ABD'li yazar George R.R. Martin, 'Game of Thrones' evreninin 200 yıl öncesini anlatan 'House of the Dragon' dizisinin setini ziyaret etti ve dizinin en az dört sezon süreceğini doğruladı. Martin, ikinci sezonun ilk iki bölümünü izlediğini ve üçüncü ile dördüncü sezon çalışmalarının başladığını belirtti. Dizi sorumlusu Ryan Condal ve yazar ekibiyle yapılan toplantılarda gelecek sezonlar hakkında tartışmalar yapıldı. Dizinin ikinci sezonunun 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
11 Aralık 2023

HBO, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezonunun ilk görüntülerini ve yeni posterlerini Brezilya'daki Comic-Con Experience etkinliğinde paylaştı. 'Game of Thrones' evreninde geçen ve Targaryen hanedanlığının hikayesini anlatan dizi, ikinci sezonda Rhaenyra ve Alicent karakterlerini merkeze alacak ve Targaryenler arasındaki iç savaşı ele alacak. Fragmanda yoğun savaş sahneleri ve ejderha sahneleri öne çıkıyor. Dizinin 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor ve ilk sezondaki birçok oyuncu yeni sezonda da yer alacak.
3 Aralık 2023

House of Dragon dizisinin ikinci sezonu 17 Haziran’da Blu Tv’de yayınlanacak. Dizi, Game of Thrones evreninin 200 yıl öncesine giderek Targaryen hanedanlığındaki iç savaşı konu alacak. Yeni sezon, Rhaenyra ve Alicent karakterlerine odaklanacak ve daha fazla ejderha sahnesi içerecek. Blu Tv, dizinin Amerika yayınından hemen sonra Türkiye'de de izlenebileceğini duyurdu.
13 Haziran 2024

ABD'de oyuncular birliği SAG-AFTRA'nın grev kararı almasına rağmen, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezon çekimleri devam ediyor. Dizinin oyuncu kadrosunun çoğunluğu Britanya'daki yerel sendika 'Equity'ye bağlı olduğu için teknik olarak çekimlere devam edebiliyor. Equity'nin ABD sendikasıyla dayanışma içinde olmasına rağmen, Britanya mevzuatı gereği yasal olarak greve çağrı yapamıyor ve bu durum sendikanın kapsamlı bir dayanışma göstermesini engelliyor.
18 Temmuz 2023

HBO, Game of Thrones serisinin yüz yıl öncesinde geçen ve 'Dunk & Egg' kitabından uyarlanacak yeni bir dizi siparişi verdiğini açıkladı. Kitap, Dunk adında ünlü bir şövalye ile yaveri Egg'in maceralarını anlatıyor. Egg, aynı zamanda Daenerys Targaryen'in büyük-büyük-büyükbabası olan 'Beşinci Aegon' karakteridir. Yeni dizi HBO Max platformunda yayınlanacak ancak yayın tarihi henüz açıklanmadı.
13 Nisan 2023

Game of Thrones dizisinde kullanılan kostümler ve eşyalar, Ekim ayında Heritage Auctions aracılığıyla açık artırmaya çıkarılacak. Müzayedede 900'den fazla parça satışa sunulacak ve başlangıç teklifleri 500 ile 20 bin dolar arasında değişecek. HBO'nun Başkan Yardımcısı Jay Roewe, bu açık artırmayı hayranlar için tarihten bir parça kapmak olarak nitelendirdi ve dizinin kültürel önemine vurgu yaptı. Koleksiyon, 17 Eylül'den 4 Ekim'e kadar New York ve Londra'daki müzayede evlerinde görülebilecek.
4 Eylül 2024

Netflix'in popüler yerli yapımı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu 14 Aralık'ta izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol yer alıyor. İlk sezonda yaşanan olayların ardından, karakterler Aslı ve Lale'nin medya sektöründe ayakta kalma mücadelesi ve kuşaklar arası çatışma yeni sezonda da devam edecek. Dizi, ormandaki aslanlar ve avcı kuşun mücadelesini simgeleyerek, farklı kuşakların medya sektöründeki çekişmelerini konu alıyor.
15 Kasım 2023

HBO, popüler video oyunu 'The Last of Us'ın dizi uyarlamasının ikinci sezonunun 2025 yılında yayınlanacağını açıkladı. Hollywood'da yaşanan senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle birçok dizi gibi 'The Last of Us' da gecikmeye uğradı. HBO CEO'su Casey Bloys, ikinci sezon çekimlerine 12 Şubat 2024'te başlanacağını belirtti. Ayrıca HBO'nun diğer beklenen dizileri 'White Lotus', 'House of the Dragon', 'Euphoria' ve 'And Just Like That' da 2025'e ertelendi, 'House of the Dragon' ise 2024'te izleyiciyle buluşacak.
7 Aralık 2023

Netflix, Türk ve Anadolu mitolojilerinden esinlenerek hazırlanan yerli yapım Şahmaran dizisinin ikinci tanıtımını yayınladı. Dizi, Serenay Sarıkaya'nın canlandırdığı Şahsu karakterinin Adana'da geçmişle yüzleşmesini ve Şahmaran efsanesine inanan Mar halkıyla olan ilişkisini konu alıyor. Pınar Bulut'un senaryosunu yazdığı, Umur Turagay'ın yönettiği dizi, 20 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak.
2 Ocak 2023

