MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında, deprem haberleriyle ilgili olarak Cumhuriyet, Sözcü ve BirGün gazetelerini eleştirdi. Bahçeli, bu medya kuruluşlarını ve bazı sivil toplum örgütlerini, aydınları ve siyasi figürleri felaket zamanında insani ve vicdani duyarlılık göstermemekle suçladı. Ayrıca, depremden menfaat sağlamaya çalışanları ahlaksızlıkla itham etti ve bu kişilerin not edildiğini belirtti.
21 Şubat 2023

MHP'nin hafta sonu gerçekleşen kurultayında Genel Başkan Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın Türk milleti için vazgeçilmez bir lider olduğunu ve onun liderliğinde yeni yüzyıla girilmesi gerektiğini vurguladı. Mehmet Ali Güller, bu durumu siyaset biliminin ötesinde bir bağlılık olarak değerlendiriyor. Ayrıca, Erdoğan'ın anayasaya aykırı bir şekilde üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmesi ve bu durumun anayasa maddeleri ile çelişmesine rağmen muhalefetin etkili bir karşı duruş sergileyememesi eleştiriliyor.
21 Mart 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı ve 'Karagümrüklü' olduğunu duyurdu. Karagümrük taraftarları, Sivasspor maçı sırasında Bahçeli'ye destek olarak 'Karagümrük çocuğu Devlet Bahçeli' sloganları attı. Taraftar grubu, bu sloganların siyasi olmadığını ve sadece Bahçeli'nin Karagümrüklülüğünü dile getirdiğini savundu.
4 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında başlayan normalleşme süreci ve Sinan Ateş davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, siyasi partiler arasındaki diyalogların milletin huzurunda gerçekleştiğini ve MHP'nin bu diyalogları makul ve mantıklı değerlendirdiğini belirtti. Ayrıca, Sinan Ateş davasının MHP'yi hedef alan bir karalama kampanyasına dönüştüğünü ve MHP'nin bu davanın duruşmasında hazır bulunacağını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı'na bağlılıklarının devam edeceğini de vurguladı.
12 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ziyareti sırasında 'Elbistan il olsun' pankartı nedeniyle bazı vatandaşları azarladı. Sosyal medyada tepki çeken bu durum üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli'nin sözlerinin çarpıtıldığını ve depremzedelere hakaret ettiği iddialarını reddeden bir açıklama yaptı.
1 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul'da 12 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan çetesi' olayında Menzil tarikatını suçladı. Özdağ, Sağlık Bakanı'nın istifasını talep etti ve bakanın kendisine WhatsApp üzerinden ulaştığını belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, çeteyle bağlantılı 10 hastanenin ruhsatı iptal edildi ve 22 kişi tutuklandı. Özdağ, Sağlık Bakanlığı'nın 2002'den beri Menzil tarikatı tarafından kontrol edildiğini iddia etti.
19 Ekim 2024

Seçim sürecinde kamuoyunun önüne çıkmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kullanırken görüntülendi. Bahçeli'nin yüzünde morluklar ve kolunda askı olduğu gözlemlendi. Oy kullanma işlemi sonrası basına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diledi. Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.
31 Mart 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, 23 Nisan bayram mesajında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sert bir tepki gösterdi. Bahçeli'nin eleştirisi, Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda kullandığı 'locals' ifadesine dayanıyor, bu ifade Türkçeye 'yerel halk' olarak çevrildi ve olumsuz bir anlamda kullanıldığı algılandı. Bu durum, iktidar ortakları arasında mesajlaşmaların ve anlaşmazlıkların devam ettiğine işaret ediyor.
23 Nisan 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel sağlık kurumlarına yönelik yapısal reformların bakanlığın gündeminde olduğunu belirtti. Bu açıklama, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin ortaya çıkarılması ve 21 şüpheli bebek ölümüne neden oldukları iddiasıyla suçlanmalarının ardından geldi. Çetenin işbirliği yaptığı 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi. Bakan, sağlık sisteminin suistimal edilmesine karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve reformların yapılacağını vurguladı.
20 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Meclis açılışında DEM Parti'lilerle tokalaştığını açıkladı. Bahçeli, bu adımın Cumhur İttifakı ve Türk milletinin cumhurbaşkanının çağrısına bir yanıt olduğunu belirtti. Ayrıca, Meclis'teki dayanışma ve huzurun önemine vurgu yaptı. Bahçeli, MHP'nin sorgulanmasına yönelik eleştirileri de kınadı.
5 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı hesabındaki blokajı kaldırma ve kapatma davasında sözlü savunmayı ertelemesi kararlarını eleştirdi. Bahçeli, AYM'nin terör ve bölücülük yatağına yardım açtığını ve mahkeme üyelerinin vicdanlarını değil ihanetin sesini dinlediğini iddia etti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrası hedeflerinden birinin yeni anayasa olduğunu ve AYM'nin kuruluş ve yargılama esaslarının kökten değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, AYM'yi teröristlere hazine yardımı açan bir mahkeme olarak nitelendirdi ve Türk adaletine zarar veren bu yapıya karşı olduklarını ifade etti.
11 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, hayat pahalılığına dikkat çekerek emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasını önerdi. Bahçeli, emekliler için önerilen yüzde 25'lik maaş artışının yetersiz olduğunu belirtti ve gelir vergisi dilimleri ile kıdem tazminatı düzenlemelerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, maaş artışlarının satın alma gücünü artıracağını söyledi.
11 Temmuz 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Küçükçekmece'de düzenlenen bir açılışta sağlık çalışanlarıyla bir araya gelerek, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde ulaştığı seviyeyi övdü. Memişoğlu, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını vurgularken, Türkiye'nin sağlık alanında bilgi ve teknoloji üreten bir ülke olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sağlık okuryazarlığının artırılması ve toplumun sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kendisini binlerce canın kurtarılmasına vesile olan biri olarak gördüğünü söyleyen Memişoğlu, sağlık çalışanlarının değerli ve saygıdeğer olduklarını vurguladı.
23 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alarak yaptığı ölüm tehdidine, ittifakın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yanıt verdi. Bahçeli, ittifak üyeleri için 'ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar' ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 'Mafyalar, militanlar, SADAT'çılar, 5'li çeteler, domuz bağcılar bir araya geldi, Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunları ilk turda tarihin çöplüğüne gömeceksin genç, sonra da Bay Kemal hepsini ait oldukları yere gönderecek. Sana söz!' şeklinde karşılık verdi.
6 Mayıs 2023

İktidar cephesi, Dem Parti'ye yönelik kayyum atama ve parti kapatma tehditlerini sürdürürken, aynı zamanda yeni bir anayasa yapımından bahsediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Dem Parti'li belediyelere yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve parti hakkında kapatma davası açılmasını talep etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin bu açıklamalarını Anayasa'nın icrası olarak nitelendirmiş ve desteklemiştir. Bu durum, Türkiye'de siyasi baskıların ve etnik temelli politikaların devam ettiğini gösteriyor.
26 Nisan 2024

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte, Türk Tabipleri Birliği (TTB) hekimlerin taleplerini Bakan'a iletti. Hekimler, geçim sıkıntısı, ücret adaletsizliği ve sağlıkta şiddet gibi konulara dikkat çekti. Emekli hekimler de emeklilik maaşları ve ek ödemeler konusunda yaşadıkları sorunları dile getirdi. Aile hekimleri ise binaların bakım ve onarımının Bakanlık tarafından yapılmasını ve performans kesintilerinin kaldırılmasını talep etti.
30 Ağustos 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te DEM Partililerle selamlaşmasının ardından yaptığı açıklamada, siyasette hiçbir partiyle kategorik olarak sorunları olmadığını ve her konunun konuşulup çözülebileceğini belirtti. Bahçeli'nin bu ılımlı mesajları, siyasi çevrelerde dikkat çekti. Bu açıklama, MHP'nin diğer partilerle olan ilişkilerinde daha esnek bir tutum sergileyebileceği şeklinde yorumlandı.
8 Ekim 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul merkezli 'yenidoğan çetesi' ile işbirliği yaptığı iddia edilen hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, hastanesinin etik kurallara uyduğunu ve çetenin hastaneyi diğer hastanelerle sözleşme imzalamak için bir güven unsuru olarak kullanmış olabileceğini belirtti. Çetenin 21 şüpheli bebek ölümüne neden olduğu iddia edilirken, Müezzinoğlu, hastanesiyle ilgili iddiaların soruşturma gizliliği nedeniyle yanıtlanmadığını söyledi. Olay, 14 gündür bebeğini göremeyen bir annenin şikayetiyle ortaya çıkmıştı.
21 Ekim 2024
İşaretlediklerim