CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu iddia etti. Diken'in haberine göre, 2018 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde emniyet birimlerine, sandık sonuçlarını Whatsapp yoluyla iletmeleri için talimat verilmiş. Diyarbakır'dan bir tutanakta sonuçların ıslak imza olmadan işlendiği ve acil durumlar için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün telefon numaralarının yer aldığı görülmüş. Benzer tutanakların ülke genelinde emniyet görevlilerine dağıtıldığı ve sayım bitiminden hemen sonra Whatsapp üzerinden iletilmesinin istendiği belirtilmiş.
3 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kesinleşmeyen ikinci tur seçim sonuçlarına göre yarışı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde tamamladıktan sonra İstanbul Üsküdar'daki evinin bulunduğu Kısıklı semtinde seçmenlere teşekkür etti. Erdoğan, konuşmasında Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, CHP'nin kiralık vekil verdiğini ve seçimde başarısız olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul'un tüm ilçelerine seslenerek, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin LGBT'ci olup olmadığını sorguladı ve Ankara'ya yola çıkacağını, balkon konuşmasını Külliye'de yapacağını belirtti.
28 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin 20 yıllık iktidarında beş farklı sektöre 418 milyar dolar aktardığını iddia etti. Kılıçdaroğlu ve ekibi tarafından hazırlanan rapora göre, bu süreçte kamu zararı 2 trilyon 572 milyar dolara ulaştı. İstanbul'daki imar rantı da dahil olmak üzere, inşaat ve imar, mal ve hizmetler tedariki, enerji, lojistik ve madencilik sektörlerinde haksız kazanç sağlandığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, bu zararın tespiti ve tahsili için öneriler hazırladığını ve hukuki adımların atılacağını ifade etti.
24 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde bira içildiği iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, CHP'den milletvekili aday adayı oldu. Yıldırım, iddiaları yalanladıktan sonra İstanbul Başakşehir'e bağlı bir köye tayin edilmiş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atamasına itiraz ederek dava açmıştı. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi gören ve böbrek nakli bekleyen Yıldırım'a nakil 2022 yılında gerçekleşmiş, bu süreçte CHP lideri Kılıçdaroğlu ve diğer CHP yetkilileri tarafından ziyaret edilmişti.
23 Mart 2023

İstanbul'dan AKP milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güneydoğu'daki HDP'li belediyelerden rahatsız olduğunu ve bu belediyelere kayyım atanması talimatını verdiğini belirtti. Soylu, Erdoğan'ın bu belediyelerin PKK'ya destek verdiği gerekçesiyle rahatsızlık duyduğunu ve kendisine 'derhal görevden alacaksın' dediğini ifade etti. Soylu'nun bu açıklamaları, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra HDP'li bazı belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyım atanması olaylarına ışık tutuyor.
11 Mayıs 2023

CHP Bursa Nilüfer Gençlik Kolları üyesi, ekonomik krize ve hayat pahalılığına tepki olarak 'Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde' yazılı etiketleri market ürünleri üzerine yapıştırırken gözaltına alındı. CHP Bursa Gençlik Kolları, bu eylemin iktidar tarafından gençlerin tepkilerini bastırmak için yapıldığını ve hukuksuz olduğunu belirtti. Bursa Barosu Başkan Yardımcısı da gözaltı kararının hukuksuz olduğunu ifade etti. Daha önce de aynı etiketleri tasarlayan Mahir Akkoyun 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.
11 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen görüşmede, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na 'onursal başkanlık' teklif ettiği ve 'değişim' sürecini birlikte yürütme önerisinde bulunduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun başlangıçta bu öneriye sıcak baktığı ancak sonrasında İmamoğlu'nun etkisinin olmadığı bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) oluşturması, görüşmelerin sonlanmasına neden oldu. Parti içinde bu durumun CHP'yi yerel seçimler öncesi yıpratabileceği ve gerilimi artırabileceği endişesi bulunuyor.
11 Haziran 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya Ereğli'de düzenlenen 'millet buluşmaları' kapsamında yaptığı konuşmada, AKP döneminde sermayeye 418 milyar dolar aktarıldığını iddia etti. İktidara gelmeleri durumunda 100 bin öğretmen atayacaklarını, esnaf bakanlığı kuracaklarını ve çiftçilere yönelik desteklerde bulunacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlere özgürlük vurgusu yaparak, demokrasinin güçleneceğini ve özgürlük alanlarının genişleyeceğini ifade etti.
28 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisini kırsal kesimden yeterince oy alamamalarına bağlamasını eleştirdi. Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, kırsal kesimden oy alan birinin bu şekilde konuşmasının siyasi tükenmişliğin göstergesi olduğunu ve artık kimsenin milleti aşağılayamayacağını belirtti. Ayrıca, 28 Mayıs'ta CHP'nin ideolojisinin sandığa gömüldüğünü ve bir daha iktidara gelemeyeceğini iddia etti.
11 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını engellemeye çalışan iktidara yakın sermaye grupları, Kılıçdaroğlu'nun koordinatör başdanışmanı Erdoğan Toprak'ı 'beşli çete' ile görüştüğü iddialarıyla hedef aldı. Diken, bu iddiaların Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiğini ve Toprak'ın yıpratılmasının planlandığını belirtti. İddiaların kaynağını sorgulayan gazeteciler, iddia edilen görüşme tarihinde Toprak'ın Kılıçdaroğlu ile Giresun'da olduğunu öğrendi. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kurmayının arkasında durduğunu ve operasyonun arkasındaki kişileri bildiğini ifade etti.
23 Mart 2023

Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, eski Sultanahmet Cezaevi'nin mescit olarak kullanılan bölümünde çektiği ve Instagram hesabından 'mutlu yıllar sevgililerim' notuyla paylaştığı fotoğraf nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturmaya tabi tutuldu. Taşpınar, ifadesinde çekim yerinin ibadethane olduğunu bilmediğini ve fotoğrafları korktuğu için kaldırdığını belirtti. Dini değerlere saygı duyduğunu ve böyle bir niyetinin olmadığını ifade etti. İfade işlemleri sonrasında adliyeden ayrıldı.
4 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere 'bedava ev' sözünü eleştirdi. Erdoğan, Hatay'da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini belirtti.
2 Eylül 2023

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis memurlarından aldığı bilgilere dayanarak, emniyet ve jandarma yetkililerinin yedi şehirde personelden seçim sonuçlarını yazılı olarak kendilerine göndermelerini istediklerini öne sürdü. Bakan, Iğdır'da bir polis memurunun kendisine bu yönde talimat verildiğini belirten bir mesaj gönderdiğini ve benzer durumların Bitlis, Mardin, Adana, Muş, Kastamonu ve Diyarbakır'da da yaşandığını iddia etti. Bakan, yetkilileri Anayasa'yı ihlal etmekle ve suç işlemekle suçladı ve polis memurlarına kanunsuz emirlere uymamaları çağrısında bulundu.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde kendisine yönelik hakaret içeren ifadeler nedeniyle açılan soruşturma ve kovuşturmalardan şikayetçi olmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, bu kararı sosyal medya üzerinden duyurdu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla 160 bin soruşturma açıldığı ve bu soruşturmalarda 3 bin 625 kişiye hapis cezası verildiği belirtiliyor.
3 Mart 2023

Odatv'nin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kuzeni Ufuk İnan'ı ve İmamoğlu'na yakın diğer isimleri görevlerinden alarak 'pasif göreve çektiği' iddiasına Kaftancıoğlu Twitter üzerinden yanıt verdi. Kaftancıoğlu, CHP il yöneticilerinin kişilere değil fikirlere yakın olduklarını ve partili kimliklerinin bu fikirlerin temelini oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, iddiaları yalanlayarak, bu tür bir yazının 'Hürrem' imzasıyla beklendiğini ifade etti.
18 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023

CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, parti yönetiminde değişiklikler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide daha geniş kapsamlı bir değişim talep ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun İmamoğlu ve Özgür Özel'i uyardığı ve İmamoğlu'nun genel başkan olamayacağını söylediği açıklamaları tartışma yarattı. Bu tartışmaların ortasında, Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Deniz Demir, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'u, Kuşoğlu'nu eleştiren tweet'leri beğenmesi sebebiyle eleştirdi ve siyasete girmesi gerektiğini ifade etti.
17 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesinin anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Buna karşılık hukukçu Kerem Altıparmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanının geniş yetkileri olduğunu ve kararnameyle cumhurbaşkanı yardımcısının güçlendirilebileceğini, bu durumun anayasaya aykırı olmadığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına geldiği ve kazanılması durumunda iki belediye başkanının geniş yetkilerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı ifade ediliyor.
6 Mart 2023

İsmail Saymaz, Türkiye'de yaşanan çeşitli felaketler ve kazalar sonrasında AK Parti'li yetkililerin genellikle soruşturulmadığını veya tutuksuz yargılandığını belirtiyor. Buna karşın, CHP'li belediye başkanlarının benzer durumlar için haksız yere cezalandırıldığını öne sürüyor. Saymaz, bu durumun çifte standart ve siyasi kararların bir göstergesi olduğunu iddia ederek, adaletin sağlanmadığını ve intikam amaçlı hareket edildiğini vurguluyor.
16 Nisan 2024
İşaretlediklerim