Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde beklenen hava durumu nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı.
4 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Antalya, Hatay, Erzurum, Kars, Malatya, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Şanlıurfa gibi illerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının batı ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
6 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Ardahan ve Kars için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Öğle saatlerinden sonra bu bölgelerde yerel kuvvetli yağış beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
24 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde beş ilde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Bu iller Bingöl, Bitlis, Hakkari, Muş ve Van olarak belirtildi. Yurdun geri kalanında ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.
17 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 8 Nisan Pazartesi günü için yapılan hava durumu değerlendirmesine göre, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, Mardin, Batman ve Siirt illeri için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve çığ tehlikesi konusunda uyarılar yapıldı. Halkın olası ulaşım aksamalarına karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
8 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde ve Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı, diğer yerlerin ise açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
5 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çankırı, Adana ve Hatay illerinde yağışların etkili olacağı belirtildi. İstanbul için ayrıca AKOM tarafından da sağanak uyarısı yapıldı.
15 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Sinop, Zonguldak, Samsun, Trabzon, Artvin, Erzurum ve Kars illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Tahminlere göre, bu bölgelerde yağışlar etkili olacak. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
31 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıya göre, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
9 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında 17 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Aksaray, Niğde, Karaman, Afyonkarahisar, Çankırı, Ankara, Konya, Isparta, Antalya, Adana, Hatay, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Samsun, Trabzon ve Artvin bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
23 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırklareli ve Artvin'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını, Trabzon ve Rize'de ise yerel kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. MGM, yağış şiddetini hafif, orta kuvvette, kuvvetli, çok kuvvetli, şiddetli ve aşırı olarak sınıflandırdı.
8 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, Trakya’da ise 4 ila 6 derece artış öngörülüyor. Yağış beklenen iller arasında Ankara, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Samsun, Sinop, Trabzon, Artvin, Afyonkarahisar, Isparta, Muğla, Hatay, Osmaniye, Ordu, Kars ve Ardahan bulunuyor.
22 Ağustos 2024

Yeni haftada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali olduğu uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerine düşerken, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağışlı bir hafta öngörülüyor.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji, bu uyarıyı 'sarı' kodla yaptı, bu da hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu gösteriyor.
7 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin'in güneyi için 'sarı' kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu bölgelerde öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
15 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Sinop, Amasya, Samsun, Trabzon, Artvin, Ağrı, Erzurum, Kars, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Van, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim