2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ikinci maçında Portekiz, Çekya’yı 2-1 mağlup etti. Leipzig’deki karşılaşmada Çekya, 62’nci dakikada Lukas Provod’un golüyle öne geçti. Robin Hravac’ın kendi kalesine attığı golle denge sağlandı ve 90+2’nci dakikada Francisco Conceiçao’nun golüyle Portekiz galip geldi. Portekiz, 22 Haziran’da Türkiye ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsviçre ile Almanya arasındaki maç 1-1 berabere sonuçlandı. İsviçre'nin golünü Dan Ndoye atarken, Almanya'nın golü Niclas Füllkrug'dan geldi. Bu sonuçla Almanya, gruptan lider olarak ayrıldı.
24 Haziran 2024

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya'ya 6-1 ve Macaristan'a 1-0 yenilgilerinin ardından düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna, bu sorunun provokatif olduğunu belirterek, hatalı bir soru sorma durumunda gazetecinin işi bırakıp bırakmadığını sorgulayarak yanıt verdi. Montella, maçları tekrar izleyerek pozisyonları değerlendirme fırsatı bulacağını ifade etti.
27 Mart 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları’nda C Grubu'nda İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek. Turnuva 28 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Diğer gruplarda ise Fransa, ABD, Çin ve Sırbistan A Grubu'nda; Brezilya, Polonya, Japonya ve Kenya B Grubu'nda yer alıyor. Türkiye'nin performansı merakla bekleniyor.
19 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 15 Haziran'da üç maç oynandı. İsviçre, Macaristan'ı 3-1 mağlup ederken, İspanya Hırvatistan'ı 3-0 yendi. Günün son maçında ise İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti. Arnavutluk'un golü, turnuva tarihinin en erken golü olarak kaydedildi.
16 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) 17 Haziran'da üç maç oynandı. Romanya, Ukrayna'yı 3-0 mağlup ederken, Slovakya Belçika'yı 1-0 yendi. Fransa ise Avusturya'yı 1-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla Romanya, Slovakya ve Fransa turnuvaya galibiyetle başladı.
18 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C grubu ilk maçında Danimarka ile Slovenya 1-1 berabere kaldı. Stuttgart Arena'da oynanan maçta Danimarka, 17. dakikada Christian Eriksen'in golüyle öne geçti. Slovenya ise 77. dakikada Erik Janza'nın golüyle eşitliği sağladı. C grubundaki ikinci maçlarda Danimarka, İngiltere ile karşılaşacak; Slovenya ise Sırbistan ile mücadele edecek.
16 Haziran 2024

A Milli Kadın Hentbol Takımı, EHF 2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'na katılacak. Elemeler grubunda beş maç sonucunda iki galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet alarak en iyi üçüncü takımlar arasına girme başarısını gösterdi. Türkiye, bu başarısıyla 28 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında Avusturya, İsviçre ve Macaristan'da düzenlenecek olan şampiyonaya ilk kez katılma hakkı kazandı. Final maçı Viyana'daki Wiener Stadthalle Spor Salonu'nda oynanacak.
8 Nisan 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A grubu ikinci maçında İsviçre ile İskoçya 1-1 berabere kaldı. Köln Stadyumu'nda oynanan maçta İskoçya, Scott McTominay'in 13. dakikada attığı golle öne geçti. İsviçre, Xherdan Shaqiri'nin 26. dakikada attığı golle beraberliği sağladı. A grubundaki üçüncü maçlarda İsviçre, Almanya ile, İskoçya ise Macaristan ile karşılaşacak.
19 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D grubu ikinci maçında Fransa, Avusturya’yı 1-0 mağlup etti. Maçta Fransa'ya galibiyeti getiren gol, Maximillian Wöber’in 38’inci dakikada kendi kalesine attığı gol oldu. Fransa, bir sonraki maçında Hollanda ile karşılaşacak, Avusturya ise Polonya ile mücadele edecek.
17 Haziran 2024

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) açılış maçında Almanya, İskoçya'yı 5-1 mağlup etti. Maç, Almanya'nın ev sahipliğinde Allianz Arena'da oynandı. Almanya'nın gollerini Florian Wirtz, Jamal Musiala, Kai Havertz, Füllkrug ve Emre Can kaydetti. İskoçya'nın tek golü ise Rüdiger'in kendi kalesine attığı golle geldi. Almanya, A Grubu'nda üç puanla turnuvaya başlarken, İskoçya puansız kaldı.
15 Haziran 2024

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni Van Bronckhorst, İstanbul'a geldi. Hollandalı teknik direktör, İstanbul Havalimanı'nda Beşiktaş yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Van Bronckhorst, Beşiktaş'ta görev yapacağı için çok mutlu olduğunu ve kulübe pozitif katkılar sağlamak için sabırsızlandığını belirtti. Yarın Tüpraş Stadı'nda imza töreni düzenlenecek.
13 Haziran 2024

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, milli sporcu Selçuk Can grekoromen stil 72 kilo kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde Azerbaycanlı Ulvi Ganizade'yi 2-0 mağlup eden 28 yaşındaki Can, şampiyon oldu. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ganizade, bronz madalyaları ise Narek Oganian ve Parviz Nasibov kazandı. Ayrıca, 67 kiloda Murat Fırat, Ermeni rakibi Slavik Galstyan'ı yenerek bronz madalya elde etti.
14 Şubat 2024

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda 16 yaşındaki milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbest stil finalinde altın madalya kazandı. Tunçelli, finali 14.55.64'lük derecesiyle birinci sırada tamamladı. Türkiye Yüzme Federasyonu, bu başarıyı sosyal medya üzerinden duyurdu.
23 Haziran 2024

Fransa'nın Avusturya ile oynayacağı EURO 2024 maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında Kylian Mbappe, ülkesindeki yaklaşan erken seçimler hakkında konuştu. Mbappe, hoşgörü, farklılık ve saygı değerlerini paylaşmayan bir ülkeyi temsil etmek istemediğini belirtti. Marcus Thuram'ın aşırı sağcı Ulusal Birlik'i (RN) engelleme çağrısına katıldığını ifade eden Mbappe, aşırı uçlara ve bölenlere karşı olduğunu vurguladı.
16 Haziran 2024

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın Essen şehrinde düzenlenen Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay erkekler kategorisinde Slovenyalı Habjan Malavasic'i 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu zafer, Gazoz'un kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu olarak kaydedildi. Gazoz, daha önce 6 Ağustos 2023'te düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu olmuştu.
12 Mayıs 2024

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 160'tan fazla ülkenin desteklediği bir karar tasarısıyla 25 Mayıs'ı 'Dünya Futbol Günü' olarak kutlama kararı aldı. Bu tarih, 1924 Paris Yaz Olimpiyatları'nda düzenlenen ilk uluslararası futbol turnuvasının 100. yıl dönümüne denk geliyor. BM, tüm uluslar ile uluslararası ve sivil toplum örgütlerini bu günü kutlamaya ve futbolun faydalarını yaymaya davet etti.
8 Mayıs 2024

İsviçre adına yarışan Nemo, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 68. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'The Code' adlı şarkısıyla 591 puan alarak birinci oldu. Hırvatistan 547 puanla ikinci, Ukrayna ise 453 puanla üçüncü sırada yer aldı. Nemo'nun şarkısı, non-binary cinsiyetini keşfeden bir hikayeyi anlatıyor ve bu zafer, çeşitlilik ve LGBTİ topluluğu için önemli bir an olarak değerlendiriliyor. Yarışma sırasında ayrıca İsrail'e yönelik protestolar nedeniyle 10 kişi gözaltına alındı.
12 Mayıs 2024

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılması kamuoyu için sürpriz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Erkan'a destek vermesine rağmen, Erkan kişisel sebepler ve ailesini gözeterek görevden ayrılmak istediğini açıkladı. Ancak, Cumhurbaşkanı kararnamesinde 'görevden alındı' ifadesinin kullanılması, geçmişteki benzer durumlarla kıyaslandığında dikkat çekici bir farklılık oluşturuyor.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim