AKP'nin İstanbul mitinginde propaganda videosunda yer alan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sosyal medya fenomeni Cemre Demirel'in görüntüleri kullanıldı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, gençlerin bazen hata yapabileceğini belirterek, Demirel'e sosyal medyada kötü söz söylenmemesi çağrısında bulundu. Demirel ise Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu takdirle karşılayarak, adaylığını istemese de oy vereceğini ifade etti. Demirel'in avukatı ise görüntülerin izinsiz kullanımı nedeniyle yargı yoluna başvuracaklarını duyurdu.
7 Mayıs 2023

Emin Çölaşan, Futbol Federasyonu'nun yurt dışında oynanan milli maçlara beleşçi götürme uygulamalarını eleştiriyor. Federasyonun, uçak biletleri, otel ve yemek masraflarını karşılayarak belirli kişileri gizli listelerle maçlara götürdüğünü iddia ediyor. Bu uygulamanın denetimsiz ve şeffaflıktan uzak olduğunu vurgulayan Çölaşan, AKP döneminde bu tür beleşçilerin sayısını sorguluyor.
6 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' sloganlarının atılmasını eleştirdi ve bu durumu depremzede vatandaşlara saygısızlık olarak değerlendirdi. Bahçeli, Türk futbolunun siyasileştirilmesi ve kutuplaşmaya sürüklenmesine karşı çıktı ve bu eylemleri 'zillet komplosu' olarak tanımladı. Ayrıca, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini ve bundan böyle Karagümrüklü olduğunu açıkladı.
28 Şubat 2023

Uğur Meleke, Türkiye, Gürcistan, Arnavutluk ve Macaristan milli takımlarının son maçlarda sergiledikleri cesur futbolu övdü. Almanya milli takımındaki Türk asıllı kaptan İlkay Gündoğan ve diğer genç oyuncuların performansına da dikkat çekti. Meleke, bu takımların futbolu sevdiklerini ve sahada cesurca mücadele ettiklerini vurguladı. Özellikle Almanya'nın genç oyuncularının milli formayı bir moda gösterisinden daha fazlası olarak gördüklerini belirtti.
20 Haziran 2024

Sözcü gazetesinin fotomuhabiri Zekeriya Albayrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ankara Anıttepe Ortaokulu'nda oy kullandığı sırada ilginç bir anı fotoğrafladı. Bahçeli'nin arkasında duran bir genç, MHP liderinin oy kullanma işlemi esnasında millet ittifakıyla özdeşleşen kalp işaretini yaptı. Bu durum, Albayrak tarafından fotoğraflanarak kaydedildi.
14 Mayıs 2023

Cem Dizdar, Mert Hakan Yandaş'ın Fenerbahçe'nin sembol oyuncularından biri olan Alex de Souza ile kıyaslanamayacak davranışlar sergilediğini belirtti. Dizdar, Mert Hakan'ın maç boyunca anlamsız hareketler yaptığını ve bu durumun Fenerbahçe'ye zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Fenerbahçe tribünlerinde yakılan meşaleler ve deplasman takımının stadyuma meşale sokma yöntemleri de eleştirildi. İsmail Kartal'ın, Mert Hakan'ı oyundan alarak takımı korumaya çalıştığı vurgulandı.
20 Mayıs 2024

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşırı sağcı olarak sınıflandırılan Compact dergisinin yasaklandığını duyurdu. Faeser, derginin Yahudilere, göçmenlere ve parlamenter demokrasiye karşı nefret yaydığını belirtti. Yasak kararının ardından Brandenburg, Hessen, Saksonya ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinde polis, dergi yöneticilerinin evlerinde arama yaparak bazı materyallere el koydu. Bu yasak, aşırı sağcı kesime karşı sert bir darbe olarak değerlendirildi.
16 Temmuz 2024

Batman Petrolspor ve Siirtspor arasında oynanan ve TRT Kürdi tarafından canlı yayınlanan maç sırasında Batman Petrolspor taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlar atmasının ardından gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Bazı futbol kulüpleri ise stadyumlarda siyaset yapılmasını kınayarak tepki göstermişti.
28 Şubat 2023

Ahmet Hakan, AK Parti yanlısı bazı isimlerin, CHP'nin DEM ile yaptığı sınırlı işbirliğini vurgulamak adına Meral Danış Beştaş'ın adaylığını önemsizleştirdiğini veya görmezden geldiğini belirtiyor. Bu durumun, Meral Danış Beştaş olgusunun göz ardı edilmesine ve DEM seçmeninin CHP'ye yönlendirilmesine neden olduğunu ifade ediyor. Hakan, doğru propagandanın, CHP'nin DEM ile işbirliğine dikkat çekmek kadar, DEM'in İstanbul'da aday çıkardığının da vurgulanması gerektiğini savunuyor.
27 Şubat 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Avukat Feyza Altun, Twitter hesabından Farsça bir şiir paylaştıktan sonra, bir kullanıcının yorumuna 'Şeriate s..kayım' şeklinde karşılık verdi. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada hedef gösterilen Altun, paylaşımını sildi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laik olduğunu belirten yorumlar yaptı. Beykoz başsavcılığı tarafından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alınan Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Altun hakkında 'dini değerlere hakaret ettiği' gerekçesiyle Ankara başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
20 Şubat 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasında yaptığı savunmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi üyelerini arayarak azarladığına dair iddiaları dile getirdi. Demirtaş, yargılamanın siyasi gerekçelerle yapıldığını ve iktidarın hedefleri doğrultusunda kullanıldığını savundu. Ayrıca, Ankara'da HDP'yi ilgilendirebilecek bir buluşma olduğuna dair haberleri hatırlatarak, yargı sürecinin AKP ve MHP'nin siyasi emellerine hizmet ettiğini iddia etti. Demirtaş ve diğer sanıklar, 2014'teki Kobani olaylarıyla ilgili olarak ağır cezalarla yargılanıyorlar.
12 Nisan 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarında Sezen Aksu’nun 'Şinanay' şarkısını söyleyerek cinsiyetçi küfürler etti. Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK), Buruk’un bu dilini kınayarak, bu tür saldırgan ve cinsiyetçi dilin terk edilmesini talep etti. Ayrıca, Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği de Buruk hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu.
28 Mayıs 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı söylemleri ve hükümetin bu konudaki sessizliği üzerine Twitter üzerinden uyarılarda bulundu. Demirtaş, Özdağ'ın yabancı karşıtlığını kışkırtma çabalarının ve hükümetin bu duruma sessiz kalmasının, olağanüstü hal (OHAL) kararını haklı gösterme girişimi olduğunu iddia etti. Ayrıca, hükümetin halk arasında güvenlik kaygısı ve korkusu yaratmaya çalışarak kendi iktidarlarını tek kurtuluş adresi olarak göstermeye çalıştığını belirtti.
11 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'komada' olmakla ve 'aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmekle' suçladı. Ayrıca, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini ve devleti ayağa düşürmek için çırpınmanın doğru olmadığını ifade etti. Bahçeli, aynı konuşmasında gazeteci Mustafa Balbay'ı da eleştirerek ona hakaret etti.
28 Şubat 2023

Son dört ayda Türk futbolunda yaşanan olumsuz olaylar, yazar Cemal Ersen tarafından eleştiriliyor. Süper Kupa finalindeki fiyasko, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, İstanbulspor Kulübü Başkanı’nın takımını sahadan çekmesi ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki çirkin olaylar gibi durumlar Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Yazar, bu sorunların çözümü için ciddi adımlar atılmadığını, sorumluların ise içi boş söylemlerle olayları geçiştirdiğini belirtiyor.
23 Mart 2024
İşaretlediklerim