Aydın'ın Didim ilçesinde orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme uçağı, Bafa Gölü'ne sert iniş yaparak battı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığını açıkladı. Uçaktaki üç görevlinin sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.
14 Haziran 2024

Hatay’ın Antakya ilçesinde ormanlık bir alanda yangın çıktı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına yedi arazöz ve dört su tankeri ile müdahale ediliyor. Muğla’da ise 350 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alanın yandığı belirtildi.
11 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sıcak ve rüzgarlı hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Türkiye genelinde orman yangını riskinin yüksek olduğunu belirtti. Vatandaşlara, özellikle 11.00 ila 16.00 saatleri arasında kapalı alanlarda kalmaları tavsiye edildi. İstanbul'da ormanlık alanlara giriş yasaklanırken, Ankara'da da ormanlara giriş 30 Eylül'e kadar yasaklandı. Hafta boyunca sıcaklıkların nemle birlikte 28 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.
26 Haziran 2024

Muğla'da 2024 yılında çıkan 385 yangında toplam 1400 hektarlık tarım ve orman alanı zarar gördü. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaz aylarında artan orman yangınlarıyla mücadele ettiklerini ve yangınların büyük kısmının ekiplerin etkin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Yanan alanların rehabilitasyonu için Orman Bölge Müdürlüğü hızlı bir planlama sürecine girmiştir.
12 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınların ardından yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yangında toplam 15 bin dekar tarım alanı yandı ve 1000 hayvan telef oldu. Diyarbakır’da 7 bin 900, Mardin’de ise 7 bin dekar tarım alanı zarar gördü. Yangın, yerleşim alanlarına da sıçrayarak 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
23 Haziran 2024

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında çıkan yangında 440 konuttan oluşan bir sitenin tahliye edildiğini açıkladı. Yangının, bölgedeki kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların neden olduğu belirtildi. Elban, yangının sıcak hava, kuraklık ve şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığını ve ekiplerin yangının siteye ulaşmaması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Ayrıca, Karşıyaka ilçesi Yamanlar ve Menderes ilçesindeki yangınlara müdahalenin sürdüğünü belirtti.
18 Ağustos 2024

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün makilik alanda çıkan yangın, gece boyunca karadan ve sabahın ilk ışığıyla helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangının ardından başlatılan çalışmalar sonucunda, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
24 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limanda çıkan yangın, üç gün süren müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü ve Rusya'dan gelen iki yangın söndürme uçağı, gemiler ve yer ekiplerinin katkılarıyla yangın büyük ölçüde söndürüldü. Hasar gören konteynerler iş makineleriyle yangın sahasından çıkarıldı ve soğutma çalışmaları sürdürülüyor.
9 Şubat 2023

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir fabrikada çıkan ve bitişik tesislere yayılan yangın kontrol altına alındı. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tesiste çıkan yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale etti. Yaklaşık 110 dönümlük alanda 10 civarında fabrikayı etkileyen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.
2 Ağustos 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Üç gün önce çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürdürülüyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
26 Temmuz 2023

AFAD Başkanı Okay Memiş, Türkiye'de son 10 gündür devam eden orman yangınlarının yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğunu belirtti. Yangınlara 5 bin 901 personel ve 99 hava aracı dahil olmak üzere geniş bir ekipmanla müdahale edildi. İzmir, Manisa ve Aydın'da toplam 142 yapı yangınlardan etkilenirken, 4 bin 700 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Yangınların neden olduğu hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
19 Ağustos 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Kazdağları'nda bir orman yangını çıktı. Yangın, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü Küçükkuyu Şefliği Nusratlı rampaları mevkisinden gelen duman ihbarı üzerine tespit edildi. Çanakkale, Bayramiç ve Edremit'te konuşlu helikopterler ve Edremit'te bulunan dört uçak ile Ayvacık ve çevre işletmelerdeki kara ekipleri yangın alanına sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
7 Eylül 2023

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki Hayriye köyünde ormanlık alanda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alevlerin karadan ulaşımın zor olduğu bir bölgede çıkması nedeniyle ekipler müdahalede zorlanıyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangına bir helikopterle müdahale edildiğini ve ikinci bir helikopterin takviye istendiğini belirtti.
5 Ağustos 2024

Adıyaman'ın Karadağ mevkiinde bir orman yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Adıyaman Orman Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi'ne bağlı ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.
5 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın, çeşitli müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yangının kontrol altına alındığını açıkladığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de yangının kontrol altına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemedi.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Kararı ile Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun illerinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre, orman sınırları dışına çıkartılan alanların en az iki katı kadar devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar orman oluşturmak amacıyla kullanılacak. Bu taşınmazlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek.
2 Ağustos 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili olarak Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması için suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Adana'nın Kozan ilçesindeki Köseli Mahallesi'nde gece başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, üç helikopter, iki uçak, 50 arasöz ve su tankı, beş iş makinası ve çok sayıda personel ile yangına müdahale ediyor. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti.
29 Temmuz 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023
İşaretlediklerim