Trabzonspor'da yardımcı antrenör olarak görev yapan Egemen Korkmaz, yeni sezonda teknik direktör Abdullah Avcı'nın ekibinde yer almayacağını açıkladı. Korkmaz, yazılı açıklamasında Trabzonspor'daki görevinden gelecekteki hedefleri doğrultusunda ayrıldığını belirtti ve kulübe teşekkür etti. Korkmaz, daha önce Fenerbahçe-Trabzonspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir maç men ve para cezası almıştı.
23 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinde 'Hükümet istifa' sloganları atılmasının ardından Beşiktaş'tan istifa ettiğini açıkladı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hükümete yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansıması ve tribünlerdeki protestoların artması bağlamında gerçekleşti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da benzer gerekçelerle Beşiktaş'tan istifa ettiğini duyurdu.
26 Şubat 2023

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan, kendisine yöneltilen dolandırıcılık suçlamalarına karşı savunma yaptı. Erzan, kimseyi dolandırmadığını, aksine dolandırıldığını iddia etti ve eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını belirtti. İstanbul başsavcılığının hazırladığı iddianamede Erzan ve altı işbirlikçisinin, banka müşterilerini yüksek getiri vaadiyle dolandırdıkları iddia ediliyor ve Erzan için toplam 216 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Erzan, ilk kez hakim karşısına çıktı ve savunmasında, bankada esir alındığını ve tehdit edildiğini öne sürdü.
20 Kasım 2023

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlık seçimlerindeki adaylığından çekildiğini açıkladı. Bu karar, Fenerbahçe'nin yönetim yapısında önemli bir değişiklik olarak görülüyor. Saran'ın adaylıktan çekilme nedenleri ve bu kararın kulüp üzerindeki etkileri henüz detaylandırılmamıştır.
11 Mayıs 2024

Aziz Yıldırım, başkanlık seçimlerinde büyük bir oy farkıyla kaybetmesine rağmen, Jose Mourinho'nun elinden kayıp gitmesine kadar rahattı. Ali Koç, teknik direktör seçimini kazandıktan sonra, geniş kadroyu koruyacaklarını ve astronomik teklifler gelirse oyuncu satacaklarını açıkladı. Aziz Yıldırım, şampiyonluk sözü vererek, stadın kapasitesini artırmayı ve bankalar birliği anlaşmasından çıkmayı planladığını belirtti. İki taraf da Fenerbahçe için birlik ve beraberlik istediklerini söylese de, bu konuda nasıl bir yol izleneceği belirsiz.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Eski Galatasaray ve İspanya'nın Deportivo la Coruna takımında oynamış olan Emre Çolak, kısa bir süre önce İspanya 3. Lig ekibi CF Intercity ile anlaşmasının ardından futbolu bıraktığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ailesiyle daha fazla zaman geçirmek istediğini belirten Çolak, sevdikleriyle zaman geçirmenin önemine vurgu yaptı. Emre Çolak, Türkiye'ye döndükten sonra Fatih Karagümrük, Hatayspor, Başakşehir ve Göztepe gibi takımlarda da forma giymişti.
13 Şubat 2023

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu ve kulübün mali sorunlarını çözmek için bir planı olduğunu açıkladı. Yıldırım, kulübün bankalara olan borcunu arsaları değerlendirerek kapatmayı ve stadyum kapasitesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Yıldırım, Ali Koç döneminde kulübe hiçbir mal varlığı katılmadığını ve mevcut yönetimin tesislerde bakım onarım yapmadığını iddia etti. Yıldırım, seçimi kazandıkları takdirde Fenerbahçe'ye 70 milyon euro kazandıracak projeler gerçekleştireceklerini belirtti.
31 Mayıs 2024

Galatasaray, Serwin Global Solutions SDN BHD bünyesindeki meritking.news ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını askıya aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Anlaşma, 2024-25 ve 2025-26 futbol sezonlarını kapsayacak şekilde yıllık 3 milyon 155 bin dolar artı KDV tutarında sponsorluk ve reklam haklarını içeriyordu. meritking.news'in yasadışı bahis sitesi Meritking ile bağlantılı olduğu iddiaları üzerine Galatasaray, anlaşmayı askıya aldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı da konuyla ilgili olarak Galatasaray ve Adana Demirspor hakkında suç duyurusunda bulundu.
17 Eylül 2024

Fenerbahçe'nin Olağanüstü Genel Kurulunda, kulübün ligden çekilme kararının oylanması beklenirken, bu madde oylanmadı ve başkan Ali Koç tarafından ligden çekilmenin mümkün olmadığı açıklandı. Bu durum, genel kurul üyeleri arasında hayal kırıklığı yarattı ve kongrenin heyecanını sona erdirdi. Mehmet Arslan, Fenerbahçe'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu ve Fenerbahçesiz bir lig veya Türkiye'nin düşünülemeyeceğini vurguladı.
4 Nisan 2024

A Milli Takım Kaptanı ve Inter'in yıldızı Hakan Çalhanoğlu, Türkiye'de dışlanmış gibi hissettiğini ve bu durumun kendisini üzdüğünü belirtti. Çalhanoğlu, yurt dışında oynarken herkesin kendisine sahip çıktığını, ancak Türkiye'ye geldiğinde aynı desteği görmediğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'a ve Türkiye'ye gelmek istemediği iddialarına da yanıt vererek, bu durumun yanlış anlaşıldığını söyledi. Çalhanoğlu, Türk bayrağının kendisi için çok kıymetli olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol maçları sırasında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarına tepki olarak Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. Bu durum, sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, Bahçeli'nin istifasını ve futbol maçlarının seyircisiz oynanması yönündeki talebini ti'ye aldılar. Ayrıca, deprem felaketinin ardından hükümete yönelik eleştirilerin arttığı ve bu bağlamda istifa çağrılarının futbol tribünlerine de yansıdığı belirtildi.
26 Şubat 2023

Son dört ayda Türk futbolunda yaşanan olumsuz olaylar, yazar Cemal Ersen tarafından eleştiriliyor. Süper Kupa finalindeki fiyasko, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, İstanbulspor Kulübü Başkanı’nın takımını sahadan çekmesi ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki çirkin olaylar gibi durumlar Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Yazar, bu sorunların çözümü için ciddi adımlar atılmadığını, sorumluların ise içi boş söylemlerle olayları geçiştirdiğini belirtiyor.
23 Mart 2024

Beşiktaş Futbol A Takımı'nın teknik sorumlusu Burak Yılmaz, 10 Ekim'den bu yana sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı. Beşiktaş Kulübü, Yılmaz'a hizmetleri için teşekkür ederek, kariyerinde başarılar diledi. Burak Yılmaz, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in istifasının ardından geçici olarak bu göreve getirilmişti. Görev süresi boyunca alınan kötü sonuçlar nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.
10 Kasım 2023

Galatasaray futbol takımı, Avrupa Ligi'nde deplasmanda karşılaştığı Sparta Prag takımına 4-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Avrupa Ligi'ne veda etti. Maç, Galatasaray'ın Avrupa arenasındaki bu sezonki performansının sonunu işaret etti.
23 Şubat 2024

Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık'taki olağanüstü genel kurulda aday olup olmayacağına kararını önümüzdeki hafta vereceğini belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kendisine parmak sallamadığını, tribünleri gösterdiğini ifade etti. Çebi, teknik direktör Şenol Güneş'in ayrılığı ve transferler konusunda da açıklamalarda bulundu.
3 Kasım 2023

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 10 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamayan kulübün mevcut başkanı Ali Koç ve yönetimini eleştirerek istifaya çağırdı ve olağanüstü genel kurul talebinde bulundu. Yıldırım, Koç'un yönetim anlayışını eleştirerek, başarısızlıkları kabul etmeme ve hayali düşmanlar yaratma eğiliminde olmakla suçladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin mali destek konusunda kimseye muhtaç olmadığını ve başkanlığın zenginlikle alınmadığını vurguladı. Yıldırım, kulübün geleceği için genel kurul üyelerini mevcut yönetimin icraatlarını değerlendirmeye çağırdı.
16 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim