Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve tartışmalı açıklamalarıyla tanınan gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ü makamında ağırladı. Bu buluşma, sosyal medyada ve siyasi çevrelerde eleştirilere neden oldu. Özel, Karagöz'ün ziyaretini, daha önce televizyon programlarına birlikte katıldıkları ve Karagöz'ün Ankara'da birçok siyasiyi ziyaret ettiği için kabul ettiğini belirtti. Ayrıca, Karagöz'ün kendisine nikah davetiyesi verdiğini ve Meclis'te kapının önünde kimseyi geri çeviremeyeceklerini ifade etti.
8 Mayıs 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma/açılış töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak açılışa katılmasını temenni ettiğini ifade etti. Bu açıklama üzerine salondaki CHP'li katılımcılar tarafından alkış alındı. Ayrıca, genel seçimlerin 14 Mayıs'ta olabileceği ve 'altılı masa'nın ortak adayının kim olacağı konusunun siyasi gündemde tartışıldığı belirtildi.
22 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs Perşembe günü bir araya gelecekler. Bu görüşme, Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Beştepe'de gerçekleşecek. Toplantının gündemi hakkında detaylı bilgi verilmemiş olmasına rağmen, Türkiye'nin iç siyasetindeki önemli konuların ele alınması bekleniyor.
29 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı, salı günü CHP Genel Merkezi'ne giderek Özgür Özel ile görüşecek. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı'nın CHP'ye yönelik sert eleştirilerinden sonra bir ilk olacak. Ziyaretin amacı, siyasi atmosferi yumuşatmak ve normalleşme sürecine katkıda bulunmak olarak değerlendiriliyor. Özgür Özel'in bu girişimi, siyasi alanda bir değişim ve yeni bir yol açma çabası olarak görülüyor.
9 Haziran 2024

CHP içinde yaşanan değişim tartışmaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklediği değişim mesajı, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında yer almadı. İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamada, partideki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirileceğini ve bayram öncesi bir açıklama beklentisi içinde olduğunu ifade etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdiği konuşmasında parti içi değişim çağrılarına değinmedi ve geleceğe dair 'altılı masa' yerine '16'lı masa' kurabileceğini belirtti.
20 Haziran 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 2 Mayıs'ta AKP Genel Merkezi'nde bir araya gelecek. İki lider, daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda kısa bir sohbet gerçekleştirmiş ve bu görüşme için randevulaşmıştı. Görüşmede emekli maaşları, belediye borçları, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması ve anayasa değişikliği gibi konular ele alınacak.
30 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı seçimlerindeki yenilginin ardından CHP içinde değişim talepleri yükselirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi üyelerinin her seçim sonrasında olduğu gibi istifa dilekçelerini verdiklerini ve bu durumun partide geleneksel olduğunu belirtti. Ayrıca, olağan kurultayın yasalara uygun şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Parti içindeki bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında anılması ve 'değişim' mesajı vermesiyle dikkat çekiyor.
3 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılacak olan görüşme, siyasi diyalog ve müzakerelerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ancak, CHP içerisindeki bazı isimler bu görüşmeyi sabote etmeye çalışıyor. Ekrem İmamoğlu, görüşme öncesinde yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi ve muhalefet içindeki farklı yaklaşımlar bu süreçte ön plana çıktı. Özgür Özel ise görüşmeye kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
1 Mayıs 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in kendisine dava açma ihtimaliyle ilgili bir soruya, Türkiye'nin ciddi sorunları varken bu tür konuların önemsiz olduğunu belirterek 'Açsın, ne olacak yani?' şeklinde yanıt verdi. Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki çalışma ofisinde gerçekleşti ve 1,5 saat sürdü.
14 Ağustos 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile 11 Haziran'da CHP genel merkezinde bir görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda yapılan kısa sohbetin ardından planlanmıştı. İlk baş başa görüşme ise 2 Mayıs'ta AKP genel merkezinde yapılmıştı. Özel, görüşmenin ardından olumlu sonuçlar doğacağına ilişkin iyimser olduğunu belirtmişti.
6 Haziran 2024

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı çevrimiçi toplantının parti geleneklerine ve etik kurallara uymadığını belirtti. Öztrak, ülkenin zor durumda olduğu bir dönemde bu tür toplantıları ve partinin yıpratılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. Ayrıca, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantıdan haberdar olduğu bilgisi de paylaşıldı.
19 Temmuz 2023

CHP'li belediye başkanlarının toplantısında 'değişim' tartışması nedeniyle gerilim yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybetme riskimiz var' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'CHP'yi bilen ve bagajı olmayan birini getirin, hemen istifa ederim' şeklinde konuştu. Toplantıda gergin anlar yaşandı ve İmamoğlu, toplantı kayıtlarını talep edeceğini ve hakaret davası açacağını belirtti.
22 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen görüşmede, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na 'onursal başkanlık' teklif ettiği ve 'değişim' sürecini birlikte yürütme önerisinde bulunduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun başlangıçta bu öneriye sıcak baktığı ancak sonrasında İmamoğlu'nun etkisinin olmadığı bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) oluşturması, görüşmelerin sonlanmasına neden oldu. Parti içinde bu durumun CHP'yi yerel seçimler öncesi yıpratabileceği ve gerilimi artırabileceği endişesi bulunuyor.
11 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile TBMM'deki makamlarında bir araya gelecek. Görüşme bugün saat 12:00'de gerçekleşecek ve sonrasında bir basın toplantısı düzenlenecek. Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti, HDP'nin başka programları nedeniyle geçen hafta ertelenmişti.
20 Mart 2023
İşaretlediklerim