George R.R. Martin, 'Game of Thrones' dizisine de konu olan 'Buz ve Ateşin Şarkısı' serisinin merakla beklenen yeni kitabı 'Kış Rüzgarları' üzerinde çalıştığını belirtti. 2011 yılından bu yana beklenen kitap için Martin, Twitter üzerinden bir mizahi paylaşımda bulunarak hayranlarına gerçekten çalıştığını göstermeye çalıştı. Kitabın 2012 yılında adının onaylandığı ve 2022 itibarıyla yüzde 75 oranında tamamlandığı bilgisi verildi.
6 Kasım 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonu 13 Kasım'da GAİN'de izleyiciyle buluşacak. İlk sezonu 2018'de yayınlanan dizi, beş yıl aradan sonra izleyiciyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. İkinci sezonda, Bilginer'in canlandırdığı Agah Beyoğlu'nun kızıyla ilişkisi üzerine yoğunlaşılacak.
30 Ekim 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonundan ilk fragman yayınlandı. Polisiye-drama türündeki dizi, beş yıl aradan sonra ikinci sezonuyla geri dönüyor ve ilk iki bölümü 13 Kasım'da GAİN'de yayınlanacak. Yeni sezonda kadroya Erdal Özyağcılar, İlker Aksum, Nergis Öztürk ve diğer birçok isim katılıyor. İlk sezonda Bilginer'le başrolü paylaşan Cansu Dere ise bu kez konuk oyuncu olacak.
1 Kasım 2023

Oyun dünyasının popüler serilerinden 'The Last of Us', dizi olarak uyarlandı ve ilk sezonuyla beğeni topladı. HBO, dizinin ikinci sezonunu onayladı. İkinci sezonun ne zaman yayınlanacağı henüz belirsizken, 2025 veya sonrası olabileceği tahmin ediliyor. Yeni sezonda, oyunun ikinci bölümündeki olaylar ve Joel'in eylemlerinin sonuçları işlenecek. Pedro Pascal ve Bella Ramsey'in devam edeceği ve muhtemelen bir zaman atlaması olacağı belirtiliyor. Dizi yaratıcıları, popülerliğe bağlı olarak daha fazla sezon yapabileceklerini ifade ediyorlar.
21 Mart 2023

Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri olan Squid Game'in ikinci sezonundan ilk tanıtım videosu paylaşıldı. Tanıtımda, Oyuncu 456'nın yanı sıra oyuna yeni katılacak isimler de öne çıkarılıyor. Dizinin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını yine Hwang Dong-hyuk üstleniyor. Yeni sezonda Lee Jung-jae, Lee Byung-hun, Wi Ha-jun ve Gong Yoo gibi isimler geri dönerken, birçok yeni oyuncu da kadroya katılıyor.
13 Ağustos 2024

Popüler Türk polisiye dizisi 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nin ikinci sezon fragmanı izleyiciyle paylaşıldı. Dizi, 7 Aralık'ta BluTV'de yayınlanacak. İkinci sezonda, Behzat başkomiser ve ekibi Ankara'daki kaosu çözmeye devam edecek. Yeni sezonda kadroya Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi isimler katılırken, yönetmenliğini Devrim Yalçın'ın üstlendiği ve senaryosunu Ercan Uğur'un yazdığı belirtildi.
16 Kasım 2023

Netflix, popüler dizisi Squid Game'in 2. sezonundan ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Yeni sezonda, 456 numaralı oyuncu Gi-hun, oyunu kazandıktan üç yıl sonra oyunun arkasındakileri bulmak ve bu acımasız yarışmaya son vermek için yeniden oyuna giriyor. İkinci sezonun prömiyeri 26 Aralık 2024'te yapılacak ve son sezon ise 2025'te gelecek.
1 Ağustos 2024

Netflix'in popüler dizisi 'Wednesday'ın ikinci sezon çekimlerine Nisan 2024'te başlanacak. Dizi, yayımlandığı ilk 28 günde büyük bir izlenme başarısı göstererek Netflix'in İngilizce dizileri arasında ikinci sıraya yerleşmişti. Hollywood'da senarist ve oyuncuların grevi nedeniyle askıya alınan çekimler, grevde anlaşmaya varılmasıyla yeniden planlandı. İkinci sezonun bir kısmı İrlanda'da çekilecek ve 2024'ün son çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.
15 Kasım 2023

BluTV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’nin ikinci sezon çekimleri Cuma günü başlayacak. Dizinin yapımcılığını Ortaks Yapım üstleniyor ve ilk sezonun başarısının ardından yeni sezonda da Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu gibi isimler yer alacak. Yeni sezonda Özge Yağız ve Selen Öztürk konuk oyuncu olarak devam ederken, Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi yeni isimler kadroya katılıyor. Dizinin yönetmenliğini Devrim Yalçın yaparken, senaryosunu Ercan Uğur yazıyor.
30 Mayıs 2023

Oyun dünyasının popüler serilerinden biri olan The Last of Us'ın dizi uyarlaması, ilk sezonun başarısının ardından ikinci sezon için HBO'dan onay aldı. Dizi, serinin ikinci oyununun hikayesini takip edecek. The Last of Us'ın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, dizinin HBO Max'te devam edeceği belirtildi. Dizinin konusu, ölümcül bir salgın sonrası hayatta kalmaya çalışan Joel ve genç kız Ellie'nin hikayesini anlatıyor.
28 Ocak 2023

Komedyen Doğu Demirkol'un kendi yaşam öyküsünden esinlenerek senaryosunu yazdığı 'Doğu' adlı dizi, iki yıl aradan sonra ikinci sezonuyla 18 Nisan'da Blu TV'de izleyiciyle buluşacak. Dizide, ailesi ve çevresi tarafından destek görmeyen bir gencin komedyen olma hayalini kovalaması konu alınıyor. Yeni sezonda Demirkol'a Evliya Aykan, Ege Kökenli, Banu Fatocan, Kubilay Tuncer ve Keremcem gibi isimler eşlik edecek.
3 Nisan 2023
İşaretlediklerim