Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan Fenerbahçe, Trabzonspor, Kayserispor ve Sivasspor kulüplerine mali cezalar uyguladı. Ayrıca, Kayserispor Kulübü Başkanı ve Ankaragücü Teknik Direktörüne de cezalar verildi. Hatayspor Teknik Direktörüne ihtar çıkartılırken, bazı kulüplerin taraftarlarına elektronik bilet bloke cezası uygulandı.
11 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR kayıtlarının sadece belirli bir durumda ve bir defaya mahsus açıklandığını ifade etti. Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarındaki tartışmalı kararlar sonrası, TFF hakemlerin üstünü çizmiş ve VAR kayıtlarını yayınlamıştı. Büyükekşi, benzer durumların tekrarlanması halinde FIFA ve UEFA'nın da görüşlerinin önemli olacağını söyledi. Antalyaspor Kulübü Yönetimi, kendi maçlarının VAR kayıtlarının da yayınlanmasını talep etti.
5 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Trabzonspor ve Adana Demirspor'a 100'er bin lira, Galatasaray ve Ankaragücü'ne ise 56'şar bin lira para cezası uyguladı. Ayrıca, Beşiktaş, Fenerbahçe, Sivasspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor taraftarlarından bazılarının passolig kartları bloke edildi.
3 Ocak 2023

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık'taki olağanüstü genel kurulda aday olup olmayacağına kararını önümüzdeki hafta vereceğini belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kendisine parmak sallamadığını, tribünleri gösterdiğini ifade etti. Çebi, teknik direktör Şenol Güneş'in ayrılığı ve transferler konusunda da açıklamalarda bulundu.
3 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'deki futbol liglerinin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Ankaragücü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini ve ilgili kararın PFDK tarafından açıklanacağını belirtti. Büyükekşi, hafta sonu hakemler için bir kamp düzenleneceğini ve bu kampın hakemlerin psikolojilerini ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riyad'da oynanmasına karar verdiği Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türkçe slogan içeren pankartlara itiraz etmesi üzerine krize dönüştü. Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını açıkladı ve Suudilerin geri adım atmaması üzerine maça çıkmadılar. İki takımın Türkiye'ye dönüş yapacağı ve Fenerbahçe taraftar grubu '12 Numara'nın her iki takımın taraftarlarını ortak karşılamaya davet ettiği bildirildi.
29 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Galatasaray, Kasımpaşa, Trabzonspor, Fenerbahçe, Kayserispor ve Sivasspor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Ayrıca, Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ve Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da farklı gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.
9 Ocak 2024

Astrolog Rezzan Kiraz, Fenerbahçe'nin Süper Lig şampiyonluğu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferi arasında bir bağlantı kurarak, ikisinin aynı anda gerçekleşemeyeceğini öne sürdü. Habertürk yayınında Kılıçdaroğlu'na bu öngörü ile ilgili bir soru yöneltildi. Fenerbahçe taraftarı olan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin öncelikli olduğunu belirterek, seçimleri kazanmayı tercih ettiğini ve bu durumda Galatasaray'ın şampiyonluğuna razı olduğunu ifade etti.
6 Nisan 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hazirandaki başkanlık seçiminde aday olmayacağını duyurdu. Transfer politikaları ve TFF'nin yönetimine dair eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Çağlar Söyüncü'nün transfer sürecinde yaşananları ve Sadettin Saran ile ilgili yanlış anlaşılmaları açıklığa kavuşturdu. Koç, Fenerbahçe için en hayırlı kararın bu olduğuna inandığını belirtti.
3 Şubat 2024

Fenerbahçe Beko basketbol takımı, Litvanyalı Sarunas Jasikevicius ile başantrenör olarak üç yıllık bir anlaşma yaptı. Bu atama, takımın eski başantrenörü Dimitris Itoudis'in görevden alınmasının ardından gerçekleşti. Jasikevicius, daha önce Zalgiris Kaunas ve Barcelona gibi takımları çalıştırmış ve oyuncu olarak dört kez EuroLeague şampiyonluğu yaşamış bir isim. Fenerbahçe, Jasikevicius'un tecrübesiyle başarıya ulaşmayı hedefliyor.
14 Aralık 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U19 takımıyla sahaya çıkmasını ve maçın dördüncü dakikada sona ermesini eleştirdi. Fenerbahçe, maçın ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesi üzerine bu kararı almıştı. Özbek, yaşananların taraflara ve futbolun prestijine zarar verdiğini, ayrıca maçın gelirinin depremzedelere yardım için ayrılacağını belirterek durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yanındakiler hakkında stadyum görevlilerini dövmekle suçlayarak suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'u camiaları karşı karşıya getirmekle suçladı ve bu davranışlarının hesabını soracağını belirtti. Ali Koç ise Özbek'in çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Gerilim, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbi sonrasında da devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Pendikspor'u 4-1 yendiği maçın ardından hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Bu çağrı sonrasında Galatasaray kulübü ve başkanı Dursun Özbek, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Aynı maçta Fenerbahçe de saha olayları ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.
12 Mart 2024

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'eşkıyalık ve terörizm' ile suçlayarak hakkında suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'un stadyumdaki görevlileri dövdüğünü ve silahlı adamlarla stadyuma geldiğini iddia etti. Ali Koç ise Özbek'in bu suçlamalarını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Derbi maçında Fenerbahçe'nin 10 kişiyle Galatasaray'ı yenmesi sonrası tansiyon yükselmeye devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve başkan adayı Aziz Yıldırım'ın kendisine yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. Özbek, Koç ve Yıldırım'ın canlı yayında yaptığı açıklamaları 'kayıkçı kavgası' olarak nitelendirdi ve Galatasaray'ın başarılarının onları rahatsız ettiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın transfer çalışmalarının devam ettiğini ve kamp dönemine yetiştirmek için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.
9 Haziran 2024
İşaretlediklerim