Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremde yıkılan iki binanın müteahhidi olan ve aynı zamanda ilçenin AKP'li belediye başkanı olan Ökkeş Kavak, İslahiye başsavcılığının kararıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Bu olay, depremde yıkılan binaların müteahhitlerine yönelik geniş çaplı soruşturmanın bir parçası olarak görülüyor ve daha önce de aynı soruşturma kapsamında AKP'li belediye meclis üyesi Yunus Kaya tutuklanmıştı.
25 Şubat 2023

Gaziantep'te 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan Gölgeler Apartmanı'nda 21 kişinin ölümüyle ilgili davada müteahhit Mehmet Necati Gölgeler 19 yıl altı ay, mimar İhsan Çeven ise 16 yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar suçlamaları reddetti, ancak mahkeme bilirkişi raporlarına dayanarak cezaları verdi. Ayrıca, bilirkişi raporunda sorumluluğu bulunan diğer kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.
5 Eylül 2024

Ankara'da bir eğlence mekanında 'istek parça' çalmadığı için üç kamu personeli tarafından öldürülen müzisyen Onur Şener'in davasında tanıkların ifadeleri alındı. Tanıklar, olay anını görmediklerini ve tarafların birbirine söyledikleri sözleri duymadıklarını belirtti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Mayıs'a erteledi.
3 Mayıs 2023

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

İsmail Saymaz'ın yazısında, Sinan Ateş suikastını gerçekleştiren tetikçi Eray Özyağcı'yı İstanbul'dan Ankara'ya götüren iki Özel Harekat polisinden biri olan Aşkın Mert Gelenbey'in, suikastın arkasındaki isimlerle olan bağlantıları inceleniyor. Gelenbey'in, Özyağcı'yı çocukluktan tanıdığı ve Turgut Boğaz ile olan ilişkisi detaylandırılıyor. Gelenbey'in, suikastten bir gün önce eşine gönderdiği mesajlar, suikaste para için karıştığına dair ipuçları sunuyor.
6 Haziran 2024

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir evde çıkan yangında bir yaşındaki Zeynep A.'nın cansız bedeni bulundu. Yangından kurtulan baba Mehmet A., yangını uyurken fark ettiğini ve dışarı kaçtığını ifade etti. Anne Hilal A., polis merkezine giderek teslim oldu ve ifadesinde kızını boğarak öldürdüğünü, ardından evi ateşe verip kaçtığını söyledi. Hilal A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
29 Mart 2023

Elazığ Kampüs Açık Cezaevi'ne tel örgüden giren beş kişi, adli suçtan hükümlü Murat Bulut'u ateşli silahla bacağından yaraladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, olayın 5 Temmuz'da gerçekleştiğini ve yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Olayla ilgili olarak Musa Orhan ve ona yardım eden dört kişi tutuklandı.
10 Temmuz 2024

Sinan Ateş davasının dördüncü celsesinde, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ı cinayeti azmettirmekle suçladı. Ayşe Ateş, eşinin kendisine bu iki ismin öldürülmesi için talimat verdiğini söylediğini belirtti. Duruşmada ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü asayiş şube müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte polis tutanağına dair suç duyurusunda bulundu. Duruşma yarın devam edecek.
4 Temmuz 2024

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda asansörün düşmesi sonucu üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Baba Ertaş, Aydın Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaretinde, devlete olan inancını kaybettiğini ve devletin kızına 25 gün bakamadığını ifade etti. Öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve bu durumu birçok kez dile getirdiklerini belirtti. Kazanın ardından öğrenciler tarafından protesto düzenlendi.
26 Ekim 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

Spor Toto 1. Lig'de oynanan Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar sonucu tutuklanan 19 kişiden 18'i serbest bırakıldı. Maç sırasında Altay tribünlerinden atılan fişek sonucu Göztepe taraftarlarından bazıları yaralanmış ve sahaya giren bir taraftar Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmıştı. İzmir başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 28 şüpheliden 19'u tutuklanmış, hazırlanan iddianamede sanıkların eylem planladıkları ve patlayıcı maddeleri stada soktukları belirtilmişti. İddianamede, bir sanık için 'kasten öldürmeye teşebbüs' dahil olmak üzere çeşitli suçlamalar yer alırken, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi 18 sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
21 Ocak 2023

Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Erdinç'in telefonuna el konuldu ve ifade vermesi bekleniyor. Erdinç'in avukatıyla telefonda konuşmasına izin verilmediği bildirildi. Bu olay, son iki günde 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alınan dördüncü kişi oldu.
2 Kasım 2023

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, sokak kedilerine kezzap ve asit döktüğü gerekçesiyle Murat Özdemir isimli şüpheli gözaltına alındı ve tutuklandı. Özdemir, 'ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme, acımasız ve zalimce muamelede bulunma' suçlarından hakimliğe sevk edildi. Şüpheli, tutuklama kararının ardından yaptığı açıklamada, hayvanları ve güvercinleri boğdukları için ve onları etle besleyenlere kızdığı için bu eylemi gerçekleştirdiğini belirtti.
7 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında arama kurtarma çalışmalarını eleştiren tweetler atan siyaset bilimci Özgün Emre Koç, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla gözaltına alındı. Koç, yarın savcılığa sevk edilecek ve bu geceyi emniyette geçirecek. Aynı gerekçeyle gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında da soruşturma başlatılmıştı.
7 Şubat 2023

Eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından yargılanmaktadır. İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can tahliye edilirken, Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Müştekiler arasında ünlü isimler ve banka müşterileri yer almakta, dolandırıcılık iddialarıyla ilgili çeşitli ifadeler mahkemede dile getirilmiştir. Mahkeme, Denizbank'ın davaya katılma talebini reddetti ve duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi.
21 Kasım 2023

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yemişli köyünde yaşayan 92 yaşındaki Gevriye Akgüç, evinin avlusunda silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Akgüç, Avrupa'da yaşadıktan sonra İstanbul'a yerleşmiş ve akrabalarını ziyaret etmek için Midyat'a gelmişti. HEDEP Mardin Milletvekili George Aslan, olayın bilinçli bir cinayet olduğunu ifade etti. Soruşturma devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildiler.
8 Kasım 2023

İzmir'in Konak ilçesinde bir inşaat çalışması sırasında iş makinesinin bitişik apartmanın duvarına zarar vermesi sonucu duvar yıkıldı ve molozlar evin içine girdi. Ev sahibi Türkan Nur Akgün büyük panik yaşadı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Akgün, daha önce de iş makinelerinin dikkatsiz çalışması nedeniyle su borusunun patladığını ve evinin su bastığını belirtti. İnşaat firması ekipleri, yıkılan duvarın onarımı için çalışma başlattı.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim