Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van, Batman, Kayseri ve Mersin il emniyet müdürlerinin değişikliğine karar verildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk getirildi. Ayrıca, Kayseri, Van ve Batman il emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı.
2 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk'ü atadı. Bu atama, yargı sisteminde önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Muhsin Şentürk'ün yeni görevine başlamasıyla birlikte, yargı süreçlerinde ve kararlarında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.
16 Mayıs 2024

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeye göre, hukuk fakültesi mezunlarının hakim, savcı yardımcılığı, avukatlık ve noterlik stajlarına başlayabilmeleri için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nda başarılı olmaları gerekecek. İdari yargı hakim yardımcılığı için ise İdari Yargı Ön Sınavı'nda başarı şartı aranacak. Bu sınavlar, ÖSYM tarafından yürütülecek ve çoktan seçmeli test formatında olacak. Yeni düzenleme, 31 Mart 2024'ten sonra mezun olan öğrencileri kapsayacak.
8 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun yedek üye olarak atandı. Bu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı. Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu iş yeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına yetkili kuruldur.
16 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ilgili maddeleri gereğince yeni kabine üyelerinin ataması gerçekleştirildi ve bu atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni kabinede çeşitli bakanlıklara yeni isimler atandı. Atamalar arasında Adalet Bakanı olarak Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı olarak Hakan Fidan ve Sağlık Bakanı olarak Fahrettin Koca gibi önemli görevlere getirilen isimler bulunuyor.
4 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda çeşitli atama ve görevden alma kararları alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Personel Genel Müdürlüğü ve diğer genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda iş müfettişliklerine atamalar gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda ise bir genel müdür yardımcısı görevden alındı ve diğer genel müdür yardımcılıklarına yeni atamalar yapıldı.
24 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında yeni dönemde görev yapacak kabine üyelerinin isimlerini duyurdu. Açıklanan kabine listesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı olarak Yılmaz Tunç ve diğer önemli bakanlıklara yeni atamalar yapıldı. Bazı bakanlar önceki görevlerine devam ederken, bazıları ise yeni isimlerden oluştu.
3 Haziran 2023

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını yürüten Ankara Başsavcı Vekili Durdu Özer, düz savcı olarak atandı. Özer, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak dosyaya kaydetmişti. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesiyle bu kritik davanın savcısı olan Özer, Ankara İstinaf Mahkemesi savcılığına atandı. Bu değişiklik, davanın seyrini etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
13 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 sezonunda görev alacak Süper Lig, VAR, A, B, C klasman, kadın bölgesel, bölgesel hakem ve yardımcı hakem ile Süper Lig, A, B, C ve bölgesel gözlemci listelerini belirledi. Süper Lig, VAR ve A Klasman hakem listesi de açıklandı. Süper Lig'de görev alacak hakemler arasında Çağdaş Altay, Mert Güzenge, Mete Kalkavan gibi isimler yer alırken, VAR'da Emre Malok, Hüseyin Göçek, Onur Özütoprak gibi isimler görev yapacak.
2 Ağustos 2023

Mehmet Y. Yılmaz, Cumhurbaşkanı'nın talimatları ile göreve başlayan hâkim ve savcıların yargı organlarının bağımsızlığını ne kadar içselleştirebileceklerini sorguluyor. Yılmaz, bu durumun yargı bağımsızlığı açısından olumsuz bir fotoğraf sunduğunu belirtiyor ve genç hukukçuların üniversitede öğrendikleri değerleri görevleri sırasında hatırlamaları umudunu dile getiriyor. Ayrıca, bu durumun somut sonuçlarını son iki günde yaşanan bir olay üzerinden örneklendiriyor.
21 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi çeşitli bakanlık ve kurumlarda üst düzey yönetici pozisyonlarına yeni atamalar gerçekleştirildi. Bazı il müdürleri görevden alınırken, yerlerine yeni isimler getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda da müfettişlik pozisyonuna atama yapıldı.
14 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ve diğer bazı genel müdürlük pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Atama yapılan isimler arasında Atilla Toros, Önder Bakan, Hüseyin Kök, Gözde Özkorul, Bayram Yalınsu, Yaşar Aksanyar, Ramazan Seçilmiş ve Mustafa Fırat Taşolar bulunuyor. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise İrfan İpşir, Ömer Abdullah Karagözoğlu, Murat Baştor ve Enver Mamur atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan iki üst düzey yönetici ise görevlerinden alındı.
15 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla birçok kuruma yeni atamalar gerçekleştirdi. Bu atamalar arasında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığına Hasan Kaymak'ın getirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne Birol Güven'in atanması gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır. Ayrıca, TCDD Genel Müdürlüğü'ne Veysi Kurt, Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılığına Hursit Yıldırım gibi diğer önemli atamalar da yapıldı.
23 Şubat 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

Taha Akyol, iktidarın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) bireysel başvurular üzerine insan hakları ihlallerini denetleme yetkisini daraltma hazırlığında olduğunu belirtiyor. Bu değişiklikle, adil yargılanma hakkı, etkin soruşturma eksikliği ve delillerin geçersizliği gibi gerekçelerle AYM'nin inceleme yapamayacağını ifade ediyor. Akyol, bu durumun Türkiye'nin hukuk devleti puanını düşüreceğini ve yalnızca yanlış kararı veren mahkemeyi değil, onaylayan Yargıtay'ı ve uygulayan Meclis'i de bağlayan AYM kararlarının önemini vurguluyor.
11 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararnamesiyle Merkez Bankası'nda üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni isimler atandı. Görevden alınan isimler Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman iken, yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu değişiklikler, Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kendi ekibini kurduğuna işaret ediyor.
28 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurulu'nda çeşitli üst düzey atama ve görevden alma kararları alındı. Bu kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atamalar arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı birçok genel müdür yardımcılığı pozisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi görevler bulunmaktadır. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü ve YÖK üyeliklerinde de değişiklikler yapıldı.
10 Nisan 2023

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından bakanlıkta üst düzey atamalar gerçekleştirildi. İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve AFAD'ın çeşitli genel müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar Genel Müdürü Gözde Özkorul görevden alındı ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğine Yunus Emre Karaosmanoğlu atandı.
18 Ekim 2023

Adalet Bakanlığı'nın 2023 yılı performans programına göre, Türkiye'de bu yıl 20 yeni ceza infaz kurumu açılacak ve toplam cezaevi sayısı 419'a yükselecek. AKP iktidarı döneminde, 2002 yılından bu yana toplam 269 yeni ceza infaz kurumu açılarak kapasite 216 bin 607 kişi artırıldı. 2022 yılında ise 22 cezaevi hizmete girmişti.
31 Ocak 2023
İşaretlediklerim