CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray'da verdiği fotoğrafı görünce şaşırmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşadıkları topraklarda ihanetin de görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde montaj videoları ciddiye almaları gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Erdoğan'la normalleşme görüşmeleri hakkındaki açıklamalarına da değinen Kılıçdaroğlu, demokrasiyi savunanların otoriter yapının mimarıyla tokalaşmak yerine demokrasi için mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.
11 Ağustos 2024

Yozgat Boğazlıyan'da bir köy camisinin minaresinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılım için çağrı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle mitinge katılamadığı ve yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katıldığı belirtildi. Gazeteci İsmail Saymaz, minareden yapılan çağrının içeriğini ve mitinge ulaşım için araçların hareket edeceği saati paylaştı.
27 Nisan 2023

Erzurum'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in başlangıçta sadece su şişesi atıldığını savunmasına rağmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı AKP'li politikacılar İmamoğlu'nu suçladı. Emniyet güçleri saldırıya karıştığı tespit edilen 19 kişiden 15'ini gözaltına aldı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
8 Mayıs 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB'ye başlatılan terör soruşturması hakkında önemli açıklamaların yapılacağını duyurdu. Açıklamaların yarın sabah 10'da yapılacağı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın raporu savcılığa teslim ettiği ve rapordan bazı bölümlerin iktidara yakın gazetelere gönderilerek haberleştirilmesinin istendiği ifade edildi. İmamoğlu'na daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı.
3 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Feshane'de açtığı ve muhafazakar grupların hedef gösterdiği 'Ortadan Başlamak' adlı sergiye soruşturma açılmasına 'utanç verici' diyerek tepki gösterdi. Sergi, 'milli ve manevi hassasiyetler' gerekçesiyle bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' gerekçesiyle saldırıya uğramıştı. İmamoğlu, soruşturmanın 'utanç verici' olduğunu belirtti ve hükümetin içindeki aklı başındaki insanları göreve davet etti.
5 Eylül 2023

Son Fenerbahçe-Trabzonspor maçında yaşanan olaylar ve bu sırasında alınan yetersiz güvenlik önlemleri, TELE1'deki '18 Dakika' programında bir komplo teorisinin gündeme gelmesine neden olmuştur. Programda, bu olayların İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına zarar vermek amacıyla düzenlenmiş bir kumpas olabileceği öne sürülmüştür. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yaptığı açıklamalar da bu kuşkuları güçlendirmiştir.
22 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay'da partisinin belediye başkan tanıtım toplantısında yaptığı ve büyük tepki çeken açıklamalarının arkasında durduğunu belirtti. Erdoğan, hükümetin yerel yönetimlerle işbirliğinin önemine dikkat çektiği ifadeleri üzerine gelen tepkilere Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir törende yanıt verdi. Erdoğan, hükümet olarak tüm belediyelere bütçeden gereken payı gönderdiklerini ve muhalefetin elindeki şehirlerde bakanlıklar aracılığıyla yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, hizmet üretemeyen muhalefet belediyelerini basiretsizlikle suçladı.
6 Şubat 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, muhalefetin depremzedelerin çadırlarını söktüğüne dair iddiaları yalanladı. Öztunç, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Öksüzlü köyünde çadırların CHP'li belediye tarafından toplandığına dair iddiaları reddetti ve çadırları söken belediyenin AK Partili olduğunu ifade etti. Ayrıca, köydeki oyların büyük çoğunluğunun CHP'ye gittiğini belirterek iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.
21 Mayıs 2023

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında Okmeydanı'nda yolu kapatan ekiplere hasta taşıyan aracın geçişine izin verilmesini isteyen bir kişi, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Yıldız'ın Twitter hesabından 'marjinal grupların saldırısı' olarak nitelendirilmesi ve iktidar gazeteleri tarafından 'DHKP-C provokasyonu' olarak gösterilmesinin ardından yaşandı. Gözaltına alınan kişilerden biri, MHP'ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek PKK ile ilişkilendirilmesini reddetti. Gözaltına alınan kişilerden biri serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.
25 Mayıs 2023

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında ve mitinglerinde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK ile video çektiğini ima eden montajlanmış bir görüntüyü gerçekmiş gibi izletti ve anlattı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden 'Montajcı sahtekar' ifadesiyle Erdoğan'a tepki gösterdi ve iftira atıldığını belirtti. TRT yayınında ayrıca muhalefet aleyhine bir video daha gösterildi.
22 Mayıs 2023

Twitter'da 'Ankara Kuşu' adlı hesabı kullanan Oktay Yaşar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi hedef alan paylaşımlar yapmak suçlamasıyla tutuklandı. Ankara başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Yaşar, Soner Hakkı Çoruh ve Yusuf Turan adliyeye sevk edildi ve Ankara 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. Bu olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski korumasının kardeşi Ali Yeşildağ adına açılan ve İnce'yi hedef alan bir hesapla ilgili iddiaların ortaya atılmasının ardından gerçekleşti.
21 Mayıs 2023

Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti PKK ile işbirliği yapmakla suçlamasına karşılık, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde MİT mensuplarını İmralı'ya ve Oslo'ya gönderdiğini belirten eski açıklamalarını içeren bir video yayınladı. Videoda Erdoğan'ın, gerekli gördüğünde bu tür görüşmeleri yapmaya devam edeceğini ifade ettiği sözleri yer alıyor. Saadet Partisi, videoyu sosyal medya üzerinden 'İmralı'yla dirsek temasında olanları unutma!' notuyla paylaştı.
25 Mayıs 2023

DEVA Partisi üyesi Sadullah Ergin, CHP listesinden Ankara milletvekili adayı olarak gösterildiğinde, AKP dönemindeki Balyoz ve Ergenekon süreçlerinde Adalet Bakanı olarak görev yapması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eleştirilerin önyargılardan kaynaklandığını savundu. Ergin ise Gezi olayları sırasında AKP politikalarıyla ters düştüğünü, Ergenekon soruşturmalarının başlamasından önce Adalet Bakanı olduğunu ve Fethullah Gülen ile sınırlı bir temasının geçmişte olduğunu belirtti. Ayrıca, kendisine yönelik tepkileri saygıyla karşıladığını ve siyasi birlikteliği etkilemeye çalışan çevreler olduğunu ifade etti.
13 Nisan 2023

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın adının ve belediye logosunun yer aldığı Türk bayrakları, Fethiye'nin ana caddelerindeki elektrik direklerine asıldı. Bu durum, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na aykırı olduğu için kamuoyunda tepki çekti. Muğla Valiliği, konuyla ilgili adli ve idari işlemlerin başlatıldığını duyurdu.
27 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremde yıkılan iki binanın müteahhidi olan ve aynı zamanda ilçenin AKP'li belediye başkanı olan Ökkeş Kavak, İslahiye başsavcılığının kararıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Bu olay, depremde yıkılan binaların müteahhitlerine yönelik geniş çaplı soruşturmanın bir parçası olarak görülüyor ve daha önce de aynı soruşturma kapsamında AKP'li belediye meclis üyesi Yunus Kaya tutuklanmıştı.
25 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı'nın seçim verileri konusunda manipülasyon yaptığını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışta önde olduğunu açıkladı. İmamoğlu, AA'nın itibarının olmadığını ve geçmiş seçimlerde benzer durumların yaşandığını belirtti. Yavaş ise, ellerindeki verilere göre Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ve umutlu olduklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim