Birgün gazetesi politika editörü Gökay Başcan, 15 Ocak 2021 tarihli bir yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandı. Yazıda, Kocaman'ın Erdoğan'ı nikahından sonra ziyaret ettiği ve kısa süre sonra Yargıtay üyeliğine atandığı belirtilmişti. İstanbul 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Başcan'a toplamda 23 ay 10 gün hapis cezası verilirken, ceza ertelendi. Gazetenin yönetim kurulu başkanı ve yazıişleri müdürü ise beraat etti.
14 Haziran 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 14 Nisan 2020'de Fahrettin Altun'un evinin yanında usulsüz yapılaşma iddiaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılandı. Hazırlanan iddianamede Kaftancıoğlu'nun ifadelerinin incitici ve tahrik edici olduğu ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı iddia edilmiş, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. Ancak Kaftancıoğlu bu davada beraat etti.
11 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada beraat etti. Kaftancıoğlu, 2020 yılında Fahrettin Altun'un evinin yanındaki usule aykırı yapılaşma iddialarıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Kaftancıoğlu'nun 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti. Beraat kararının ardından Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden bir tekerleme paylaşarak tepkisini dile getirdi.
11 Ocak 2023

CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'züppe' diyerek eleştiride bulundu. Bu sözlerin ardından AKP'li Mahir Ünal, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u göreve çağırdı. Adalet Bakanı Tunç, Özkan hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
25 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Kobani davasında HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a hapis cezaları verildi. Demirtaş’a 42 yıl, Yüksekdağ’a ise 30 yıl üç ay hapis cezası verildi. Bu cezalar, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'yumuşama, normalleşme' mesajları verdiği bir dönemde geldi ve bu söylemlerin eleştirilmesine yol açtı. Kararlar, Türkiye'de barış ve birlikte yaşama iradesine darbe olarak nitelendirildi.
16 Mayıs 2024

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için yapılan olağanüstü Meclis toplantısında AKP'lilerin saldırısı sonucu Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a kınama cezası verildi. Ahmet Şık, konuşmasında AKP sıralarına yönelik sert ifadeler kullanınca, başta Alpay Özalan olmak üzere AKP'liler tarafından saldırıya uğradı. Yaşanan arbede sonucu TBMM Genel Kurulu, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması önergesini ele almak üzere yeniden toplandı.
16 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecinde yanlış yönlendirildiğini ifade etti. Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin başına geçmesi gerektiğini belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu yanıltan kişileri eleştirdi.
28 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti. Özel, Dilruba'yı 9 Eylül'de Ankara'da düzenlenecek CHP'nin 101. kuruluş yıl dönümü törenlerine ve akşamki konsere davet etti. Dilruba, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Özel, Dilruba'nın tutuklanmasının hukuksuz olduğunu belirterek, herkesin düşüncelerini açıklama hakkı olduğunu vurguladı.
29 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakan Erdoğan Bayraktar'a 'Hırsız' demesi üzerine 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanmaya başlandı. Savcılık, Kılıçdaroğlu için bir yıl iki aydan iki yıl dört aya kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme, savunma için süre vererek duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi. Savcı, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin düşünce özgürlüğü kapsamında olmadığını belirtti.
2 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sığınmacılar hakkındaki tweet'ini beğendi. Özcan, 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimin sığınmacıları gönderme vaadinde bulunanlarla göndermeyecek olanlar arasında geçeceğini belirtti ve 'Ben nasıl gönderdiysem Bay Kemal de gönderecek!' ifadesini kullandı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimin ikinci tura kaldığını açıklamıştı.
16 Mayıs 2023

CHP'den bir yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında altılı masaya hitaben cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmelerini istedi. Kendisini başarılı bir kariyer sahibi ve gerçek bir Türk milliyetçisi olarak tanımlayan Özcan, altılı masaya meydan okuma niteliğinde bir mektup gönderdiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bolu'da mağlup ettiğini ve ayrımcılık yapmadığını iddia ederek, adaylığının uygun olduğunu savundu.
20 Ocak 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'suçu ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlamasıyla yargılanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep etti. MHP genel başkan yardımcılarının şikayeti üzerine hazırlanan iddianame kabul edildi ve ilk duruşma 3 Aralık 2024'te yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, davaya tepki göstererek, suçlamaların MHP'nin kendi kusurlarını örtme çabası olduğunu belirtti.
29 Ağustos 2024

Eski bakan ve CHP üyesi Yaşar Okuyan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini iddia ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarının ardından CHP'den atıldı. Okuyan'ın bu iddiası ve Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale tarafından eleştirildi. CHP tarafından yapılan açıklamada ise Okuyan'ın partiden ihraç edildiği belirtildi.
22 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik 'beşli çetenin hamisi, tahsildarı, pazarlamacısı' ifadeleri nedeniyle 50 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti. Kılıçdaroğlu bu ifadeleri, bazı kamu projeleri ve ihalelerle ilgili eleştirileri sırasında kullanmıştı.
10 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

Gezi Parkı davasından tutuklu olan ve Hatay'dan TİP milletvekili seçilen Can Atalay, mazbatasını almasına rağmen serbest bırakılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atalay'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti ve Atalay'ın serbest bırakılması gerektiğini, TBMM'nin iradesinin dışlanamayacağını belirtti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise daha önce Kılıçdaroğlu'nun çağrısına, Atalay'ı serbest bırakma gücü ve sorumluluğunun olmadığını belirterek yanıt vermişti.
12 Temmuz 2023

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla gözaltına alınan ve tutuklanan Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna yapılan itirazlar kısmen kabul edilerek, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından serbest bırakıldı ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti ve ailesi gece yarısı tahliye edilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
3 Eylül 2024

TBMM Karma Komisyonu, CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar verdi. Başarır, bir mahkemeye tepki göstermesi nedeniyle 'duruşma hakimlerine alenen hakaret' ve 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından; Türkkan ise Bingöl'de bir vatandaşa hakaret etmesi ve sonrasında özür dilemesi nedeniyle 'hakaret' suçundan fezleke hazırlanmıştı. TBMM Genel Kurulu'nun son kararı vereceği belirtildi ve milletvekilleri savunmalarını yazılı veya sözlü olarak yapabilecekler.
2 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası isteniyor. Erdoğan'ın avukatları, Kaftancıoğlu'nun 'Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz' ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesine gönderildi ve kabul edilirse Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı yorumda, 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir ve sizler ne yaparsanız yapın Gİ-DE-CEK-Sİ-NİZ!' ifadelerini kullandı.
8 Mart 2023
İşaretlediklerim