ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde partisinden gelen çekilme çağrılarıyla karşı karşıya. Dün gece 12 Demokrat Partili daha Biden'ın seçimleri kaybedeceğine dair endişelerini dile getirdi. Biden'ın kampanyasına finansman sağlayan bağışçılar da bu çağrılara katılıyor. Son anketlere göre Trump, Biden'ın üç puan önünde yer alıyor.
20 Temmuz 2024

Donald Trump'ın hayatını konu alan yeni biyografik film 'The Apprentice', Cannes Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve sekiz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Ancak Trump ve ekibi, filmin içeriğinden memnun değil ve dava açmayı planladıklarını belirtti. Film, Trump'ın siyasi hırslarına değinse de başkanlık kampanyalarını ve başkanlık dönemini içermiyor. Yönetmen Ali Abbasi, filmin faşizmle baş etmenin metaforik bir yolu olduğunu söyledi.
23 Mayıs 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, rüşvet, dolandırıcılık ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianamede, Adams'ın New York'taki Türkevi binasının yangın ruhsatı için rüşvet aldığı belirtiliyor. Adams'ın Türk yetkililerden ve iş insanlarından yasadışı bağışlar ve çeşitli hediyeler aldığı iddia ediliyor. Suçlu bulunması halinde Adams, 30 yıla kadar hapis cezası alabilir.
27 Eylül 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığından aldığı 354,9 milyon dolarlık cezayla başa çıkmak için İncil satışına başladı. Kasım ayında Joe Biden ile yeniden başkanlık için yarışacak olan Trump, bağış kampanyasından beklediği desteği alamayınca, seçmenlerini 'Kutsal Cuma' ve 'Paskalya' bayramları vesilesiyle İncil satın almaya çağırdı. Trump, Truth Social hesabında paylaştığı bir videoda, İncil'in kendisinin en sevdiği kitap olduğunu belirterek, Amerikalıların evlerinde bir İncil bulundurmasının önemini vurguladı.
27 Mart 2024

ABD başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ön bulgu raporu yayınlandı ve Gizli Servis eleştirildi. Raporda, Gizli Servis'in yerel özel tim SWAT ve keskin nişancılarla sabah toplantısına katılmadığı, yerel kolluk kuvvetleriyle iletişimde uyumsuzluk yaşandığı ve şüpheli Thomas Matthew Crooks'un izlenmesinde eksiklikler olduğu belirtildi. Suikast girişimi sırasında Trump kulağından vurulmuş, bir izleyici ölmüş ve iki kişi ağır yaralanmıştı.
22 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Kamala Harris, 10 Eylül'de ABC News'de yapılacak münazarada karşı karşıya gelecek. Trump, daha önce düzenlediği basın toplantısında Harris ile üç farklı kanalda canlı yayın tartışması önerisinde bulunmuştu. ABC News, Harris'in 10 Eylül'deki canlı yayın teklifini kabul ettiğini duyurdu. Harris'in Fox News ve NBC News'teki tartışmalara katılıp katılmayacağı ise henüz belirsiz.
8 Ağustos 2024

ABD'de 5 Kasım başkanlık seçimleri öncesi Demokrat Partili başkan yardımcısı Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Partili eski başkan Donald Trump, canlı yayında karşı karşıya geldi. Harris, Trump'ı sinirlendirerek ve alaya alarak üstünlük sağladı. Trump, Biden yönetiminin sevilmeyen yönlerinden Harris'i sorumlu tutmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Münazara, ekonomi, kürtaj, göçmenler, Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail-Hamas savaşı gibi konulara odaklandı ancak kişisel saldırılarla geçti.
11 Eylül 2024

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişimi sonrası ilk açık hava mitingini Kuzey Carolina'da kurşun geçirmez cam arkasında gerçekleştirdi. Konuşmasında Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris'i eleştirerek, Harris'in sınırları açmak istediğini ve başkan olması halinde ülkeye milyonlarca göçmenin geleceğini iddia etti. Ayrıca, eski ABD başkanı Barrack Obama'nın kendisi hakkında yaptığı yorumlara tepki gösterdi ve Obama'yı 'terbiyesiz' olarak nitelendirdi.
22 Ağustos 2024

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, geçen ay seçim kampanyası için 138,7 milyon dolar bağış topladı ve toplam bağış miktarını 327 milyon dolara çıkardı. Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris ise adaylığı açıklandıktan sonra 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış toplayarak rekor kırdı ve ilk haftada 200 milyon doları aştı. Trump ve Harris'in başkanlık münazarası 11 Eylül'de gerçekleşecek.
2 Ağustos 2024

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Nashville'deki Bitcoin Konferansı'nda ABD'yi 'gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü' yapma sözü verdi. Trump, ABD'nin kripto para ve Bitcoin teknolojisini benimsememesi halinde Çin'in bu alanda egemen olacağını belirtti. Göreve gelir gelmez Bitcoin ve kripto başkanlık danışma konseyi atayacağını ve bu konseyin şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlayacağını söyledi. Ayrıca, ABD hükümetinin sahip olduğu tüm Bitcoinleri elinde tutacağını ve kripto paranın hızla yükseleceğini iddia etti.
28 Temmuz 2024

New York Post gazetesi, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkiye'den rüşvet almakla suçlandığını manşet yaptı. Adams, Türk hükümeti ve iş insanlarıyla bağlantılı olarak dolandırıcılık, rüşvet ve yasadışı kampanya bağışları dahil beş suçlamayla karşı karşıya. İddianameye göre, Adams Türk yetkililerden ve iş insanlarından 25 bin doları aşkın yasadışı bağış ve çeşitli hediyeler aldı. Savcı Damian Williams, Adams'ın bu hediyeleri sahte belgelerle örtbas ettiğini belirtti.
27 Eylül 2024

Taha Akyol, Donald Trump'ı dengesiz bir megaloman olarak tanımlıyor ve geçmişte Türkiye'ye yönelik tehditlerini hatırlatıyor. Akyol, Trump'ın popülist söylemlerini ve uluslararası arenada yaptığı tartışmalı hamleleri eleştiriyor. Ayrıca, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Filistin'e yardımı kesmesi gibi kararlarını da değerlendiriyor. Akyol, Trump'ın yeniden iktidara gelme olasılığını ve bu süreçte yaşadığı zorlukları da vurguluyor.
16 Temmuz 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, en az bir Türk yetkili ve beş iş insanından rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanıyor. İddianameye göre Adams, Türkiye bağlantılarından 123 bin doları aşkın hediye, seyahat indirimi ve yasadışı bağış aldı. İddianamede Türk yetkili ve iş insanlarının isimleri verilmezken, Adams'ın bu kişilerden aldığı hediyeler arasında THY'den business class uçak biletleri, lüks otellerde konaklama ve İstanbul'da yat turları bulunuyor. Adams, suçlamaları reddederek savunmasını mahkemede yapacağını ve belediye başkanlığından istifa etmeyeceğini belirtti.
28 Eylül 2024

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'daki bir mitingde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi 'tarihteki en büyük pazarlamacı' olarak nitelendirip, her gelişinde 60 milyar dolar aldığını iddia etti. Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı durdurabileceğini ve kendisi görevde olsaydı Moskova ile Kiev arasında bir barış anlaşması müzakere edilebileceğini öne sürdü. Seçilmesi halinde hem Zelenski'yi hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i arayarak barış anlaşmasına varmaya teşvik edeceğini belirtti.
24 Eylül 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Elon Musk ve zengin dostlarının seçimleri satın almaya çalışmasından bıktığını belirtti. Biden, Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından X hesabından yaptığı açıklamada, kendisiyle aynı görüşü taşıyanları kampanyasına bağış yapmaya çağırdı. Wall Street Journal, Elon Musk’ın Trump’ın başkanlık kampanyasını destekleyen America PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine her ay yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığını yazmıştı.
18 Temmuz 2024

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, yaklaşık bir yıllık aradan sonra X'e (eski adıyla Twitter) geri döndü. Trump, paylaşımlarında ABD'nin ekonomik ve sınır sorunlarına dikkat çekerek, başkanlık dönemindeki durumu kıyasladı ve kampanya mesajlarını iletti. Ayrıca, Demokrat rakibi Kamala Harris'e yönelik eleştirilerde bulundu ve Elon Musk ile yapacağı yayının tanıtımını yaptı. Trump'ın X'e tam olarak dönüp dönmeyeceği henüz bilinmiyor.
12 Ağustos 2024

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için geri sayım başladı ve Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump arasındaki canlı yayın tartışmalarının tarihleri belirlendi. Biden ve Trump, 27 Haziran'da CNN kanalında, 10 Eylül'de ise ABC kanalında karşı karşıya gelecek. Biden, CNN'den aldığı daveti kabul ettiğini X hesabından duyururken, Trump da Truth Social platformunda bu tartışmalara katılacağını belirtti. Anketlere göre, Biden şu anda Trump'ın 5 puan gerisinde bulunuyor.
15 Mayıs 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyelere Rus saldırıları karşısında yardım etmeme tehdidinde bulundu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Trump'ın bu ifadelerini 'sorumsuzca ve tehlikeli' olarak değerlendirdi ve NATO'nun karşılıklı yardım garantisinin kayıtsız şartsız geçerli olduğunu vurguladı. Trump'ın bu açıklamaları, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olma yarışında önde olduğu bir dönemde geldi.
12 Şubat 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, dolandırıcılıktan aldığı 355 milyon dolarlık ceza ve sosyal medya şirketi Truth Social'ın değer kaybı nedeniyle servetinde büyük bir düşüş yaşadı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne girebilmek için gerekli olan 5,8 milyar dolarlık servet sınırının altına düşen Trump, şu anda 4,8 milyar dolarlık servetiyle Forbes'in zenginler listesinde yer alıyor. Birkaç gün önce Bloomberg endeksinde ilk 300 içinde olan Trump, şimdi dünya sıralamasında 659'uncu sırada.
10 Nisan 2024

Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Kuzey Kore ve İran'la ilgili sorunları telefon görüşmeleri ve birebir müzakereyle çözebileceğini iddia etti. Los Angeles'taki bir basın toplantısında konuşan Trump, Kuzey Kore'nin yeni nükleer tesisleri ve İran'ın Rusya'ya füze tedariki iddialarına değindi. Trump, bu sorunları çözmek için birkaç telefon görüşmesi yapmasının yeterli olacağını belirtti. Ayrıca, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Trump'tan korkulduğunu söylediğini aktardı.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim