Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerin 11,83 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Kuzey Anadolu Fayı (KAF) zonunda olduğunu ve bu bölgede KAF'ın büyük ölçüde kırılmış ve enerji boşaltmış olduğunu belirterek, halkın telaş yapmaması gerektiğini ifade etti. Görür, bu açıklamayı Twitter hesabı üzerinden yaptı.
2 Nisan 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay merkezli yaşanan iki depremin ardından, Adana ve Bingöl bölgesinde beklenen depremlerin tetiklenmiş olabileceğini ifade etti. Daha önce Hatay'daki ölü fay kesimlerinde stres transferi olabileceğini belirten Görür, bu akşamki depremin bekledikleri deprem olduğunu söyledi. Doğu Anadolu fayının enerjisini büyük ölçüde boşalttığını, ancak Adana'da ve Bingöl Karlıova'da deprem beklentisi olduğunu ve bu bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
20 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) ve Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, İç Anadolu bölgesinde yakın gelecekte benzer büyüklükte depremler olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. GFZ yetkilisi Prof. Marco Bohnhoff, afet bölgelerindeki 'platolardaki stresin yeniden dağılımı' nedeniyle yeni depremlerin olabileceğini belirtti. Bohnhoff, İstanbul'daki bir depremi etkileme ihtimalinin zayıf olduğunu ve mevcut erken uyarı sistemlerinin bu tür büyük depremlerde yeterince etkili olamayacağını ifade etti.
8 Şubat 2023

Gaziantep'te 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hatay Valisi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ölü ve yaralıların olduğunu doğruladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını açıkladı. Yıkılan binaların olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Anagold altın madeni, aktif bir fay hattı üzerine kurulu ve büyük bir deprem riski taşıyor. Madende 66 milyon ton kimyasal içeren bir atık havuzu bulunmakta ve bu havuz Fırat Nehri'ne çok yakın. Prof. Dr. Naci Görür ve Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgede büyük bir deprem beklendiğini ve bu durumun ciddi riskler taşıdığını belirtiyorlar. Maden daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmiş ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından cezalandırılmıştı. Ancak maden, gerekli iyileştirmeler yapıldığını iddia ederek faaliyetlerine devam etmek için bakanlıktan onay almış.
25 Şubat 2023

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin ardından Arap Levhası'nın kuzeye doğru itilmiş olabileceğini ve bu durumun Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Hakkari illerinde depremlere neden olabileceğini belirtti. Görür, bu tahminlerinin kesin olmadığını, farkındalık yaratmak amacıyla paylaştığını ifade etti. Ayrıca yerel yönetimlere deprem dirençli yerleşim alanları oluşturma çağrısı yaptı.
28 Haziran 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, 7 Kasım'da Marmara Denizi'nde meydana gelen ve AFAD tarafından 4,1, Kandilli Rasathanesi tarafından ise 4,5 büyüklüğünde ölçülen depremin, beklenen Kuzey Anadolu Fayı'nın (KAF) kuzey kolunda olmadığını açıkladı. Görür, depremin Erdek kuzeyinden geçen ve normal atım bileşeni olan güney kolunda gerçekleştiğini ve bu depremin bir öncü deprem olduğunu söylemenin spekülasyon olacağını Twitter hesabından duyurdu.
8 Kasım 2023

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve 10 il bu doğal afetten etkilendi. Resmi verilere göre 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı. Depremzedeler, yardım ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını ve insanların arabalarında veya dışarıda beklediğini ifade etti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verdiği bilgilere göre deprem Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta hissedildi ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor.
6 Şubat 2023

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yerel saat ile 11:36'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD'ın internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre depremin merkez üssü Kırıkhan ilçesi olarak belirlendi ve sarsıntının 7,88 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi.
7 Mayıs 2023

Hatay, Defne ve Samandağ merkezli iki depremle sarsıldı. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, insanların çadır eksikliği nedeniyle hasarlı evlerine girmek zorunda kaldığını ve bu durumun ölümlere yol açabileceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde 213 kişinin yaralandığını ve üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Eryılmaz, daha önce hasar gören binaların yıkıldığını ve çadır ihtiyacının acilen karşılanması gerektiğini vurguladı.
20 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu Hatay'ın Antakya ilçesi ağır hasar gördü. Diken tarafından görüntülenen yıkıntılarda birçok bina yıkılmış veya hasar görmüş durumda. Resmi yardım ve arama kurtarma ekiplerinin henüz ulaşamadığı bölgelerde vatandaşlar kendi imkanlarıyla enkaz altında kalan yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. 7 Şubat itibariyle ölü sayısı 3 bin 432, yaralı sayısı 20 bin 534 ve yıkılan bina sayısı 5 bin 775 olarak açıklandı.
7 Şubat 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl-Karlıova arasında ve Maraş fayı nedeniyle Hatay ve Adana havzasında deprem riskine dikkat çekti. 1766'dan beri bölgede büyük bir deprem olmadığını belirterek, bu bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İstanbul'da beklenen depremle ilgili endişelerini yineleyerek, bilimsel araştırmaların İstanbul'da zamanın yaklaştığını gösterdiğini ve 30 yıl içinde beklenen depremin 23 yılının geçtiğini ifade etti. Görür, İstanbul'da beklenen maksimum 7,5 büyüklüğündeki depremin, Maraş'taki depremlerden daha küçük olmasına rağmen, potansiyel hasarın daha fazla olabileceğini belirtti.
9 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, telekomünikasyon şirketlerinin bir aylık süre için görüşmeleri ücretsiz sağlayacağını duyurdu. AFAD, 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini ve 147 bin 934 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Adıyaman'da yıkılan binaların müteahhitleri, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Hatay Havalimanı'nın onarımı tamamlandı ve uçuşlar yeniden başladı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, yedi aylık Hamza bebek enkaz altından kurtarıldı.
12 Şubat 2023

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremle ilgili olumsuz bir durum rapor edilmezken, Prof. Dr. Naci Görür Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla depremin özel bir anlam taşımadığını ifade etti. Görür, Marmara Denizi dışında İstanbul'da karada daha önce de depremler olduğunu ve bunların Kuzey Anadolu Fay Zonu'na bağlı küçük faylar üzerinde meydana geldiğini belirtti.
5 Şubat 2023

Kütahya'nın Gediz ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin 9,81 kilometre derinlikte olduğu belirtildi. Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, Gediz Fay Zonu üzerinde 1970 yılında 7,1 büyüklüğünde bir deprem olduğunu ve bu depremde 1086 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
28 Eylül 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybı sayısının 76'ya ulaştığını duyurdu. Yerel saatle 7:05'te yapılan açıklamada 6 binanın yıkıldığı ve 79 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 7,6 büyüklüğünde ve farklı derinliklerde bir deprem olduğunu duyurdu. AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Orhan Tatar, bu sarsıntının artçı olmadığını, yeni bir deprem olduğunu belirtti. Aynı günün sabahında Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde başka bir deprem meydana gelmiş ve Türkiye'nin birçok ilinde hissedilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 912'ye yükseldiğini açıkladı.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta Türkiye'nin güneyinde meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, Hatay şehir merkezinde sekiz ceset saatlerce kaldırılamadan yol kenarında bekletildi. Polis, şehrin birçok yerinde cesetlerin olduğunu ve kaldırma çalışmalarına yetişemediklerini belirtti. Hatay, depremden en çok etkilenen iller arasında yer alıyor ve ilk 24 saatte yeterli arama kurtarma faaliyeti yapılamadığı bildiriliyor. The Economist dergisinin Türkiye temsilcisi Piotr Zalewski, Hatay'daki durumu 'apokaliptik' olarak nitelendirdi.
7 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4.17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonucunda 18 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını, ayrıca 60 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Şanlıurfa Valisi Ayhan, 15 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını belirtti.
6 Şubat 2023

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre deprem 8 kilometre derinlikte gerçekleşti. Hatay Valiliği, depremle ilgili herhangi bir olumsuz durumun olmadığını ve durumun ekipler tarafından takip edildiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. Vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletildi.
9 Kasım 2023
İşaretlediklerim