Borsa İstanbul'da işlem gören yedi farklı şirket, 15 Ocak tarihinde kendi hisselerini geri alım yaptı. Bu şirketler KUYAS, LKMNH, ESEN, MAGEN, MPARK, NATEN ve YYLGD olarak sıralandı. Haber, hisse geri alım işlemlerinin borsadaki etkilerine dair bilgi vermektedir.
17 Ocak 2024

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından bazı hisse senetleri değer kazanırken bazıları değer kaybetti. En çok değer kazanan beş hisse ECZYT, OTKAR, ALFAS, IZMDC ve TUKAS olarak sıralanırken, en çok değer kaybeden hisseler AKSEN, CANTE, SAHOL, OYAKC ve BERA oldu.
19 Temmuz 2023

Ekonomi yönetimi, borsanın depremin ilk günlerinde açık kalması nedeniyle yaşanan olumsuzlukları gidermek için tedbirler aldı. Bu tedbirler arasında hisse geri alımlarını kolaylaştıran düzenlemeler de yer aldı. Stopajın sıfırlanması gibi teşviklerle birçok şirket, hisse geri alımına hız verdi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Koza Altın İşletmeleri ve İş Yatırım Menkul Değerler gibi şirketler, milyonlarca TL'lik hisse geri alım kararları aldı.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da Sabancı Holding, Alarko Holding, Şişecam, Halkbank ve diğer bazı şirketler dahil olmak üzere toplam 15 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Şirketler, farklı fiyat aralıklarında ve nominal değerlerde hisse geri alımları yaptılar. Bu işlemler, şirketlerin piyasa değerlerini ve hissedar değerlerini yönetme stratejilerinin bir parçası olarak görülebilir.
3 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da 2022'deki rekorların ardından 2023'te dalgalı bir seyir izlenmekte olup, depremler sonrasında alınan önlemlerle piyasa desteklenmeye çalışılmaktadır. Mart sonu itibarıyla yatırımcı sayısı 4,23 milyona ulaşarak rekor kırmış, ancak yatırımcıların yarısının portföy büyüklüğü 10 bin TL'nin altında kalmıştır. Yatırımcıların %70'ten fazlasının portföyü 50 bin TL altında iken, 1 milyon TL ve üzeri bakiyeye sahip yatırımcı sayısı toplamın yaklaşık %3'ünü oluşturmaktadır.
5 Nisan 2023

Borsa İstanbul'da, yüksek enflasyondan korunmak isteyen tasarruf sahiplerinin ilgisini çeken ve geçtiğimiz yıl rekor kıran yatırımcı sayısı, 20 Ocak tarihi itibarıyla ilk defa haftalık bazda düşüş gösterdi. 11 hafta süren artışın ardından 83 bin kişinin borsadan çıkmasıyla yatırımcı sayısı 3 milyon 892 bin 902'ye geriledi.
22 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 30 Kasım 2023 tarihinde güne 8.007,99 puanla yatay bir başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa yüksek seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda İsrail-Hamas çatışması nedeniyle borsada dalgalanmalar yaşanıyor. Önceki günü 8.009,33 puanla kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe hafif bir düşüşle başladı.
30 Kasım 2023

ABD'de işlem gören iShares MSCI Turkey ETF, BIST 100 endeksine paralel olarak %9'un üzerinde değer kazandı. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Borsa İstanbul'da işlemler durdurulmuş ve sonrasında şirketler hisse geri alımına yönelmişti. Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve Merkez Bankası'nın borsaya yapacağı katkılarla borsada yükseliş bekleniyor. New York ve Londra borsalarında işlem gören Türkiye ETF'leri de bu gelişmelerle birlikte değer kazandı.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirket, kendi hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi. Bu şirketler arasında Sabancı ve Alarko Holding gibi büyük holdingler de yer aldı. Geri alınan hisse miktarları ve fiyat aralıkları şirketlere göre değişiklik gösterdi. İşlemler, şirketlerin piyasa değerlerini desteklemek ve hisse fiyatlarını etkilemek amacıyla yapıldı.
2 Şubat 2023

Ekonomi yönetiminin belli olması sonrası Borsa İstanbul'da pozitif seyir izlenirken, geçen hafta 13 şirket hisselerini geri aldı. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. Şirketlerin geri alım hamleleri devam ediyor. Geri alım yapan şirketler arasında Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi, MLP Sağlık Hizmetleri, Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar, Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret, Türkiye Sigorta, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. bulunuyor.
26 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da ACSEL, BFREN, ERBOS ve INTEM hisseleri 17 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. IHYAY hisselerinde aynı dönemde brüt takas uygulanacak. AYCES ve SNKRN hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması uygulamalarını içeriyor.
18 Ekim 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin netleşmesiyle birlikte piyasalar yeni ekonomi yönetimi ve politikalarına odaklandı. Borsa İstanbul, seçim sonrası haftanın ilk günlerinde yükseliş göstermiş, ancak sonrasında düşüşe geçmiş ve bu haftaya kayıplarla başlamıştır. Investing kaynaklarına göre, altı şirket borsada hisselerini geri almıştır: MLP Sağlık Hizmetleri, Inveo Yatırım, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret, Türkiye Sigorta.
21 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da BJKAS (Beşiktaş), ENSRI ve BAYRK hisseleri için yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. Beşiktaş ve ENSRI hisseleri 26 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. BAYRK hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
28 Aralık 2023

Borsa İstanbul BIST-100 endeksi, seçimlerin ardından dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Bloomberg HT'nin aktardığı bilgilere göre, Borsa İstanbul'da dün en çok değer kazanan hisse senetleri arasında ISKUR, DIRIT, ISATR gibi şirketler yer alırken, en çok değer kaybeden hisse senetleri arasında SAMAT, KZGYO, NTGAZ gibi şirketler bulunuyor. Borsa İstanbul'un günlük başlangıcı ve hisse senedi piyasasının genel durumu hakkında bilgi veriliyor.
4 Ocak 2024

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde dün en çok kazandıran hisseler belirlendi. Bu hisseler arasında CIMSA, YEOTK, ISDMR, SKBNK ve ISCTR yer aldı. BERA dışında ekside olan hisse bulunmuyor. Borsa İstanbul, seçimlerin ardından yükselişini sürdürüyor.
25 Ekim 2023

Investing tarafından 23-27 Ocak haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi ve çıkışı olan hisse senetleri belirlendi. En çok para girişi olan hisseler arasında Anadolu Isuzu, Selçuk Ecza Deposu, Pegasus Hava Taşımacılığı ve Türkiye Petrol Rafinerileri yer alırken, en çok para çıkışı olan hisseler ise Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları, Gübre Fabrikaları, Aksa Akrilik, Migros Ticaret ve Koza Anadolu Metal Madencilik olarak sıralandı.
30 Ocak 2023

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun verilerine göre, Ocak ayı itibarıyla borsada pay senedi yatırımcı sayısı 376 bin 442 kişi azalarak 7 milyon 267 bin 425'e düştü. Son üç ayda borsadan toplamda 1,3 milyon yatırımcının çekildiği belirlendi. Genç yatırımcılar borsadan uzaklaşırken, büyük portföylü yatırımcı sayısında artış gözlendi. Küçük ölçekli yatırımcıların borsadan çekilmesi ise devam etti.
2 Şubat 2024

2008 ekonomik krizini önceden tahmin eden yatırımcı Michael Burry, piyasalara 'Sat' mesajı verdi. Scion Asset Management'ın kurucusu ve 'Big Short' filminde Christian Bale tarafından canlandırılan Burry, Twitter üzerinden yaptığı bu paylaşımı daha sonra sildi. Burry'nin bu mesajı hangi piyasaya yönelik olduğu konusunda tartışmalar var. Daha önce de piyasadaki durumu 2008 krizine benzeterek yorumlar yapmıştı.
3 Şubat 2023

Yurt dışında yerleşik kişilerin 1 Mart haftasında 75,4 milyon dolarlık net hisse satışı yapmasıyla birlikte, son üç haftada toplamda 200 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleşti. Ocak ayında yabancı yatırımcılar 236,5 milyon dolarlık net alım yapmışken, bu satışlar BIST 100 endeksinin 9.400 seviyesinden 8.980 seviyesine gerilemesine neden oldu. Bu durum, borsanın son dönemdeki yükselişinin yabancı yatırımcıların yüklü alımlarından kaynaklandığını gösteriyor.
7 Mart 2024

Yurt dışında yerleşik kişiler, 8 Mart haftasında net olarak 292,9 milyon dolar değerinde hisse senedi satışı gerçekleştirdi. Bloomberg HT'nin Merkez Bankası verilerine dayanarak yaptığı derlemeye göre, son dört haftada yabancılar toplamda 500 milyon dolarlık hisse sattı. Ocak ayında yabancı yatırımcılar 236,5 milyon dolarlık net alım yapmış ve bu alımlar BIST 100 endeksinin 9.400 seviyesine ulaşmasına katkıda bulunmuştu. Ancak, son satışlarla birlikte endeks şu an 8.900 seviyesinde bulunuyor.
14 Mart 2024
İşaretlediklerim