Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 09.10.2023 Pazartesi günü kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiğini duyurdu. Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak'ta batı ve güneybatı yönlerden 40-60 km/saat hızında, yükseklerde kısa süreli 70-80 km/saat hızında rüzgar bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
8 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artarken, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenirken, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla'nın kıyı kesimleri ve Antalya'nın batı kıyıları için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yarın öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
25 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Uyarı, resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaşıldı.
12 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. İstanbul'da fırtına, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ise çığ tehlikesi bekleniyor. Güneydoğu, güney ve batı kıyıları parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis olması öngörülüyor. Meteoroloji renk kodları, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olarak dört farklı seviyede meteorolojik hadiseleri sınıflandırıyor.
10 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın doğusu ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa bölgelerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey ve orta Ege Denizi'nde yarın akşam saatlerinde güneyli yönlerden esmesi beklenen 6 ila 8 kuvvetindeki fırtına için uyarıda bulundu. Fırtınanın salı sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Uyarı, resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaşıldı.
26 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Malatya için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Cuma akşam saatlerinden Cumartesi gece yarısına kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşlar bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Önceki hafta bölgede yaşanan sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de yarın sabah saatlerinden itibaren fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın, bölgenin batı ve kuzeybatısında sabah saatlerinden itibaren, genelinde ise öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor. Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülen fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar olabileceği ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
1 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye önümüzdeki hafta yağışlı havanın etkisine girecek ve sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek. Gök gürültülü sağanaklar, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde etkili olacak. Çankırı ve Kastamonu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara'nın güneybatısı ile Ege'nin kuzeyinde kuvvetli rüzgarlar esmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'da beklenen kuvvetli rüzgar ve yağış, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli yağış ve denizlerde beklenen kısa süreli fırtına için uyarıda bulundu. Bazı illerin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Ayrıca, Batı Karadeniz'de rüzgarın bugün ilk saatlerden itibaren fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
9 Ekim 2023

Bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların 37 ila 45 derece arasında olması bekleniyor. Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Marmara ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek. Antalya'da hafta sonu sıcaklık 45 dereceyi bulacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonunun ardından yeni bir yağışlı hava sistemine girileceğini ve sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini belirtti.
11 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, 11-16 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkili olacak ve sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkacak. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların bir hafta boyunca yüksek seyredeceği, İstanbul'da 35 dereceye, Ege'nin iç kesimlerinde 40 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca düşük nem oranı nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerinde orman yangını riskinin arttığı belirtiliyor.
12 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağış bekleniyor. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli kar yağışı öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olması ve rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden esmesi bekleniyor.
16 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hava sıcaklığının Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece, diğer bölgelerdeyse 4 ila 8 derecenin üzerine çıkacağını tahmin ettiklerini bildirdi. Özellikle güney kesimlerde 2-4 derece, iç kesimlerdeyse 6-8 dereceye varan mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık artışı beklendiğini dile getirdi. Ankara’da hava sıcaklığının hafta sonuna kadar yaklaşık 40, İstanbul’da 34, İzmir’de 36, Antalya’da da 34 dereceye çıkmasını beklediklerini belirtti.
31 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın ardından Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine gireceği ve Perşembe gününe kadar sürecek kar yağışı için İstanbulluları uyardı. Kar küreme ve tuzlama araçları, evsiz vatandaşlar için barınma hizmetleri, sokak hayvanları için beslenme ekipleri hazırlandı ve toplu taşımada ek seferler konuldu. İmamoğlu, zorunlu olmadıkça şahsi araç kullanılmaması ve resmi uyarıların takip edilmesi gerektiğini belirtti.
4 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 30 ilini turuncu, 36 ilini ise sarı kodla uyararak kuvvetli rüzgar, sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde olumsuz hava koşullarının etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar, ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
18 Kasım 2023

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor ve bu yaz sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, bu yazın çok sıcak geçeceğini ve meteorolojik afetlerin yaşanacağını belirtti. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da 41.3 derece ile son 85 yılın rekoru kırılmıştı, bu yıl ise sıcaklıkların 42-43 dereceye ulaşması bekleniyor. Küresel ısınmanın etkisiyle ani meteorolojik değişimlerin normal hale geldiği vurgulanıyor.
9 Haziran 2024
İşaretlediklerim