Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan değişim tartışmaları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam etme niyetinde olduğu, ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkanlık ihtimalinin göz ardı edilmediği belirtiliyor. Parti içinde 'abi' formülü olarak adlandırılan, hem Kılıçdaroğlu hem de İmamoğlu'nun rıza göstereceği bir ismin genel başkanlığa işaret edilmesi gibi çeşitli formüller konuşuluyor. Özgür Özel ve Engin Altay'ın bu formül için öne çıkan isimler olduğu ifade ediliyor.
13 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirterek, kararsız genç seçmenlere ilk turda seçimi sonuçlandırma çağrısında bulundu. Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ata ittifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünen seçmenlere 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşanan olayları hatırlatarak, seçimin ikinci tura kalma riskine dikkat çekti. Anketlere göre, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.
19 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki değişim tartışmalarının kişiler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, değişim tartışmalarının felsefesi ve amacının önemli olduğunu, genel başkanın da değişebileceğini ifade etti. Ayrıca, her CHP'linin genel başkan adayı olabileceğini, bunun içinde İmamoğlu'nun da olduğunu dile getirdi.
29 Haziran 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasının hukuka uygun olmadığını savunarak, bu konuda ısrar edilirse Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracaklarını belirtti. Erdoğan'ın adaylığı ve seçime hangi kanunla gidileceği kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki sessizliği eleştirilirken, Özel YSK'nın Erdoğan'ın adaylığını onaylaması durumunda anayasa suçu işleyeceğini ifade etti.
26 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partinin cumartesi günü yeni grup başkanı ve başkanvekillerini seçeceğini duyurdu. Önceki dönemde bu görevleri yürüten isimlerin, aralarında Özel'in de bulunduğu, aday olmayacağını belirtti. Seçimler, milletvekillerinin oylarıyla gizli oy açık tasnif usulüyle yapılacak ve sekiz milletvekilinin adaylık için talepte bulunduğu bilgisi paylaşıldı.
30 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Habertürk'te yaptığı açıklamada, CHP'nin İstanbul'da anketlerde önde olduğunu ve yüzde 62'ye 38 gibi bir sonuçla kazanabileceklerini ifade etti. Özel, kutuplaşma yerine kardeşlik ve barışı vurgulayacaklarını, HDP ve Kürt seçmen arasında ayrım yapacaklarını ve HDP ile rekabet içinde olduklarını söyledi. Ayrıca, iktidarın seçim kaybetmesinin siyasi darbe olarak nitelendirilmesini eleştirdi ve seçimlerin adil olacağına dair güven veren açıklamalarda bulundu. Özel, ayrıca internet üzerinde sahte ses kayıtları ve dark web üzerinden kirli pazarlıklar yapıldığına dair ihbarlar aldıklarını da belirtti.
2 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 8 Ekim'de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi öncesinde İstanbul il başkanlığına adaylığını açıkladı. Çelik'in adaylık toplantısına çok sayıda milletvekili, 27 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Çelik, konuşmasında parti içi demokrasiyi güçlendirmek adına kadınların ve gençlerin siyasal alandaki varlığını artırmak için sesini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başarılarını öne çıkararak, İBB'nin salgın, ekonomik kriz ve yoksullukla mücadelede ailelere destek olduğunu vurguladı.
23 Eylül 2023

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından CHP'de değişim talepleri artmış ve kurultay zamanlaması tartışılmaya başlanmıştır. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kaybetmesi sonrası parti içindeki değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayı düşünmediği ve yerine bir isim işaret edeceği konuşuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı genel başkanlık için geçerken, mevcut delege yapısında şansının düşük olduğu ancak değişebileceği ifade ediliyor. İmamoğlu'na yakın kaynaklar, siyasi yasak getirilmesi endişesi taşıyor ve bu durumda 'emanetçi' formülünün devreye girebileceği belirtiliyor.
30 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden seçilen Tayyip Erdoğan'ın ardından CHP'de değişim talepleri güçleniyor. Parti içinde kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı ve Kemal Kılıçdaroğlu yeni MYK kadrosunu belirledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide genel bir muhasebenin şart olduğunu ve toplumun değişim talebini dikkate almanın önemini vurguladı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde bu düşüncelerini paylaştığını ve demokrasi adına her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.
7 Haziran 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Manisa'da devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban, kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında. Kentteki delege yapısına Balaban'ın hakim olduğu belirtiliyor. Özgür Özel'in genel başkanlığa yönelik çıkışı kentte heyecan yaratmış. Ekrem İmamoğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak bir yarışta, İmamoğlu'na destek verileceği yorumları yapılıyor. Kentte değişim tartışmasına isim düzeyinin ötesinde bir yaklaşım öne çıkıyor.
27 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'deki lider değişikliği hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e kaptırmasına ilişkin, 'Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı?' ifadelerini kullandı. Erdoğan, yeni lider Özel'in de terör örgütleriyle birlikte hareket ettiğini iddia etti.
5 Kasım 2023

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan grup başkanı Özgür Özel, ittifak potansiyelini kaybetmek üzere olduklarını belirtti. Özel, genel merkezin kurultay sürecine müdahale ettiğini iddia etti. Ayrıca, CHP'nin üye yapısında sıkıntı olduğunu ve genç nüfusun CHP'ye yönelmemesinin büyük bir yapısal sorun olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin ittifak yapma potansiyelini kaybetmek üzere olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2023
İşaretlediklerim