HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'un ikinci sezonu yarın tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yayına girecek. Dizi, ejderhaların hüküm sürdüğü ve siyasi entrikaların yoğun olduğu Westeros'un çalkantılı dünyasında Targaryen hanedanının yükseliş ve düşüşünü konu alıyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Ryan Condal ve oyuncularıyla yapılan röportaj, Kelebek okurları için Barbaros Tapan tarafından kaleme alındı.
16 Haziran 2024

Netflix'in popüler distopik dizisi Black Mirror, altı yeni bölümle 2025'te geri dönüyor. Netflix Türkiye'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruya göre, dizinin yedinci sezonu izleyicilerle buluşacak. Dizinin şimdiye kadar altı sezonu yayınlandı ve her bölümüyle izleyicileri farklı distopik senaryolarla karşı karşıya bıraktı.
15 Mart 2024

'The Last of Us' dizisinin ikinci sezonu, HBO tarafından 2025'te yayınlanacak. İkinci sezon, birinci sezonun sonundaki olayların sonuçlarını ve birkaç yıl sonrasını işleyecek. Pedro Pascal ve Bella Ramsey, dizideki rollerine geri dönüyor. İkinci sezonun hikayesi, oyunun ikinci bölümünü takip edecek ve Abby karakteri önemli bir rol oynayacak. Kaitlyn Dever, Abby karakterini canlandıracak ve yeni sezonda birçok yeni oyuncu yer alacak.
5 Mart 2024

Netflix, Wednesday dizisinin yapım aşamasındaki ikinci sezonunun tanıtım filmini yayınladı. Tanıtım videosunda dizinin başrol oyuncuları ve yapımcı Tim Burton yer alıyor. Catherine Zeta-Jones, yeni sezonun daha büyük ve karmaşık olacağını belirtti. Wednesday'in ikinci sezonu İrlanda'da çekiliyor ve 2025'te yayınlanması planlanıyor.
20 Eylül 2024

‘Dune: Part Two’ filmi, gösterime girdiği dördüncü hafta sonunda da gişede liderliğini sürdürdü ve 38 bin 426 seyirci tarafından izlendi. Böylelikle film, Box Office Türkiye’de dört hafta boyunca zirvede kalmayı başardı ve toplamda 484 bin 210 kişi tarafından izlendi. Listenin ikinci sırasında ‘Kral Şakir: Devler Uyandı’, üçüncü sırada ise ‘Tay 2: Ebabil Takımı’ yer aldı.
26 Mart 2024

Duman, yeni albümünden 'Nerde Benim Kafam' ve 'Kufi' adlı iki şarkıyı yayınladı. Grup, 16 parçadan oluşan yeni albüm kayıtlarını tamamladığını daha önce duyurmuştu. Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas, 2013'teki 'Darmaduman' albümünden beri ayrı ayrı tekliler ve albümler yayınlıyordu. Duman, Instagram hesabında yeni albümün yakında dinleyicilerle buluşacağını belirtti.
24 Haziran 2024

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos ve oyuncu Emma Stone, 'Bugonia' adlı film için üçüncü kez bir araya geliyor. Film, Güney Kore yapımı bilimkurgu komedisi 'Save the Green Planet'in bir uyarlaması olacak ve başrollerde Emma Stone ile Jesse Plemons yer alacak. 'Bugonia'nın yayın hakları Focus Features'a satıldı ve ABD'de Focus Features, uluslararası dağıtımını ise Universal Pictures üstlenecek. Lanthimos ve Stone daha önce 'Poor Things' ve 'Kinds of Kindness' filmlerinde birlikte çalışmıştı.
20 Mayıs 2024

Netflix'in popüler bilimkurgu dizisi Stranger Things'in beşinci sezon setinden kamera arkası görüntüler paylaşıldı. Bu görüntüler, dizinin sekizinci yıldönümünü kutlamak amacıyla yayınlandı ve sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ancak, Will Byers karakterini canlandıran Noah Schnapp'ın İsrail'i destekleyen mesajları nedeniyle bazı hayranlar tarafından eleştirildi. Dizinin beşinci sezonunun yayın tarihi henüz belli değil, ancak gelecek yıl yayınlanabileceği belirtiliyor.
16 Temmuz 2024

Handmaid's Tale dizisinin 6'ncı ve son sezonunun çekimlerine başlandığı duyuruldu. Başrol oyuncusu Elisabeth Moss'un sette çekilmiş bir fotoğrafı, dizinin Instagram hesabından paylaşıldı. Moss, önceki sezonlarda olduğu gibi bu sezonda da hem yönetmenlik hem de oyunculuk yapacak. Dizinin final sezonu 2025 ilkbaharında yayınlanacak.
7 Eylül 2024

Naughty Dog stüdyosunun eş direktörü Neil Druckmann, Last of Us serisinin üçüncü oyunu için bir konseptin kafasında olduğunu belirtti. Bu bilgi, Last of Us: Part II oyununun yapım sürecini anlatan bir videoda paylaşıldı. Druckmann, henüz bir hikaye örgüsü olmadığını ancak serinin devam edebileceğine dair bir konseptin bulunduğunu ifade etti. Serinin ilk iki oyunu büyük beğeni toplamış ve bir dizi adaptasyonu da yapılmıştı.
5 Şubat 2024

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin hayatını anlatacak 'The Greatest' isimli dizi, Amazon Prime'da yayınlanacak. Dizide Muhammed Ali'yi Jaalen Best canlandıracak ve Ali'nin eşi Lonnie Ali de yönetici yapımcı olarak yer alacak. Dizi, Ali'nin bir efsane haline gelmesini sağlayan süreçleri ve kişisel hayatını derinlemesine araştırıyor. Senaryosunu Ben Watkins'in yazdığı dizi, Ali'nin ailesiyle işbirliği içinde çekildi.
12 Temmuz 2024

76. Emmy Ödülleri'nde Japon dizisi Shogun, En İyi Drama Dizisi ödülünü kazanarak İngilizce olmayan ilk yapım oldu. Dizinin başrol oyuncuları Hiroyuki Sanada ve Anna Sawai, drama dalında En İyi Aktör ve En İyi Aktris ödüllerini kazandı. Frederick E.O. Toye, Shogun'un yönetmeni olarak En İyi Yönetmen ödülünü aldı. Komedi dalında The Bear dört ödül kazanırken, mini dizi dalında Baby Reindeer dört ödül aldı.
16 Eylül 2024

Robert Downey Jr., Marvel'ın yeni filmi 'Avengers: Doomsday'de kötü karakter Doctor Doom'u canlandıracak. Bu duyuru, ABD'nin San Diego eyaletindeki Comic-Con fuarında yapıldı. Downey Jr., sahnede maskesini çıkararak hayranlarını şaşırttı ve karmaşık karakterleri oynamayı sevdiğini belirtti. Film, 1 Mayıs 2026'da vizyona girecek.
28 Temmuz 2024
İşaretlediklerim