Kızılay Sağlık Grubu'nun İstanbul, Konya ve Kayseri'de işlettiği dört hastane ile Altıntepe ve Bakırköy'deki iki tıp merkezi uzun süreliğine kiralanacak. Kızılay Basın Müşaviri Selahattin Bostan, kiralamaların ardından Kızılay'ın işlettiği herhangi bir hastane veya tıp merkezi kalmayacağını doğruladı. Kiralamalar için Medical Park, Medicana ve Medipol gibi özel sağlık gruplarıyla görüşmeler yapılıyor. Kızılay, kaynaklarını kan torbası üretimi ve yaşlı bakımı gibi stratejik alanlara yönlendirmeyi planlıyor.
6 Haziran 2024

Beyoğlu Belediyesi, hukuki süreç devam etmesine rağmen eski Fransız Saint Joseph Yetimhanesi'nin kapısını kapatarak içeriye giriş çıkışları engelledi. Yıllardır yetimhane binasında faaliyet gösteren kartonpiyer atölyesi sahibi Cemal Cinbiz, binaya girişine izin verilmediği için iki haftadır nöbet tutuyor. Cinbiz, belediye başkanı Haydar Ali Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu. Belediye ekipleri, geçmişte binanın bazı kısımlarını sökmüş ve defterdarlık tarafından kayyım atanmasına karar verilmişti.
26 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören pazarlar beş iş günü için kapatılmıştı. Yarın endeksin açılması beklenirken, bankacılık kaynakları depremin etkisini azaltacak düzenlemelerin yapıldığını ve bu düzenlemelerin yakında açıklanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası düzenlemeleri açıklaması bekleniyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hisse geri alımları için vergi muafiyeti sağlamayı planladığı ve bireysel emeklilik sisteminde yapılan bir düzenleme ile borsaya önemli miktarda fon girişi bekleniyor.
14 Şubat 2023

AKP iktidarı, 2024'ü 'emekliler yılı' ilan ederek emeklilere yönelik çeşitli indirim ve ücretsiz hizmetler sunmaya devam ediyor. Temmuz ayında maaşlarına yapılan yüzde 24,73'lük zammı yeterli bulmayan emekliler için, Kültür ve Turizm Bakanlığı halk plajlarında ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti sunulacağını duyurdu. Ayrıca, emeklilere indirimli sinema bileti, sosyal tesislerde indirim ve KYK yurtlarında belirli tarihlerde ücretsiz konaklama gibi çeşitli avantajlar sağlanıyor.
14 Ağustos 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılının ikinci çeyreğinde turizm gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 artarak 14 milyar 875 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Bu dönemde ülkeyi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşların harcamaları turizm gelirinin yüzde 15,9'unu oluşturdu. Ziyaretçilerin harcamalarının büyük kısmı kişisel harcamalar ve paket tur harcamalarından oluştu. Ayrıca, Türkiye’den çıkış yapan ziyaretçi sayısı yüzde 15 artarak 16 milyon 97 bin 884’e ulaştı.
31 Temmuz 2024

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kira artışlarına yüzde 25 sınırlama getiren uygulamanın geleceği hakkında yaptığı açıklamalar, sınırlamanın kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda belirsizlik yaratmıştır. Bu sınırlama, yüksek kiralar nedeniyle hem kiracıları hem de ev sahiplerini mağdur ediyor. Kiracılar için asıl sorun, gelirlerin düşük kalması ve sıradan bir evin kirasının asgari ücretin üçte ikisini götürmesidir. Alaattin Aktaş, kira sorununun çözümünde orta yol bulunamadığını ve mevcut sınırlamanın bir çözüm üretilmediğinin itirafı olduğunu belirtiyor.
27 Şubat 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'un çeşitli bölgelerinde birçok yol trafiğe kapatılacak. Fatih, Beyoğlu ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede ana arterler ve köprüler kullanıma kapatılacak. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar belirlendi ve duyuruldu. Kapatılacak yollar arasında İstiklal Caddesi, Barbaros Bulvarı ve D-100 gibi önemli yollar bulunuyor.
30 Nisan 2024

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Kızılay'ın, şarkıcı Haluk Levent'in yönetimindeki Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira değerinde çadır sattığı öne sürüldü. Kızılay, bu alışverişi afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak ve çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla yaptığını açıkladı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, Kızılay'ın aynı zamanda stoklarını ve yardımları cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine yönlendirdiğini iddia etti. İskenderun Mimarlar Odası Başkanı, Kızılay'ın çadır taleplerini reddettiğini ve çadır satışı yapmadığını belirtti.
26 Şubat 2023

İbrahim Kahveci, Diyanet'in camilerde rüşvet, devlet malını kötüye kullanma veya çalma gibi yolsuzluklardan bahsetmediğini eleştiriyor. Cemaatler ve tarikatların da bu konuda hassasiyet göstermediğini belirtiyor. Ekonomik verilerin sahte olduğunu ve vergi gelirlerinin enflasyona oranla çok daha fazla arttığını vurguluyor. Kahveci, bu durumu sahte bir cennet olarak nitelendiriyor ve insanların bu sahte cennette gerçek bir cehennem yaşadığını ifade ediyor.
29 Temmuz 2024

Göç İdaresi Başkanlığı, sosyal medyada dolaşan 'İstanbul'da 39 ilçenin yabancıların ikamet izinlerine kapatıldığı' iddialarına karşı bir açıklama yaparak, bu iddiaların doğru olmadığını belirtti. Açıklamada, İstanbul'da sadece 10 ilçenin yeni ikamet izni başvurularına kapalı olduğu ifade edildi. Bu kararın, mekansal yoğunlaşmayı seyreltmek amacıyla alındığı ve İstanbul'da kapalı mahalle sayısının 54 olduğu bilgisi paylaşıldı.
16 Temmuz 2023

Yunuslara Özgürlük Platformu, Marmaris'te bulunan Onmega Yunus Gösteri ve Terapi Merkezi'nin kapatıldığını duyurdu. Bu merkezde kısa süre içinde dört yunusun öldüğü ve kalan iki yunusun Antalya'daki bir yunus parkına satıldığı belirtildi. Kapatılma kararı, yasadışı inşa edilen platformlarla ilgili yetkili kurumların açtığı davanın sonucunda ve artan kamuoyu baskısı sonrasında alındı. Türkiye'de halen sekiz yunus parkı faaliyet göstermekte ve bu sayıyla Avrupa'da en çok yunus parkına sahip ülke konumunda.
15 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kızılay'ın kan bağışlarında yaşanan düşüşün mevcut yönetimle ilişkili olduğunu ve bu yönetimin görevden alınması durumunda bağışların artacağını ifade etti. Kızılay'ın, Kahramanmaraş depremi sonrası çadır ihtiyacını karşılaması gerekirken, çadırları sattığı iddiaları sonrası kan bağışlarında azalma yaşandığı ve stokların asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Muhalefet liderlerinin çağrılarına rağmen kan bağışlarında beklenen artışın sağlanamadığı kaydedildi.
13 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın çadır satışı yapması kamuoyunda tartışma yaratmıştır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu duruma üzüldüklerini belirtmiş ve Kızılay'ın bağımsız bir genel kurulu olduğunu, gerekli tedbirlerin orada alınacağını ifade etmiştir. Kızılay'ın çadır satışı yapmasının yanı sıra kan bağışlarında azalma yaşandığı ve kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğü bildirilmiştir.
17 Nisan 2023

Rahmi Turan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı tasarruf önlemlerinin vatandaşa zarar verdiğini savunuyor. Turan, devlet kurumlarında tasarrufun sadece adının olduğunu ve özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yüksek bütçesiyle dikkat çektiğini belirtiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlar döner sermayesine tahsis edilen bütçenin 80 milyon liradan 200 milyon liraya çıkarıldığı ve bu parayla dini yayınların artırılacağı ifade ediliyor.
18 Haziran 2024

İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, 6 Şubat depremleri sonrasında çıkarılan cumhurbaşkanlığı kararnamesini eleştiren bir bildiri yayımladı. Bildiride, kararnamenin şehir ve bölge planlama bilimini ve mesleğinin birikimlerini göz ardı ettiği ve orta ve uzun vadede sorunlara yol açabileceği belirtildi. Bildirinin yayımlanmasından sonra bölümün web sitesi, 'hukuki veya teknik şartlar' gerekçesiyle erişime kapatıldı. Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından site yaklaşık dört saat sonra tekrar erişime açıldı.
1 Nisan 2023

Borsa İstanbul, Kurban Bayramı nedeniyle 3,5 günlük tatile gireceği için hisse senedi yatırımcıları için nakde dönüş işlemleri konusunda bugün son gün olarak belirtiliyor. Yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 3 Temmuz'da, 26 ve 27 Haziran'da yapılacak işlemlerin takası ise 4 Temmuz'da gerçekleşecek. Arife günü pay piyasaları saat 09:40'ta açılacak ve sürekli müzayede işlemleri 10:00-12:30 saatleri arasında yapılacak, kapanış seansı ise 12:30-12:40 arasında gerçekleştirilecek.
22 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yüksek kiralara karşı yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi. Boş duran evler için ilave vergi ve fahiş fiyat artışlarına ceza gelebileceğini belirtti. Erdoğan, vatandaşların alım gücünü düşürmemek ve enflasyona ezdirmemek için gerekirse ceza uygulamasına da gideceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'da 'hayalet ev' olarak tanımlanan ve kira artışlarını tetikleyen boş evlerin sayısının 400 bin olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile olağanüstü hal ilan edilen illerdeki Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıflara ait taşınmazların şubat, mart ve nisan aylarına ait kira alacaklarından vazgeçilmiştir. Yapılan kira ödemeleri iade veya mahsup edilecek. Kiracılar, kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde sözleşmelerini sonlandırma talebinde bulunabilirler ve bu durumda erken tahliye nedeniyle herhangi bir alacak talebinde bulunulmayacak.
6 Mayıs 2023

Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Bu zam, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023'te otoyol ve köprü ücretlerini artırmama kararını açıklamasının ardından geldi. Yapılan zamla birlikte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden hafif ticari araçların tek yönlü geçiş ücreti 8.5 liradan 15 liraya, Çanakkale Köprüsü'nde otomobillerin geçiş ücreti ise 205 liradan 295 liraya çıkarıldı.
24 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023
İşaretlediklerim