Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 51 düzensiz göçmen kurtarıldı. Yunanistan'ın Türk kara sularına ittiği lastik bottaki 36 göçmen ve motor arızası nedeniyle sürüklenen fiber teknedeki 15 göçmen güvenli bir şekilde karaya çıkarıldı. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
18 Eylül 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan Zamanlar Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri, 170 saat sonra enkaz altında kalan Sibel Kaya isimli kadını sağ olarak çıkardı. Kurtarılan kadın, ambulansla hastaneye sevk edildi.
13 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonucunda Hatay'da yıkılan binalardan birinin enkazında büyük bir deniz kabuğu bulundu. AFAD gönüllüsü bir arama-kurtarma çalışanının ifadesine göre, binada deniz kumu kullanıldığı için enkazın kurtarma çalışmaları zorlaştığı ve 'un gibi' olduğu belirtildi. Uzmanlar, beton üretiminde deniz kumunun kullanılabileceğini ancak deniz kabuğu bulunmasının betonun iyi sıkılaştırılmamasına neden olabileceğini ifade ediyor.
12 Şubat 2023

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, göçmenleri taşıyan bir botun batması sonucu ölü ve sağ kurtulanlar olduğu bildirildi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, olay yerinde olduğunu ve şu ana kadar dört kişinin sağ kurtarıldığını, iki bebeğin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Aktaş, botun lastikten yapıldığını ve düzensiz göçmenleri taşıdığını, bölgenin normalde kullanılan bir güzergah olmadığını belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
15 Mart 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, ikisi çocuk olmak üzere yedi kişi yaralandı. Kazada, 25 kabinde bulunan 184 kişi saatlerce mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmaları için gece görüşlü helikopterlerin bölgeye gönderildiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kazayı araştırmak üzere bir heyetin bölgeye gönderildiğini ve ilgili belediye başkanları ile koordinasyon halinde olduklarını duyurdu.
12 Nisan 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, enkaz altında kalan 61 yaşındaki Salman Aydemir, oğlu Osman Aydemir'in kepçe operatörü olarak katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları neticesinde 47 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Osman Aydemir, yıkılan apartmanın enkazında sesler duyduğunu ekiplere bildirdi ve kepçesiyle beton blokları kaldırarak kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Salman Aydemir'e ilk müdahale enkaz altında yapılırken, eşi ise maalesef hayatını kaybetti.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta bir TikTok kullanıcısının paylaştığı video, deprem sonrası arama kurtarma ekiplerinin ve enkaz altında kalanların yakınlarının, hayatta kalanları bulmak için umutla ve kararlılıkla çalışmalarını gözler önüne seriyor. Madencilerin de dahil olduğu ekipler ve yakınları, enkaz altında kalanların sesini duymak için sessizleşip dikkat kesiliyorlar. Bir ses duyulduğunda hemen harekete geçerek kurtarma çalışmalarına başlıyorlar.
9 Şubat 2023

İzmir Valiliği, Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki arama çalışmalarının, mürettebattan son kişinin de cesedine ulaşıldığı bildirdi. Baraj gölündeki üç kişilik mürettebattan tamamının cesedine ulaşıldığı ve cenazenin otopsi için Menderes Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi. Kaza, 16 Eylül'de ormanlık alanda çıkan ve geniş bir alana yayılan yangına müdahale sırasında meydana geldi.
19 Eylül 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu İskenderun'da yıkılan üç binanın enkazından bir çocuk dahil dört kişi yaralı olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonunda çalışan GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekipleri, gece saatlerinde Mehmet ve Hakan Yılmaz Çağan kardeşler ile Kubilay Özer ve Nejla Baygül'ü enkaz altından çıkardı. Kurtarılan depremzedeler, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli çifte depremlerin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği Şanlıurfa'da, Haliliye ilçesinde altı katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. CHP Şanlıurfa İl Sekreteri Avukat Ronayi Paydaş, binanın daha önce boşaltıldığını ve CHP İl Örgütü üyelerinin binada olmadığını açıkladı. Enkazda yaralıların çıkarılması ve arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
5 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Bağlar ilçesindeki bir apartmanın enkazından 101 saat sonra anne Sebahat Varlı ve oğlu Serhat yaralı olarak kurtarıldı. Aynı zamanda Hatay'da inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş da enkazdan çıkarıldı. Kurtarılanlar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
10 Şubat 2023

Madagaskar'da, Fransa'ya ait Mayotte adasına gitmekte olan göçmenleri taşıyan bir tekne Nosy Faly adası açıklarında alabora oldu. Kazada 22 kişi yaşamını yitirdi ve 23 kişi kurtarıldı. Teknede toplam 47 kişi bulunuyordu ve kayıp iki kişinin arama çalışmaları sürüyor.
13 Mart 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, tarlada uyuyan bir bebek, geri manevra yapan bir kamyonetin altında kaldı. Bebek, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamyonet sürücüsü jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
4 Eylül 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden birinin devrilmesi sonucu düştü. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, yedi kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar arasında iki çocuk bulunuyor.
12 Nisan 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

Adana'nın Kozan ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter düştü. Helikopterde bulunan beş personel kazadan sağ kurtarıldı ve sağlık durumları iyi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, helikopterin su alımı sırasında kaza yaptığını ve sadece helikopterin suya düştüğünü belirtti. Olay, bölgedeki yangınla mücadele çalışmalarını etkiledi.
2 Ağustos 2024
İşaretlediklerim