MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur' söylemini strateji haline getirme kararı aldı. Bu söylem, yerel seçim döneminde sık kullanılacak ve partinin stratejisi haline getirilecek. Kılıçdaroğlu'nun hedefi, bu söylemi kullanarak yerel seçim sırasında ve sonrasında Erdoğan ve AKP'yi erken seçime zorlamak. Ancak, Kılıçdaroğlu'nun Yeni Şafak gazetesinin kendisinin seçilmemesi için 3 milyon liralık reklam verdiğine dair söylemi partide eleştiriye neden oldu.
25 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem bölgelerinde ilan ettiği OHAL sonrasında, CHP'nin sivil toplum kuruluşları ve muhalefet belediyelerinin yardım çalışmalarını engellemeye yönelik adımlarını tanımadığını açıklamasının ardından, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Gelsinler tutuklasınlar' diyerek meydan okudu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumuna destek vererek, TİP üyelerinin ve gönüllülerinin de afetle mücadele ve dayanışma için seferber olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu'na destek vermişti.
8 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglerde fakir vatandaşlara dağıtılan ikramlarla alay edenlere tepki gösterdi. İktidarın fahiş fiyat artışları eleştirisine küçümseyici yanıtlar vermesinin ardından, Kılıçdaroğlu iktidarın fakir fukarayla alay ettiğini belirtti. Ayrıca, mitinglerde dağıtılan su, ekmek, ayran veya sandviç gibi ikramlarla alay edenlerin kendilerinden olmadığını ifade etti ve bu tür davranışlarda bulunanları kınadı.
1 Mayıs 2023

Fehmi Koru, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ve yönetimini eleştirdiğini belirtiyor. Kılıçdaroğlu'nun, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda, parti içindeki bazı kişilerin kendisine ihanet ettiğini düşündüğünü ifade ettiğini aktarıyor. Koru, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışının CHP'nin yeni yönetimini zayıflatabileceğini ve partide yeni bir doğum sancısına yol açabileceğini öne sürüyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte Muharrem İnce'nin yaşadığı gibi bir ayrılık sürecine girebileceğini ima ediyor.
30 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hazine'den sermaye gruplarına aktarılan 418 milyar doları geri alacağız' söylemiyle biliniyor ve 'beşli çete' olarak adlandırdığı sermaye gruplarından gelen görüşme taleplerine yanıt vermiyor. Sermaye grupları, Kılıçdaroğlu ile iletişim kurabilmek için mektuplar ve aracılar aracılığıyla çeşitli girişimlerde bulunmuş, ancak bu girişimler sonuçsuz kalmıştır. CHP kaynakları, bu mektupların ciddiye alınmadığını ve Kılıçdaroğlu'nun önüne konmadığını belirtiyor. Eleştirilerin hedefindeki bir şirketin yöneticisi, bazı şirketlerin bu tarz girişimlerde bulunduğunu ancak kendi şirketlerinin böyle bir girişimde bulunmadığını ifade ediyor.
8 Mayıs 2023

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman ziyareti sırasında maruz kaldığı saldırıları planlı ve profesyonel bir provokasyon olarak nitelendirdi. Toprak, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin özellikle seçilmiş ve provokasyon yapma yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar sonrasında Adıyaman ziyaretini iptal ederek Ankara'ya dönmüştü. Toprak, seçimler yaklaşırken bu tür provokasyon girişimlerinin artabileceğini ve seçim kampanyasının demokratik ahlaka uygun şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı.
22 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu'nun kitabının önsözünde Kürt sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, sorunun Türkiye'nin ilerlemesi ve iç barış için büyük bir engel olduğunu ve AKP iktidarının engellemelerine rağmen çözüm önerileri sunduklarını belirtti. Ayrıca, çözüm sürecinin suiistimal edildiğini ve sorunun TBMM'de çözülmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun tüm Türkiye'nin ortak sorunu olduğunu ve demokratik yollarla çözüme kararlı olduklarını kaydetti.
13 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK üyesi Şamil Tayyar'ın bir tweetinden esinlenerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'Bay bay Kemal' lakabını kullanmıştır. Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki grup toplantısında yaptığı, seçim sonrası iktidara geleceğini ima eden konuşmasının ardından Tayyar bu ifadeyi Twitter üzerinden paylaşmış, Erdoğan da bu ifadeyi kendi partisinin grup toplantısında kullanmıştır.
1 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa'da düzenlediği seçim mitinginde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'bay bay Kemal' olarak nitelendirerek, onu Kandil'deki teröristlerle işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan, muhalefet yetkililerinin kırpılmış ve çarptırılmış açıklamalarını içeren bir propaganda videosu oynattıktan sonra, Cumhur İttifakı'nın ülkeyi böldürmeyeceğini ve seçimlerde güçlü bir şekilde sandıktan çıkacaklarını ifade etti.
13 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen yarış ikinci tura kalmıştır. Seçim sonuçlarının sosyal medyada tartışılmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak, YSK'nın veri girişleri ile sandık kurulu tutanakları arasında ciddi hatalar tespit ettiklerini ve yasal itiraz sürecini başlattıklarını açıklamıştır. Toprak, sürecin takipçisi olduklarını ve bir oy bile olsa hakkını yedirmeyeceklerini ifade etmiştir.
17 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV'de katıldığı 'Mevzular Açık Mikrofon' programında yedi saat boyunca soruları yanıtladı. Programın çoğunlukla AKP seçmeni katılımcılardan oluştuğu belirtiliyor ve çarşamba akşamı YouTube'da yayınlanacak. Kılıçdaroğlu, programda samimiyet vurgusu yaparak, bir AKP'li gencin kendisine 'Valla beni şaşırttınız' dediğini aktardı.
22 Mayıs 2023

AKP'nin hukuk anlayışı ve siyasi ittifak arayışları tartışılıyor. CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin ittifak önerilerine karşı çıkarak, 'Kimse bize ittifak önermesin' dedi. Kulislerde, Gezi hükümlüleri ve Osman Kavala gibi konularda adımlar atılabileceği iddia ediliyor. Ekonomik zorluklar nedeniyle Erdoğan'ın hem iç hem de dış politikada zayıfladığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024

Hayko Bağdat, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'na karşı yumuşama teklifi sunduğunu ve bu teklifin Erdoğan ile iş birliği yapmayı içerdiğini belirtti. Özel'in, MHP'siz bir siyaset için Erdoğan'ı cesaretlendirmeye çalıştığını ve çeşitli konularda Erdoğan ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Bağdat, bu hamlenin siyasi hesapları altüst ettiğini ve CHP-AKP koalisyonunun kurulabileceğini öne sürdü.
22 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantılarının ardından yaşanan gelişmeler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan ayrılma kararı sonrası bir video mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, herkesi kapsayacak bir sofra kurma hedefinden bahsetti ve Erdoğan'ı yeneceklerine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, ittifak içindeki diğer partilerin ittifaka zarar verici açıklamalarda bulunmadığını ve oy devşirmeye çalışmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazeteci Uğur Dündar'a yazdığı sert mektuba tepki gösterdi. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun daha önce kendisine de benzer sert eleştirilerde bulunduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Dündar'a ve Altaylı'ya yönelik eleştirileri, Altaylı'nın ve Dündar'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve seçim stratejileri üzerine yaptıkları eleştirilere yanıt olarak görülüyor. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun bu sert üslubunun arkasında onu adaylığa ikna eden kişilerin olduğunu öne sürdü.
13 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kitleler Erdoğan’a oy veriyorsa o kitlenin sorgulanması gerek' sözüne yanıt veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu 'terörist sevici' olarak nitelendirdi. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nu demokrasi anlayışı konusunda eleştirdi ve partisinde demokrasiyi işletmeyen bir kişi olduğunu iddia etti.
5 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

AKP'nin İstanbul mitinginde propaganda videosunda yer alan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sosyal medya fenomeni Cemre Demirel'in görüntüleri kullanıldı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, gençlerin bazen hata yapabileceğini belirterek, Demirel'e sosyal medyada kötü söz söylenmemesi çağrısında bulundu. Demirel ise Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu takdirle karşılayarak, adaylığını istemese de oy vereceğini ifade etti. Demirel'in avukatı ise görüntülerin izinsiz kullanımı nedeniyle yargı yoluna başvuracaklarını duyurdu.
7 Mayıs 2023

Rawest Araştırma Şirketi Genel Müdürü Roj Girasun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt seçmenden ciddi destek alabileceğini ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla geçiyor. Millet ittifakının Kılıçdaroğlu'nu aday olarak açıklaması, doğu ve güneydoğuda heyecan yarattı. Girasun, Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki değişim ve dönüşümü sayesinde Kürt seçmenler nezdinde olumlu bir imaj yarattığını ve bu durumun destek olarak dönüşebileceğini belirtti. Ayrıca, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali verdiği ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP-HDP görüşmelerine ilişkin açıklamalar yaptığı bilgisi verildi.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim