ABD'li Senatör Bob Menendez, hakkında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, evinden çıkan külçe altınların eşi Nadine Menendez'in merhum annesinden kaldığını savundu. New York Güney Bölge Mahkemesi savcıları, Menendez hakkındaki tutuklama emri taleplerini güçlendirmek için ek belgeler hazırladı. Bu belgelerde, Menendez ailesinin evinde yaklaşık 500 bin dolar nakit paranın da bulunduğu belirtildi. Menendez, Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılmak zorunda kaldı ancak Kongre'deki koltuğundan istifa etmeyeceğini açıkladı.
15 Şubat 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bu dava, Trump'ın iş hayatındaki yasal sorunlardan sadece bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Cezanın büyüklüğü, Trump'ın kariyerindeki en büyük mali yaptırımlardan biri olarak kaydedildi.
16 Şubat 2024

ABD'nin New York şehrinde Pawel Bielecki isimli bir rahip, Beyrut'ta hastaneler işlettiğini iddia ederek topladığı 650 bin doları kişisel zevklerine harcadığı gerekçesiyle yargılanıyor. Bielecki, estetik ameliyatlar, lüks restoranlar ve tatil gezileri için bağış paralarını kullanmış. Suçlu bulunması halinde 40 yıl hapis cezası alabilir.
27 Ağustos 2024

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın İsrail'in Gazze'deki işgalini Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetmesi üzerine Lula'yı 'istenmeyen kişi' olarak ilan ettiğini açıkladı. Bu açıklama, Lula'nın sözlerinin 'ciddi bir Yahudi karşıtı saldırı' olarak değerlendirilmesinin ardından geldi. Katz, Brezilya'nın İsrail Büyükelçisinin Yahudi Soykırım Anıt Müzesi Yad Vashem'e çağrıldığını duyurdu ve Lula'nın özür dileyip sözlerini geri alana kadar bu statüde kalacağını belirtti.
19 Şubat 2024

New York başsavcısı Letitia James, eski ABD başkanı Donald Trump'a emlak sektöründe dolandırıcılık yapmak suçundan 354,9 milyon dolar para cezası verildiğini açıkladı. Trump, cezayı ödemezse New York'taki varlıklarına el konulacağı uyarısında bulunuldu. Trump, suçlamaları reddederek kararı temyize götüreceğini belirtti. Başsavcı James, davanın güçlü kanıtlara dayandığını ifade etti.
21 Şubat 2024

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira, İspanya'da vergi kaçakçılığı yapmakla suçlanmış ve savcılar tarafından 6,6 milyon avro dolandırmakla itham edilmişti. Shakira, suçlamaların ardından borcunu ödeyerek soruşturmanın düşürülmesini sağladı. Mahkeme, delil yetersizliği ve Shakira'nın dolandırma niyeti olmadığına karar vererek soruşturmayı kapattı. Ayrıca, Shakira daha önce de benzer bir suçlamadan dolayı savcılarla uzlaşmış ve büyük bir meblağ ödemişti.
9 Mayıs 2024

British Museum, kaybolan 1500 eserin neredeyse yarısını kurtardığını duyurdu. Müzenin envanterinde eksiklikler olduğu ve 2000'e yakın değerli parçanın kaybolduğu açıklandı. Müzenin direktörü Hartwig Fischer, yaşanan olaylar nedeniyle istifa etti. Brezilyalı sanatçı Ile Sartuzi, müzeden antik para çalmasıyla gündeme geldi.
16 Temmuz 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığından aldığı 354,9 milyon dolarlık cezayla başa çıkmak için İncil satışına başladı. Kasım ayında Joe Biden ile yeniden başkanlık için yarışacak olan Trump, bağış kampanyasından beklediği desteği alamayınca, seçmenlerini 'Kutsal Cuma' ve 'Paskalya' bayramları vesilesiyle İncil satın almaya çağırdı. Trump, Truth Social hesabında paylaştığı bir videoda, İncil'in kendisinin en sevdiği kitap olduğunu belirterek, Amerikalıların evlerinde bir İncil bulundurmasının önemini vurguladı.
27 Mart 2024

Brezilya kıyılarındaki köpek balıklarına yapılan kokain testleri pozitif çıktı. Rio de Janeiro açıklarında 13 köpek balığı üzerinde yapılan testlerde, hayvanların kaslarında ve ciğerlerinde yüksek seviyede kokain bulundu. Araştırmacılar, kokainin suya yasadışı laboratuvarlardan veya uyuşturucu kullanıcılarının dışkısından karıştığını düşünüyor. Bu bulguların köpek balıklarının davranışlarını nasıl etkilediğini anlamak için daha fazla araştırma yapılması gerektiği belirtiliyor.
23 Temmuz 2024

Madonna, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Copacabana plajında ücretsiz bir konser düzenledi ve bu etkinliğe 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Konser, Madonna'nın 'Celebration' turnesinin son ayağını oluşturuyor ve sanatçı sahnede iki saatten fazla kaldı. Konser için Rio'nun eyalet ve şehir yönetimleri 3,9 milyon dolar harcadı, ek masraflar ise özel sponsorlar tarafından karşılandı. Güvenlik için etkinlik alanı çevresinde 3 binden fazla polis görevlendirildi.
5 Mayıs 2024

Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart’ın intihar etmeyi planladığı iki tabanca, Paris’teki Osenat müzayede evinde 1,69 milyon avroya satıldı. Tabancalar, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından ulusal hazine olarak sınıflandırıldı ve ihracatı yasaklandı. Satışa tabancaların orijinal kutusu ve çeşitli aksesuarlar da dahil edildi. Fransız hükümeti, yeni sahibine satın alma teklifi yapmak için 30 ay süre tanıdı.
8 Temmuz 2024

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yöneticilerinden Nadeem Anjarwalla, Nijerya'da gözaltından kaçtı. Nijerya Ulusal Güvenlik Danışmanı Ofisi, Anjarwalla'nın sahte bir pasaport kullanarak ülkeden kaçtığını açıkladı. Nijerya hükümeti, Binance hakkında yasa dışı para transferi ve yerel para birimi nairadaki değer kaybını durdurma çabaları kapsamında soruşturma yürütüyordu ve Anjarwalla'nın 4 Nisan'da mahkemeye çıkarılması bekleniyordu. Ayrıca, Binance geçen ay Nijerya'da erişim engeliyle karşılaşmış ve vergi kaçırma suçlamalarıyla yüzleşmişti.
26 Mart 2024

ABD'nin eski diplomatı Victor Manuel Rocha, 40 yıldan uzun bir süre Küba adına casusluk yaptığını mahkemede kabul etti. Rocha, 1981'den itibaren ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nde çalışırken Küba hükümetine bilgi aktardığı suçlamasıyla yargılanıyordu. Ayrıca, 1999-2002 yılları arasında ABD'nin Bolivya büyükelçisi olarak görev yapmıştı. 12 Nisan'da cezasının belirleneceği duruşma öncesinde, Rocha ve avukatları suçu kabul etme kararı aldı.
1 Mart 2024

Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in 2013'te geçirdiği kayak kazasından bu yana tedavisi devam ediyor ve yıllık masrafı 7 milyon doları buluyor. Ailesi, bu yüksek maliyetleri karşılamakta zorlanıyor ve bu nedenle birçok değerli mülkü satmak zorunda kaldı. Son olarak, Schumacher'in sekiz adet kol saati Cenevre'deki bir müzayedede 4 milyon 400 bin dolara satıldı.
18 Mayıs 2024

Eski Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, kendisini taşıyan helikopterin Şili'nin Los Rios bölgesinde Ranco Gölü'ne düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kazada Pinera dışında üç kişi daha yaralandı ve kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Pinera, 2010-2014 ve 2018-2022 yılları arasında iki dönem Şili'nin devlet başkanlığını yapmıştı ve Pandora Belgeleri'nde adı geçen yolsuzluk dosyalarıyla gündeme gelmişti.
7 Şubat 2024

Ekvador polisi, Aralık 2022'den bu yana Meksika'nın Kito Büyükelçiliğinde sığınma hakkı bekleyen eski Ekvador Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Glas'ı gözaltına almak için büyükelçiliğe baskın düzenledi. Meksika'nın Kito Büyükelçiliği Siyasi İşler Sorumlusu Roberto Canseco, Ekvador polisinin büyükelçiliğe zorla girdiğini ve personele saldırdığını açıkladı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bu eylemin uluslararası hukukun ve Meksika'nın egemenliğinin ihlali olduğunu belirterek Ekvador ile diplomatik ilişkilerin askıya alındığını duyurdu.
6 Nisan 2024

Bossa nova müziği ve samba dansının tanınmasında büyük rolü olan Brezilyalı müzisyen Sérgio Mendes, 83 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Mendes, kariyeri boyunca 35'ten fazla albüme imza atmış ve birçok altın veya platin plak kazanmıştır. Ayrıca, 2012'de animasyon film 'Rio' için yazdığı 'Real in Rio' şarkısıyla Oscar'a aday gösterilmiştir. Ailesi, Mendes'in uzun süredir Covid-19 hastası olduğunu ve 2023'ün sonundan bu yana solunum problemleri yaşadığını belirtti.
6 Eylül 2024

20. yüzyılın en tanınmış şahsiyetlerinin imzalarını içeren bir koleksiyon, açık artırmada yaklaşık 78 bin sterline (3,3 milyon liraya) satıldı. En yüksek fiyat, Mao Zedong’un imzasını taşıyan banknot için verildi. The Doors grubunun solisti Jim Morrison’ın imzalı şiir kitabı ve eski Çin lideri Deng Şiaoping’in imzaladığı eser de yüksek fiyatlara alıcı buldu. Satış geliri, koleksiyoncunun memleketindeki hayır kurumlarına dağıtılacak.
25 Temmuz 2024

Amerika Birleşik Devletleri, 50 yıl önce çalınıp New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nde sergilenen iki bronz heykeli Tayland’a iade etti. 'Altın Çocuk' ve 'Diz Çökmüş Kadın' adlı antik bronz heykeller Tayland Ulusal Müzesi’nde sergilenmeye başladı. 11’inci yüzyılda yapıldığı düşünülen eserlerin Hinduizm ve Budizm inanışının sembolleri olduğu belirtiliyor. Tayland hükümeti, 30’dan fazla tarihi eserin ülkeye iadesi için diplomatik görüşmelerini sürdürüyor.
29 Mayıs 2024
İşaretlediklerim