olay nedeniyle maçta kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.
31 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin talebi ve FIFA'nın onayı ile 2022-2023 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemini 5 Mart Pazar gününe kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gelen talepler üzerine gerçekleşti. TFF'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, FIFA onayı ile transfer ve tescil döneminin uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
19 Şubat 2023

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, futbol maçlarının seyircisiz oynanması tartışmalarına değinerek, suçlama ve aşağılamadan uzak durulması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bazı maçlardaki 'Hükümet istifa' tezahüratları sonrası futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması yönündeki talebi ve Beşiktaş kulübü üyeliğinden istifası sonrası Güneş, sportif yarışın önemine ve karşılıklı fikir alışverişinin gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin karşılaştığı deprem gibi sorunlara birlikte çözüm bulunması gerektiğini ve yetkililerin mesajlarının iyi verilip algılanması gerektiğini ifade etti.
27 Şubat 2023

İskoçya'nın Celtic Kulübü, Filistin'e destek veren 'Yeşil Tugay' adlı taraftar grubunun iç saha maçlarına katılımını yasakladı. Bu karar, Atletico Madrid ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçta taraftarların tribünlerde Filistin bayrakları açmasının ardından geldi. Kulübün, 'Yeşil Tugay' üyelerinin gösterileri nedeniyle daha önce iki kez para cezası aldığı ve UEFA'nın daha fazla disiplin cezası vermesinden çekindiği belirtildi.
1 Kasım 2023

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe ve kendisi hakkında yaptığı 'proje' ve 'FETÖ' ile ilgili açıklamalara sert bir dille yanıt verdi. Yıldırım, Özbek'e Google aramaları yapmasını tavsiye ederek, Fenerbahçe'nin FETÖ'ye karşı mücadelesini ve bu mücadelede Galatasaray'ın eski başkanları ve mensuplarının duruşunu eleştirdi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin devletin yanında olduğunu ve sportif rekabete malzeme yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yıldırım, mücadelesinin devam ettiğini ve Dursun Özbek'in bu mücadeledeki yerini sorguladı.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda Fenerbahçe'nin ligden çekilmeyeceğini ve lige devam edeceğini duyurdu. Bu açıklama, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın tartışmalı kararları sonrası gündeme gelmişti. Fenerbahçe camiası içerisinde bazı kesimler takımın ligden çekilmesini talep etmiş, ancak yapılan oylamada 11'e karşı 3 oyla ligde kalma kararı alınmıştır.
4 Şubat 2023

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Belçika ile İsveç arasındaki maç, Brüksel'de iki İsveç taraftarının silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle askıya alındı. UEFA, kararın iki takımın onayı ve güvenlik güçleriyle yapılan görüşme sonucu alındığını belirtti. Saldırganın henüz yakalanamaması nedeniyle, taraftarlara tribünlerde kalmaları yönünde çağrı yapıldı.
17 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' sloganlarının atılmasını eleştirdi ve bu durumu depremzede vatandaşlara saygısızlık olarak değerlendirdi. Bahçeli, Türk futbolunun siyasileştirilmesi ve kutuplaşmaya sürüklenmesine karşı çıktı ve bu eylemleri 'zillet komplosu' olarak tanımladı. Ayrıca, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini ve bundan böyle Karagümrüklü olduğunu açıkladı.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan liginde Al-Nassr ve Al-Shabab arasında 25 Şubat'ta oynanan maçta taraftarı tahrik ettiği gerekçesiyle bir maç cezası ve 30 bin Suud riyali para cezasına çarptırıldı. Maçın ardından Al Shabab taraftarlarının Lionel Messi lehine tezahürat yapması üzerine Ronaldo'nun ofansif hareketlerde bulunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Ronaldo'nun cezaya itiraz hakkının olmadığını açıkladı.
29 Şubat 2024

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçı izlemek için Tüpraş Stadı'na gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küfürlü protesto sonrasında stattan ayrıldı. Büyükekşi'nin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye 'Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz' diyerek çıktığı görüldü. Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği maçta 3-2'lik skorla mağlup oldu.
5 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin lira para cezası verdi. Bu karar, Koç'un bir TV yayınında Fenerbahçe'nin sistematik bir şekilde engellendiğini ve hakem hatalarının bu durumu açıklamak için yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine alındı. Hak mahrumiyeti, stada girme yasağını da içeriyor.
10 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, nefret söylemi, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve hoşgörüsüzlük gibi olguların çatışmaları başlatabileceğini, tırmandırabileceğini ve tekrarına yol açabileceğini vurgulayan bir karar tasarısını onayladı. Kararda, devletlerin ve uluslararası örgütlerin bu tür davranışları kınaması, insan haklarını koruması ve eğitim sistemlerinin barışa hizmet etmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca BM Genel Sekreteri'nden bir yıl içinde bu kararın uygulanmasına ilişkin bir rapor hazırlaması istendi.
15 Haziran 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi' sorusuna verdiği yanıtı eleştiren bir tweet attıktan sonra Diyanet tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Altaylı, Diyanet'in evlat edinme konusundaki görüşünü 'sapıklık' olarak nitelendirdi ve Diyanet'i Atatürk'ün kurumunu kirletmekle suçladı. Diyanet'in suç duyurusunun ardından Altaylı, Kasımpaşa futbol takımının logosunu paylaşarak 'hiç umrumda değil' mesajı verdi.
21 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığına Ahmet İbanoğlu'nun getirildiğini açıkladı. Bu atama, TFF yönetim kurulunun bir toplantı sonrasında Lale Orta'nın yerine gerçekleştirildi. Ahmet İbanoğlu başkanlığındaki yeni MHK üyeleri de belirlendi ve isimleri açıklandı.
15 Temmuz 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim