Cannes Film Festivali'nde Selena Gomez'in de rol aldığı İspanyolca müzikal drama 'Emilia Pérez' dokuz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yönetmeni Jacques Audiard, daha önce 2015'te 'Deephan' filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı. Filmde Gomez'e Zoe Saldaña ve Karla Sofia Gascón eşlik ediyor. Gascón'un canlandırdığı karakter, kadın olmak için gizlice cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmak isteyen bir uyuşturucu karteli lideri. Film, oyuncuların performanslarıyla eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
20 Mayıs 2024

Venedik Film Festivali, Tim Burton’ın 1988 yapımı Beterböcek (Beetlejuice) filminin devamı olan 'Beterböcek Beterböcek' filmiyle açılacak. Film, Michael Keaton ve Winona Ryder gibi orijinal kadro üyelerini yeniden bir araya getiriyor ve 36 yıl sonra geçen olayları konu alıyor. Festival direktörü Alberto Barbera, filmin Tim Burton sinemasının ikonik karakterlerinden birinin dönüşünü simgelediğini belirtti. Festival, 28 Ağustos'ta başlayıp 7 Eylül'e kadar sürecek.
3 Temmuz 2024

Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

Razzie Ödülleri, yani 'Oscar'ın çirkin kuzeni' olarak adlandırılan organizasyonda, 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' neredeyse tüm kategorilerde ödül alarak yılın en kötü filmi seçildi. Film, Ayı Winnie ve Domuzcuk karakterlerini kana susamış katiller olarak göstermesiyle dikkat çekmiş ve eleştirmenlerden ağır eleştiriler almıştı. Aynı ödül töreninde Jon Voight, Megan Fox ve Sylvester Stallone gibi isimler de performanslarıyla 'en kötü' kategorilerinde ödüllendirildi.
12 Mart 2024

2024 yılının henüz başlarında olmamıza rağmen, birçok video oyunu zaten büyük ilgi gördü. Eğlence sitesi Polygon'un derlemesine göre, bu yılın şu ana kadar en çok beğenilen oyunları arasında Lysfanga: The Time Shift Warrior, Banishers: Ghost of New Eden, Helldivers 2, Like a Dragon: Infinite Wealth, Tekken 8, Palworld ve Prince of Persia: The Lost Crown yer alıyor. Bu oyunlar, çeşitli platformlarda kullanıcıların beğenisine sunuldu.
27 Şubat 2024

Amy Winehouse’un hayatını konu alan 'Back to Black' filmi, yönetmen Sam Taylor-Johnson tarafından beyazperdeye taşındı. Film, Winehouse’un Yahudi bir ailede yetişme sürecini, kariyerini, aşklarını ve bağımlılığını anlatıyor. Eleştirmenler filmi genellikle olumsuz değerlendirse de, başrol oyuncusu Marisa Abela’nın performansı beğeni topladı. Film, Britanya gişesinde açılış haftasında zirveye yerleşti.
16 Mayıs 2024

Popüler video oyun karakteri Süper Mario'nun yeni animasyon filmi, Japon oyun üreticisi Nintendo ve ABD merkezli animasyon üreticisi Illumination iş birliğiyle Nisan 2026'da vizyona girecek. Bu film, Nisan 2023'te çıkan 'The Super Mario Bros. Movie' filminin devamı niteliğinde olacak ve finansmanını Nintendo ile Illumination'ın çatı kuruluşu Universal Pictures üstlenecek. Nintendo Temsilci Direktörü Miyamoto Şigeru, Mario'nun dünyasını genişletmeyi hedeflediklerini ve filmin parlak ve eğlenceli bir hikayeye sahip olacağını belirtti.
11 Mart 2024

Taylor Swift'in 11'inci albümü 'The Tortured Poets Department', yayınlandığı günden itibaren önemli başarılara imza atıyor. Albüm, Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenme ile en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı ve aynı zamanda Apple Music ve Amazon Music'te de ilk gün rekorlarına ulaştı. Albümün çıkış single'ı 'Fortnight (feat. Post Malone)', Spotify'da bir günde en çok dinlenen şarkı oldu. Ayrıca, albümün fiziksel satışları da ABD'de 1,4 milyon kopya ile büyük bir başarı gösterdi.
23 Nisan 2024
İşaretlediklerim