Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde 4 bin 998 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 66 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 352 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalara ilişkin son verileri sosyal medya hesabından paylaştı. Dönüş trafiğinin yoğunlaştığı son günlerde 382 bin 467 araç denetlenirken, 25 bin 215 araca hız ve radar cezası uygulandı.
14 Nisan 2024

İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ELEV Vakfı Okulları’nın mezuniyet töreni sırasında dijital pano devrildi. Olayda altı kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. ELEV Vakfı Okulları’nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı, bir okul müdürü ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
6 Haziran 2024

Çorum'da Başöğretmen İmam Hatip Ortaokulu'nda bir öğrenci fenalaştıktan sonra hastaneye gönderildi. Bu olayın ardından öğrencinin velisi ve yakını, okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve okul görevlisi Mehmet Öztürk'e zincirle saldırdı. Saldırganların yakalanması için çalışmalar devam ederken, yabancı uyruklu D.H.H. ve A.A.M.M. hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı alındı. Başsavcılık, olayla ilgili tüm delillerin toplandığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.
10 Haziran 2024

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde Türkiye genelinde 852 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda beş kişi hayatını kaybederken, 1421 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 407 bin 731 aracın denetlendiğini ve çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle birçok araca işlem yapıldığını belirtti. Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
16 Haziran 2024

Antalya'da bir teleferik kazasında bir kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Bilirkişi raporuna göre, kazaya neden olan direkte yapılan bakım işlemleri kağıt üzerinde gerçekleştirilmiş ve cıvatalar sıkı değildi. Ayrıca, bakım ve denetim işlemlerini yapan firmaların aynı kişiye ait olduğu ve gerekli sertifikalara sahip olmadıkları belirlendi. Kazadan önce teleferikte kıvılcım görüldüğü ve yetkililere bildirilmesine rağmen önlem alınmadığı tespit edildi.
4 Mayıs 2024

Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 68 kişi hayatını kaybetti ve 9 bin 787 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde dün 706 trafik kazası meydana geldiğini, altı kişinin hayatını kaybettiğini ve 1097 kişinin yaralandığını açıkladı. Denetlenen 405 bin 88 araçtan 22 bin 975'ine hız ve radar işlemi, 37 bin 590'ına ise diğer ihlallerden işlem yapıldı.
23 Haziran 2024

Bayram tatilinin altıncı gününde 668 trafik kazası meydana geldi ve 13 kişi hayatını kaybetti, 1133 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk altı gününde toplam 49 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 683 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 22 bin 592 araca hız ve radar işlemi, 39 bin 56 araca ise diğer işlemler yapıldı.
21 Haziran 2024

Bayram tatilinin yedi gününde Türkiye genelinde 62 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti, 8 bin 690 kişi yaralandı. Son 24 saatte 597 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 13 kişi öldü, 1007 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, bayram tatilinin yedinci günündeki kaza ve denetleme verilerini açıkladı. Toplamda 406 bin 165 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle 60 bin 150 araca işlem yapıldı.
22 Haziran 2024

Bayram tatilinin ilk iki gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişi hayatını kaybetti ve 2 bin 716 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 726 trafik kazasının meydana geldiğini, 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1295 kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, 289 bin 700 aracın denetlendiği ve hız ile radar işlemleri dahil olmak üzere toplamda 36 bin 116 araca işlem yapıldığı açıklandı.
17 Haziran 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, hastane personeli ve bağımsız çalışan dört kişi gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Soruşturma, Burdur Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülüyor.
12 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibi, Şırnak'ın İdil ilçesinde bir trafik kazası geçirdi. Kazada bir polis memuru hayatını kaybetti, iki polis dahil olmak üzere toplam üç kişi yaralandı. Olay, Cumhurbaşkanı'nın koruma ekibinin karıştığı bir trafik kazası olarak kayıtlara geçti.
13 Mart 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Patlamanın sanayi tipi tüpün patlaması sonucu gerçekleştiği açıklandı. Olayla ilgili olarak restoran sahibi ve tüpü değiştiren kişi gözaltına alındı. Soruşturma Torbalı Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
1 Temmuz 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin dava, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Davada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 12 sanık yargılanıyor. Sanıklar, bakım ihmalleri ve yetkisiz personel çalıştırma suçlamalarını reddediyor. Kazanın ardından teleferik tesisinin bakımlarının eksik yapıldığı ve bu ihmallerin kazaya davetiye çıkardığı iddia ediliyor.
11 Haziran 2024

Şırnak'ta, Gabar Dağı Pire Tepe mevkisinde bir askeri araç kontrolden çıkarak devrildi. Kazada bir asker olay yerinde hayatını kaybetti ve üç asker yaralandı. Yaralılar Şırnak Şehit Aydoğan Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olan bir asker yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
30 Nisan 2024

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafeye düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'ndeki bir kafede meydana geldi ve saldırıyı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler gerçekleştirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
23 Mayıs 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da Ramazan Bayramı tatili sırasında yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın nedeninin, teleferik direğinin tepesindeki bir vidanın kırılması olduğunu açıkladı. Kazada, devrilen direğe çarpan kabindeki sekiz kişi kayalık alana düşmüş ve yaralılardan biri hayatını kaybetmişti. AFAD Başkanı, kazanın nedenine dair ilk bilgileri paylaşırken, daha detaylı incelemenin adli merciler tarafından yapılacağını belirtti.
13 Nisan 2024

Bayram tatilinin beş gününde toplam 36 kişi hayatını kaybetti ve 6 bin 550 kişi yaralandı. Son 24 saatte 696 trafik kazası meydana geldi, 10 kişi öldü ve 1205 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramın beşinci günündeki kaza ve denetleme verilerini paylaştı. Bayram tatilinin ilk beş gününde toplam 23 bin 219 araca hız ve radar işlemi, 35 bin 990 araca ise diğer işlemler yapıldı.
20 Haziran 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.
2 Nisan 2024

İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir restoranda doğalgaz kaynaklı olduğu belirtilen bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda dört kişi hayatını kaybetti ve 20’den fazla kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Olay, Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi’ndeki bir pastanede saat 15.00’da gerçekleşti.
30 Haziran 2024
İşaretlediklerim