Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde ve Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı, diğer yerlerin ise açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
5 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli kıyı illerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Manisa, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova ve Çanakkale illeri olumsuz hava koşullarına karşı uyarıldı. Bölge sakinleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, tipi, sel, su baskını, yıldırım ve hortum gibi olası tehlikelere karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
9 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli kar yağışları nedeniyle yedi ile 'turuncu', 18 ile ise 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinde kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın batısı ve Ege'nin batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına öngörülüyor. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.
5 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarılar, rüzgar, gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı beklentileri üzerine yapıldı. Sıcaklıkların batıda mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
20 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz ve Kuzey Ege için fırtına ve sağanak yağış, Doğu Anadolu'daki bazı iller için ise şiddetli yağış uyarısı yaptı. Batı ve doğu Karadeniz'de sabah beklenen fırtınanın öğle saatlerinde etkisini artıracağı, akşam saatlerinde ise etkisini kaybedeceği belirtildi. Ayrıca, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı'da ise yerel kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi.
16 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerini kapsayan 17 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağış beklendiği ve bu durumun ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Ayrıca, batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin dört-altı derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
17 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için yağmur ve rüzgar uyarısı yaparak, yedi il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hatay, İzmir, Manisa, Muğla, Osmaniye, Aydın, Çanakkale, Mersin ve Kahramanmaraş'ta gök gürültülü sağanak yağış; diğer illerde ise rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
16 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 15 iline sarı, 15 iline ise turuncu kodlu yağış uyarısı yayınladı. Uyarıda, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Kuvvetli yağışların Karadeniz Bölgesi, Kocaeli, Bilecik, Yozgat, Sivas, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde; çok kuvvetli ve şiddetli yağışların ise Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde beklendiği ifade edildi. Ayrıca, rüzgarın Marmara'nın kuzeyi, Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli esmesi ve hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde düşmesi bekleniyor.
9 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerini kapsayan 13 il için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.
21 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Balıkesir ve İzmir için turuncu, diğer 20 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Aydın, Muğla ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış; Kastamonu, Kütahya, Sinop, Zonguldak, Düzce, Bolu, Çanakkale, Ordu, Samsun, Bartın ve Karabük'te şiddetli rüzgar bekleniyor. Diğer illerde hem sağanak yağış hem de şiddetli rüzgar öngörülüyor. Vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar konusunda uyarıldı.
29 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz, Sinop, Kastamonu kıyıları, Kayseri, Niğde, Erzincan, Ardahan ve çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Sivas'ın kuzey ve batısı, Erzurum'un kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca Güney ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına esmesi öngörülüyor.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanacak olan kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle 24 il için 'turuncu', 33 il için ise 'sarı kod' uyarısında bulundu. Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz ve bazı illerin çevrelerinde yağışların kuvvetli, Antalya'nın kuzey ve doğusunda ise çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın bazı bölgelerde fırtına şeklinde esmesi ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi bulunması nedeniyle dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.
12 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra güneyden gelen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağını duyurdu. Yağışların, Adıyaman çevreleri, Diyarbakır'ın kuzey ve batısı ile Batman ve Şanlıurfa'nın kuzeyinde şiddetli olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra batıda, pazartesi sabah saatlerinde ise doğuda etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
18 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bulunan bazı iller için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaparak sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli, bazı ilçelerde ve Muğla genelinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca Antalya çevrelerinde de akşam saatlerinden sonra çok kuvvetli yağış tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. İç ve kuzey kesimlerde hava sıcaklığının iki ila beş derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
10 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Haziran tarihli hava durumu raporunda Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, bu bölgelerde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
8 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir, Tekirdağ ve Çanakkale illeri için sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği bildirildi. Ayrıca vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde beklenen kuvvetli sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin'de sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Yer yer çok kuvvetli yağışlar beklendiği belirtilen açıklamada sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
19 Ekim 2023
İşaretlediklerim