İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak tanımlamasına karşılık vererek, gerçek işgalcinin kendileri olduğunu iddia etti. Akşener, Yıldırım'ı Erzurum'daki işsizlik sorununa çözüm bulmaya davet etti ve hükümetin PKK ve Hizbullah ile ilişkilendirilmesine işaret etti. Ayrıca, ülkenin kavgadan ziyade umut, iş, adalet, hukuk ve istihdam ihtiyacı olduğunu vurguladı.
27 Nisan 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övmek isterken kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu. Yediyıldız, 'Tayyip abinin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım' şeklindeki sözlerinin yerel ifadeler olduğunu ve hakaret içermediğini savundu. Ancak daha sonra sosyal medya hesaplarından bir özür metni yayınladı ve Twitter hesabını kilitledi.
25 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin olarak, partisinin net çizgileri olduğunu ve değişen bir durum olmadığını belirtti. Erdem, siyasette diyalog ve dürüstlüğün önemini vurgularken, terör konusundaki net tavrı hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak ilan edilmesi ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali vermesi sonrasında, Akşener'in CHP-HDP görüşmesine ilişkin yorumları ve Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektup da gündeme geldi.
9 Mart 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Suriyelilere yönelik dört iddia ortaya attı. İddialar arasında Fenerbahçe yardım TIR'ının yağmalanması, Samandağ'da yağmalama yapılması, bir Suriyelinin AFAD görevlisinin telefonunu çalması ve bir kız KYK yurduna Suriyelilerin yerleştirilmesi bulunuyordu. Fenerbahçe Kulübü, resmi kurumlar ve bireyler tarafından yapılan açıklamalarla bu iddiaların asılsız olduğu ortaya konuldu. Özdağ, telefon çalma iddiası çürütüldükten sonra tweet'ini sildi ancak özür dilemedi.
11 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, bu sloganları kınayan ve stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunan spor kulüplerinin yönetim kurullarında AKP ve MHP'li isimlerin bulunduğu ortaya çıktı. Erzurumspor, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Kayserispor, Konyaspor, Alanyaspor, Ümraniyespor ve Afyonspor gibi kulüplerin yönetimlerinde yer alan bu isimlerin, çeşitli siyasi bağlantıları ve görevleri bulunuyor.
28 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Depremle ilgili AFAD verileri ve kendi açıklamaları arasındaki çelişkiye değindi. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Muhalefeti beceriksizlikle suçladı ve askeriye, jandarma, polis hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. İmarla ilgili yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu ve HDP'ye yapılan ziyaretleri eleştirdi. Ayrıca Muharrem İnce'nin açıklamalarına karşılık verdi.
29 Mart 2023

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, İzmir merkezli İzgazete'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında attığı 'Ak-Şener'i iyi bilirdik!' başlıklı manşet için özür beklediğini ifade etti. Çıray, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, siyasi tarihin yanlış yazılmasına izin veremeyeceğini ve Akşener'e iftira edildiğini düşündüğü için özür beklediğini belirtti. Ancak daha sonra bu tweet'ini sildi. İzgazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ise manşetin doğru ve uygun olduğunu savunarak özür talebini reddetti.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ahlaki meşruiyetini tartışmalı bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası sırasında kendisi hakkında yalanlar söylendiğini, iftiralar atıldığını ve sahte videolarla kampanya yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Türkçe bilmeyen yabancıların oy kullanmasının da ahlaki olarak sorgulanması gerektiğini vurguladı.
1 Haziran 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Babala TV'de katıldığı canlı yayında seyircilerin sorularına verdiği tartışmalı yanıtlar sonucu tepki topladı. İnce'nin, bir seyircinin eşinin AKP döneminde yükselen bir şirkette yönetici olduğuna dair soruya 'madara olun diye' yanıt vermesi ve diğer seyircilere sert tepkiler göstermesi üzerine bazı seyirciler salonu terk etti. İnce, bir seyirciyi FETÖ ile ilişkilendirmekle suçladı ve partisinden milletvekillerinin devamsızlığına dair bilgi veren bir seyirciye 'sıfır' diyerek tepki gösterdi.
14 Nisan 2023

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi, LGBTİ+ haklarına destek verdikleri ödül konuşmaları nedeniyle sanatçılar Melike Şahin ve Mabel Matiz'in konserlerini iptal etti. Mabel Matiz, ödülünü Türkiyeli LGBTİ+ bireylere ithaf etmiş, Melike Şahin ise toplumsal özgürlüklerle ilgili umut dolu bir konuşma yapmıştı. Şahin'in bu konuşmasının ardından AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi de sanatçının konserini iptal etmişti. Ayrıca, benzer bir durum Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanmış ve Melek Mosso konserini iptal etmeyen AKP'li belediye başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medya baskıları sonucu istifa etmişti.
18 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilere yönelik bir video paylaşmasına tepki gösterdi. Erdoğan, Ankara'daki bir mitingde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun videosunu eleştirdi ve CHP'nin marjinal grupların, LGBT savunucularının ve mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların öncüsü haline geldiğini iddia etti. Ayrıca, Erdoğan, Alevilere ve diğer her türe saygı duyduklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun Aleviliğini ilan etmesine gerek olmadığını ifade etti.
30 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda Türk vatandaşları için 'locals' yani 'yerel halk' demesini eleştirdi. Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında bu ifadeyi kullanarak Türk milletini değersizleştirdiğini ve son dönemde yaşanan skandalların sorumlusu olarak gösterdi. Ayrıca, DEM Parti'yi de hedef alarak, bölücü faaliyetlerle mücadele etmek için daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
22 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Amedspor hakkındaki olumsuz ifadelerine karşılık vererek Amedspor'un varlığını ve devam edeceğini belirtti. Bahçeli, Bursaspor taraftarlarını selamlayarak Amedspor'un adının geçmemesi gerektiğini ifade etmişti. Buldan, Amedspor'a yapılan saldırıyı kınayarak, takımın yalnız olmadığını ve seçimlerde Bahçeli'nin partisinin gideceğini iddia etti.
7 Mart 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Tayyip abinin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım' şeklinde bir ifade kullanarak sosyal medyanın gündemine oturdu. Yediyıldız, bu ifadesinin yerel bir deyim olduğunu ve hakaret içermediğini, yöresel olarak kullanılan normal bir ifade olduğunu belirtti. Ayrıca, bu ifadeyi kullanarak herhangi bir şey elde etme düşüncesinin olmadığını ve memleketi satmadığını, kimseye hakaret etmediğini ifade etti.
24 Ocak 2023

Rap sanatçısı Sercan İpekçioğlu, bilinen adıyla Ezhel, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla HÜDA-PAR'ın dört vekilinin Meclis'e girmesine ve parti yetkililerinin açıklamalarına tepki gösterdi. HÜDA-PAR Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısının sözlerini eleştiren İpekçioğlu, kendisine yönelik çifte standartları ve 'terörist' ithamlarını dile getirdi. İpekçioğlu, içinde biriken öfkeyi ifade ettikten sonra artık siyasi paylaşımlar yapmayacağını duyurdu ve kişisel odaklanacağını belirtti.
16 Mayıs 2023

Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, şarkıcı Demet Akalın'ın AKP mitinginde konser vermesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sanatçıların istedikleri yerde sanatlarını icra etme özgürlüğüne sahip olmaları gerektiğini belirtti ve bu tür eleştirilerin AK Parti'nin diline ait olduğunu ifade etti. Demet Akalın ise Kılıçdaroğlu'nun bu yorumuna kalp emojisiyle karşılık verdi.
13 Mayıs 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ve gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz ile arasının açıldığını ifade etti. İnce, bu kişilere mesajlar göndererek siyasetten anlamadıklarını ve kendisine oy veren kitleler hakkında yanlış bilgilendirdiklerini öne sürdü. Bu durum, İnce'nin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen seçimin ikinci tura kalabileceği ve İnce'nin adaylıktan çekilmesi yönünde artan kamuoyu baskısının bir parçası olarak görülüyor.
16 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki göçmen sorunu ve Hizbullahçılar üzerinden iktidarı eleştiren bir video yayınladı. Videoda, sınırların korunamaması, kadınlara yönelik şiddet, deprem yönetimi, etnik ve dini gruplara yönelik ayrımcılık, FETÖ ile eski ilişkiler ve ordunun durumu gibi konulara değinerek hükümetin politikalarını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.
17 Mayıs 2023
İşaretlediklerim