Kuzey Kıbrıs, sahte üniversite diploması skandalıyla sarsılıyor. Ulusal Birlik Partisi'nin eski milletvekili ve bir dönem eğitim bakanlığı yapmış Kemal Dürüst, sahte belge düzenleme ve sahtekarlıkla para temini gibi suçlamalarla tutuklandı. Bu olay, KKTC'de daha önce de benzer bir tutuklama ile gündeme gelmişti. KKTC'de son dönemlerde üniversite enflasyonu ve sahte diplomalar ciddi bir sorun olarak öne çıkıyor.
23 Şubat 2024

ABD'de Columbia Üniversitesi'nde başlayan Filistin yanlısı protestolar, 108 öğrencinin tutuklanmasıyla daha da büyüyerek 30 üniversiteye yayıldı. Protestolar, Columbia Üniversitesi Rektörü Nemat Shafik'in polisi harekete geçirme kararı sonrası sertleşti. Ülke genelindeki gösterilerde 550'den fazla protestocu gözaltına alındı. Amerikan Senatosu'ndan Cumhuriyetçi bir grup, protestoların ele alınması için Başsavcıya çağrıda bulundu.
26 Nisan 2024

NASA, resmi sosyal medya hesabından yanlışlıkla paylaşılan 'tehlike' mesajının eğitim simülasyonuna ait olduğunu açıkladı. Videoda, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bir astronotun hayatta kalma şansının zayıf olduğu belirtiliyordu. Bu durum, uzayda olası bir acil durum spekülasyonlarına yol açtı, ancak NASA ve SpaceX, ISS'deki tüm mürettebatın güvende olduğunu doğruladı. Mesajın, astronotların ve yer ekiplerinin çeşitli senaryolar için eğitim aldığı bir simülasyondan yanlışlıkla yönlendirildiği belirtildi.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim