Forbes'in sıralamasına göre, 2024'te en fazla kazanan 10 sporcu, toplamda 1,38 milyar dolar kazanarak geçen yılın rekorunu geride bıraktı. En fazla kazanan sporcu, 260 milyon dolarla Cristiano Ronaldo oldu. İlk 10'da futbol, basketbol ve golf gibi farklı spor dallarından sporcular yer aldı. Bu sıralama, sporcuların 1 Mayıs 2023 ile 1 Mayıs 2024 arasındaki kazançları baz alınarak oluşturuldu.
19 Mayıs 2024

Dünyadaki servetin yüzde 47,5’i, yani 213 trilyon dolar, yetişkin nüfusun sadece yüzde 1,5’inin elinde bulunuyor. En fazla milyonerin yaşadığı ülke ABD iken, Çin, Britanya, Fransa ve Japonya onu takip ediyor. Türkiye’de dolar milyoneri sayısının 2028’e kadar yüzde 43 artarak 87 bin 77’ye ulaşması bekleniyor. Küresel servet geçen sene dolar bazında yüzde 4,2 arttı ve serveti 1 milyon doları aşan yetişkinlerin oranı 2000 yılından bu yana üç katına çıktı.
29 Temmuz 2024

Kanadalı müzisyen Grimes, yapay zeka teknolojisi kullanılarak kendi sesiyle üretilen başarılı şarkılar için telif hakkını paylaşmaya hazır olduğunu açıkladı. Bu açıklama, Drake ve The Weeknd gibi sanatçıların seslerinin yapay zeka ile taklit edilerek oluşturulan şarkıları müzik platformlarından kaldırtmalarının ardından geldi. Grimes, Twitter hesabında yapay zeka ile sesini kullanarak başarılı bir şarkı yapanlara telif ücretinin yarısını vermeyi teklif ettiğini duyurdu ve bu konuda iş birliği yapmaktan çekinmeyeceğini belirtti.
1 Mayıs 2023

ABD'nin popüler şarkıcılarından Taylor Swift, başkanlık münazarasının hemen ardından Kamala Harris'i desteklediğini açıkladı. Swift, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, Harris'in haklar ve davalar için mücadele eden bir savaşçı olduğunu belirtti. 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Harris ve yardımcı adayı Tim Walz'a desteğini ifade eden Swift, seçmen kaydına ve erken oylamaya ilişkin bilgileri de paylaşacağını söyledi.
11 Eylül 2024

Rapçi Nicki Minaj, Titanik enkazına turistik amaçla sefer düzenleyen ve beş kişinin ölümüne neden olan 'Titan' denizaltısına kişi başı 250 bin dolar ödenmesini eleştirdi. Minaj, bu durumu eleştirerek, bazı insanların hayatları boyunca çalışmalarına rağmen 250 bin dolar biriktiremediğini ve bu paranın bir denizaltıya atlayıp, içerisindeki hemen hemen herkesin öldüğü bir geminin enkazını görmeye gitmek için harcandığını belirtti. Minaj'ın bu sözleri bir kesimin tepkisini çekerken, bir kesim de Minaj'a hak verdiğini belirtti.
25 Haziran 2023

Eminem, son stüdyo albümü The Death of Slim Shady (Coup de Grâce) ile Billboard 200 listesinde 11’inci kez 1 numaraya yükseldi ve albümü 2024’ün en çok satan rap albümü oldu. Bu başarı ile Eminem, Bruce Springsteen, Barbara Streisand ve Kanye West ile birlikte Billboard 200’de en çok 1 numaraya yerleşen beşinci sanatçı oldu. Eminem’in geri dönüşü, rap dünyasındaki yerinin sarsılmaz olduğunu gösterdi.
22 Temmuz 2024

Microsoft, 3,085 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olarak sıralamada zirveye yerleşti. Apple, 2,889 trilyon dolarlık değeriyle ikinci, Saudi Aramco ise 2,039 trilyon dolarlık değeriyle üçüncü sırada yer aldı. Nvidia, yapay zeka teknolojilerindeki etkisiyle son bir buçuk ayda hisse değerini yüzde 45 artırarak dikkat çekti. Listede teknoloji, enerji, finans ve sağlık sektörlerinden şirketler yer alıyor.
13 Şubat 2024

Britanyalı rock grubu Queen, tüm albüm haklarını 1,27 milyar dolar karşılığında Sony Music'e devredecek. Anlaşma, Brian May ve Roger Taylor'ın canlı performanslarını kapsamıyor. ABD ve Kanada'daki müzik haklarıyla ilgili belirsizlik sürerken, bu hakların Disney'de kalması bekleniyor. Sony, Universal ile mevcut dağıtım anlaşmasının 2027'de sona ermesinin ardından ABD ve Kanada dışındaki tüm bölgelerde Queen'in haklarına sahip olacak.
20 Haziran 2024

Sportico.com tarafından yayınlanan en çok kazanan atletler listesine göre, Michael Jordan 3,3 milyar dolarla en üst sırada yer almakta. Onu 2,5 milyar dolarla golfçü Tiger Woods takip etmektedir. Listede ayrıca Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Christiano Ronaldo, LeBron James, Lionel Messi, Floyd Mayweather, Roger Federer ve Phil Mickelson gibi isimler de bulunmaktadır. Sporcuların büyük kazançlarının bir kısmı reklam ve sponsorluk anlaşmalarından gelmektedir.
9 Mart 2023

MTV Avrupa Müzik Ödülleri (EMAs), İsrail-Hamas savaşı nedeniyle önümüzdeki ay yapılacak töreni iptal etti. Tören, Thirty Seconds To Mars, BTS’den Jung Kook ve Renée Rapp’ın katılımıyla 5 Kasım’da Paris’te gerçekleştirilecekti. İptal kararının, tören için dünyanın dört bir yanından gelen binlerce çalışan, ekip üyesi, sanatçı, hayran ve iş ortakları için tedbir amacıyla alındığı belirtildi. Taylor Swift, bu yıl da yedi ödülle en çok aday gösterilen isim olurken, Olivia Rodrigo ve SZA altışar ödülle ikinci sırada yer aldı.
20 Ekim 2023

ABD'li teknoloji devi Apple, piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olmaya devam ediyor ve piyasa değeri yeniden 3 trilyon doların üzerine çıktı. Dünya genelinde 1 trilyon dolar değerlemeyi aşan altı şirket bulunmakta ve bunların beşi ABD merkezli. İlk ondaki diğer şirketler arasında Microsoft, Suudi Aramco, Alphabet, Amazon, NVIDIA, Berkshire Hathaway, Meta Platforms, Tesla ve TSMC yer alıyor.
3 Temmuz 2023

Twitter, Aralık 2022'de başlattığı ve 20 Nisan'da ödeme yapılmayan mavi tikleri kaldırdığı paralı mavi tik uygulamasında geri adım attı. BBC'nin haberine göre, bir milyondan fazla takipçisi olan bazı hesapların mavi tik rozetleri, ödeme yapılmadan yeniden etkinleştirildi. Beyonce, Harry Kane ve Victoria Beckham gibi ünlüler ile BBC News Twitter hesabı rozetlerini geri aldı. Türkiye'den Vedat Milor da ödeme yapmadan mavi tikini geri alan isimler arasında yer alıyor. Bazı siyasilerin ve diğer tanınmış isimlerin mavi tikleri ise hala geri verilmedi.
23 Nisan 2023

Uzun yıllardır devam eden 'Kim Milyoner Olmak İster' adlı yarışmanın son bölümünde Rabia Birsen Güvercin, bir milyon TL'lik soruyu doğru bildi ve büyük ödülün sahibi oldu. Soru, Türkiye'deki 81 ilin adında hangi harfin diğerlerinden daha az bulunduğu üzerineydi ve doğru cevap 'V' harfiydi.
11 Eylül 2023

Kanadalı pop yıldızı Justin Bieber, 31 Aralık 2021 öncesine ait tüm müzik kayıtlarının yayın haklarını Hipgnosis Songs Capital şirketine sattı. Anlaşmanın maddi detayları resmi olarak açıklanmamış olsa da, AFP haber ajansının iddiasına göre Bieber bu anlaşmadan 200 milyon dolar gelir elde etti. Anlaşma, Bieber'ın 290 şarkısını kapsıyor ve bu şarkılar halka açık ortamlarda çalındığında telif ücreti Hipgnosis Songs Capital'a ödenecek. Hipgnosis Songs Capital, daha önce de Justin Timberlake ve Shakira gibi sanatçılarla benzer anlaşmalar yapmıştı.
25 Ocak 2023

Pop müziğin ünlü ismi Beyonce, dört yıl aradan sonra Dubai'de Atlantik Otel'in yeniden açılışında sahne aldı. Otel, Beyonce'ye özel konser için 24 milyon dolar ödeme yaptı. Etkinlikte, Beyonce'nin 2022 albümü 'Renaissance'tan hiçbir şarkı seslendirmemesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde eşcinselliğin yasa dışı olmasıyla ilişkilendirildi. Otelin en ucuz odası gecelik 850 dolar iken, Beyonce ve ailesinin kaldığı süitin fiyatı yaklaşık 82 bin dolar olarak açıklandı.
22 Ocak 2023

Forbes dergisi, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan 50 yaş üstü başarılı 50 kadını belirlediği listesine Türk girişimciler Gülden Türktan ve Gamze Cizreli'yi ekledi. Gamze Cizreli, Türkiye ve birçok ülkede restoran zinciri işleten bir girişimci olarak tanımlanırken, Gülden Türktan ise G20'nin kadın odaklı sosyal yardım grubu W20'nin kurucu başkanı olarak iş dünyasında cinsiyet eşitliğini destekleyen çalışmalarıyla öne çıkıyor.
23 Ocak 2023

Queen grubunun efsanevi yıldızı Freddie Mercury'nin 'Bohemian Rhapsody'yi bestelediği Yamaha G2 model piyano, açık artırmada 2,2 milyon dolara satıldı. Mercury'nin ölümünden sonra yakın arkadaşı Mary Austin'e bıraktığı özel eşyalar arasında yer alan piyano, Sotheby's müzayede evi aracılığıyla satışa çıkarıldı. Ayrıca 'Bohemian Rhapsody'nin el yazması taslağı da 1,7 milyon dolara alıcı buldu.
7 Eylül 2023

Hindistanlı iş insanı Gautam Adani, şirketlerinin borç seviyesi, kara para aklama ve vergi kaçırma iddiaları nedeniyle dört günde 84 milyar dolar servet kaybına uğradı. Bu durum, Adani'nin Asya'nın en zengin kişisi unvanını kaybetmesine ve Forbes sıralamasında yedinci sıraya gerilemesine neden oldu. Bloomberg ve Reuters'ın raporlarına göre, Adani'nin şirket değerlerindeki düşüş devam ediyor ve bu durum onun dünya genelindeki zenginler sıralamasında da gerilemesine sebep oluyor.
1 Şubat 2023

TikTok kullanıcısı '@ghostwriter', yapay zeka araçlarını kullanarak Drake ve The Weeknd'in seslerini taklit edip yeni bir şarkı oluşturdu ve bu şarkı çeşitli müzik platformlarında yayınlandı. Şarkı sosyal medyada viral olmasının ardından, şarkıcıların telif haklarını elinde bulunduran Universal'ın başvurusu üzerine Apple Müzik, Spotify, Deezer ve Tidal gibi platformlardan kaldırıldı. Universal Music, sanatçılara zarar verecek faaliyetleri engellemek için müzik platformlarının yasal ve ahlaki sorumluluğu olduğunu belirtti. Ayrıca Universal Music'in de yapay zeka üzerine çalışmalar yaptığı ancak sanatçıların seslerinin izinsiz kullanılmasının itibar kaybına yol açabileceği görüşünde olduğu ifade edildi.
19 Nisan 2023

Bloomberg tarafından derlenen listeye göre, dünyanın en zengin ailesi 305 milyar dolarlık varlığı ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden Nahyan Ailesi oldu. Listede ayrıca perakende, sanayi, finans, gayrimenkul, şekerleme, otomotiv, ilaç ve lüks marka sektörlerinde faaliyet gösteren aileler yer alıyor. Ailelerin varlıkları 32 milyar dolardan başlayıp, 305 milyar dolara kadar ulaşıyor ve listelenen ailelerin nesilleri genellikle 3 ile 8 arasında değişiyor.
8 Aralık 2023
İşaretlediklerim