81 yaşındaki Beatles üyesi Paul McCartney, 1963 yılında kendisine aşkını ilan eden bir hayranına 60 yıl sonra Instagram üzerinden bir video ile yanıt verdi. McCartney, hayranının o dönemde verdiği röportaj görüntülerini paylaşarak, 'Brooklyn'den Adrienne, eğer dinliyorsan, Liverpool'dan Paul McCartney de seni seviyor' dedi ve New York'ta düzenlediği bir fotoğraf sergisine hayranını davet etti.
7 Mayıs 2024

Raye, BRIT Ödülleri'nde yedi ödülden altısını kazanarak Harry Styles, Adele ve Blue gibi isimlerin rekorunu geçti ve yılın söz yazarı ödülünü alan ilk kadın oldu. Sanatçı, ödüllerini alırken büyükannesi Agatha'ya teşekkür etti ve plak şirketi tarafından yıllarca reddedildikten sonra özgür kaldığını ve şarkılarını kendisi yayınlamaya başladığını belirtti. Ayrıca, Dua Lipa en iyi pop sanatçısı, Kylie Minogue küresel ikon ödülünü aldı ve SZA en iyi uluslararası sanatçı ödülünü kazandı.
3 Mart 2024

Tayland’ın merkezindeki Ayutthaya Fil Sarayı ve Royal Kraal'da 36 yaşındaki Asya fili Chamchuri, nadir görülen bir olayla ikiz doğurdu. İlk yavru doğduktan sonra bakıcılar ikinci bir yavrunun daha doğduğunu fark etti. İkinci doğum sırasında anne fil paniğe kapıldı ve bakıcılar müdahale etmek zorunda kaldı. Bu olay, Tayland'da filler kutsal kabul edildiği için büyük ilgi gördü ve ikizler sosyal medyada canlı yayınlarla tanıtıldı.
15 Haziran 2024

Pablo Picasso ile 10 yıllık birlikteliğin ardından ayrılan ve sanat dünyasında dışlanan Françoise Gilot'un eserleri, Paris'teki Picasso Müzesi'nde sergilenecek. Gilot, Picasso'nun baskılarına rağmen ABD'de başarılı bir kariyer yapmayı başardı. Picasso Müzesi'nde Gilot'a adanmış bir oda açılması, Fransa'daki kamu koleksiyonlarında sınırlı yer bulmasının değişmesi umuluyor. Gilot'un eserleri yıl sonuna kadar müzede ziyaretçilere açık olacak.
16 Mart 2024
İşaretlediklerim